رحمانی فضلی: گزارشهای زیادی از تخلفات نامزدها دریافت نکرده ایم
وزیر کشور گفت: گروههای بازرسی در وزارت کشور از یک ماه قبل فعال شده اند و همه اقدامات نامزدهای انتخاباتی را مورد نظارت قرار دادند و تا الان گزارشهای زیادی ازتخلفات نامزدها دریافت نکرده ایم.
خبرگزاری مهر: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پس از نشست با استانداران کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه از امروز صبح تبلیغات انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شروع شده است، امروز جلسهای با استانداران کشور برای بررسی این موضوع برگزار شد.
رحمانی فضلی ادامه داد: لازم است از استانداران کشور جهت نظارت بر امر اجرای انتخابات و اقداماتی که برای روز انتخابات در حال تدارک هستند، تشکر ویژه کنم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در این جلسه درباره موضوع و نحوه مشارکت مردم در انتخابات بحث و تبادل نظر صورت گرفت، تصریح کرد: همچنین درباره بحث امنیت و سلامت انتخابات بحثهایی صورت گرفت و بر اساس گزارشهایی که به بنده رسیده است هم از لحاظ امنیتی و هم از لحاظ تدارکاتی و پشتیبانی فضای انتخابات بسیار خوب است و همه چیز مهیاست.
وی افزود: همچنین همه عوامل اجرای انتخابات آموزشهای لازم را دیده اند و