هر هفته ۱۰۰ روستا به شبکه اینترنت متصل می شوند

کد خبر: 988796

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه ۸۰ درصد روستاهای کشور به اینترنت متصل هستند، گفت: هر هفته ۱۰۰ روستا به شبکه اینترنت متصل می شوند.

هر هفته ۱۰۰ روستا به شبکه اینترنت متصل می شوند

خبرگزاری فارس: محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور صبح امروز دوشنبه اول اردیبهشت در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: تشکیل عالی توسعه روستایی و عشایر در اسفندماه سال گذشته صورت گرفت.

هدف از تشکیل شورای عالی توسعه روستایی و عشایر؛ انسجام‌بخشی به خدمات

وی هدف از تشکیل شورای عالی توسعه روستایی و عشایر را انسجام بخشی به فعالیت‌ها در روستا‌ها و جمعیت‌های عشایری کشور خواند و افزود: با وجود همه خدمات ادوار مدیریت گذشته، احساس شد که یکی از اولویت‌ها تشکیل این شوراست.

امید گفت: با وجود التفات زیادی که نظام جمهوری اسلامی به روستا‌ها دارد ما به این نتیجه رسیدیم که نوعی گسیختگی در امر رسیدگی به روستا‌ها وجود دارد و نیاز به نوعی انسجام است.

وی خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای با آقای جهانگیری معاون اول طرح تشکیل شورای عالی توسعه روستایی و عشایر تدوین شد و بعد از تصویب با ابلاغ رئیس جمهور آغاز به کار کرد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: پیش بینی شده است که همه خدمات در قالب شورای عالی توسعه عالی توسعه روستایی و عشایر پیگیری شود، برق، آب، اینترنت، توسعه، مسایل اجتماعی فرهنگی و اقتصادی روستا‌ها همه از این طریق خواهد بود.

امید گفت: همه دستگاه‌های فعال در روستا‌ها هم زیر مجموعه شورای توسعه روستایی و عشایری خواهند بود و حتی موسسات مردم نهاد هم در چارچوب شورا فعالیت خواهند بود.

وی ادامه داد: رییس شورای عالی توسعه روستایی و عشایری معاون اول رئیس جمهور و دبیر آن هم معاونت توسعه روستایی است و ۱۱ تن از وزرا خواهند بود که در مجموع با معاونان، شورا ۲۱ عضو خواهد داشت.

شورای عالی توسعه روستایی و عشایر؛ نقطه عطف در رسیدگی به روستا‌ها

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: این شورا نقطه عطفی در توجه به روستا‌ها خواهد بود تا فعالیت‌ها هم افزا و قابل کنترل شود.

وی عنوان داشت: یکی از کار‌های خوب این دولت بود که با اذن رهبری، ۱۸هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی و منابع بانکی به اشتغال روستاییان اختصاص یافت.

امید با اشاره به اینکه شورای عالی توسعه روستایی و عشایری می‌تواند تسهیلگر خدمات به روستا شود، گفت: در این دولت، سهم روستاییان در اشتغال از ۵ به ۲۵ درصد رسیده و برای ۱۵۶ هزار اشتغال قطعی با بیمه و برای ۲۵۰ هزار نفر بدون بیمه ایجاد شده است.

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود عنوان داشت: در گازرسانی شرایط ما اینست که ۸۵ درصد روستا‌های کشور گازدار شدند، که این رقم در دولت قبل ۴۰ درصد بود. همچنین در پوشش شبکه اینترنت از ۲۸ درصد به ۸۰ درصد رسیده و هر هفته ۱۰۰ روستا به شبکه اینترنت متصل میشوند.

هر هفته ۳۰ روستا به شبکه آب‌رسانی متصل می‌شود

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: آب رسانی به روستا‌ها از منابع صندوق توسعه ملی در حال انجام است و حرکت پرشتابی در جهت فراهم آوردن آب آشامیدنی برای روستا‌ها رخ داد و هر هفته ۳۰ روستا به شبکه آبرسانی متصل می‌شود و ۱۰ هزار روستا هم شبکه قدیمی داشتند که ترمیم شد.

۹۵ درصد روستا‌های کشور برق دارند

وی اضافه کرد: در بحث برق روستایی، بعد از تحت پوشش قرار گرفتن تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار، روستا‌های زیر ۲۰ خانوار را پوشش می‌دهیم که در این راستا ۶۱ هزار روستا برق دار شده اند، یعنی برق ۹۵ درصد روستا‌های کشور تامین شده است و اگر روستایی هنوز برق کشی نشده است، هزینه برق کشی آن بالا بوده است.

امید گفت: ۲۶ درصد جمعیت کشور یعنی ۲۱ میلیون نفر روستایی و عشایر هستند که ۹۷ درصد و نیم در روستا‌های بالای ۲۰ خانوار زندگی می‌کنند و ۲۲ هزار روستا زیر ۲۰ خانوار هستند.

وی در ادامه اظهار داشت: ایجاد خانه‌های بهداشت در روستا‌ها کامل شده است؛ همچنین ۶۰ هزار واحد آموزشی در روستا‌ها فعال است و عمده روستا‌ها از خدمات آموزشی برخوردارند و فقط بعضی نیاز به بازسازی دارند.

۴۵ درصد خانه‌های روستایی نوسازی شده‌اند

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: طرح مقاوم‌سازی روستا‌ها ۱۲ سال پیش راه اندازی شده و ۴۵ درصد روستا‌ها نوسازی شده اند و سطح این تسهیلات به ۴۵ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه افزایش یافته است. البته در حال رایزنی با وزارت راه برای دریافت منابع جدید هستیم. ‍

وی خاطرنشان کرد: در حوادث غیرمترقبه اخیر تلفات ما حداقل شد. مثلا در زلزله آذربایجان عمدتا خانه‌های قدیمی آسیب دید و نیز در زلزله کرمانشاه، آسیب خانه‌های نوسازی شده، حداقلی بود.

امید عنوان کرد:، چون سال جهش تولید است درباره منابع پایدار روستایی، مصوبه خوبی امسال داریم و چهارشنبه کارگروهی با این موضوع با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور برگزار می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ۶۶ درصد روستا‌ها از امکانات فضا‌های ورزشی برخوردار شدند و در برنامه داریم که این میزان را افزایش دهیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در بحث ساختار مدیریتی روستاها، تعداد روستا‌های دارای دهیاری مصوب به ۳۸ هزار رسیده یعنی همه روستا‌های بالای ۲۰ خانوار دهیاری مصوب دارند.

امید گفت: در سال ۹۹ توجهمان به زیرساخت روستاهاست و توسعه امکانات آب، راه و عمرانی با جدیت ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه عنوان داشت: در طرح‌های اشتغال، توانسته ایم به‌خوبی از محل بازپرداخت منابع قبلی دوباره برای تسهیلات به روستاییان استفاده کنیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: سال قبل در بازدید‌ها مواجه بودیم با شرایطی که برق و آب و گاز در روستا آمده است، اما روستاییان توان مالی برای گرفتن انشعاب ندارد، از این رو وام قرض الحسنه دادیم.

وی افزود: ظرفیت عظیمی که در عرصه فعالیت‌های خیرخواهانه در عرصه مدرسه سازی، راهسازی و... قدری از هم گسیختگی داشت که بنایمان در شورای عالی توسعه روستایی و عشایر، این است که انسجام دهیم.

ظرفیت امور خیریه برای عمران روستا‌ها کمتر از کمک‌های دولت نیست

امید با اشاره به اینکه ظرفیت امور خیریه، کمتر از کمک‌های دولت نیست، گفت: تمامی آمار کاهش روستا‌ها ناشی از مهاجرت نبوده است، بلکه بعضی نیز ناشی از تبدیل آن‌ها به شهر بوده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اعلام اینکه تاکنون ۲۰۰ هزار خانه روستایی مقاوم‌سازی شده‌اند، اظهار داشت: تسهیلات برای مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی کافی نیست، اما در قالب شورای عالی توسعه روستایی و عشایر امکان تأمین منابع، فراهم می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها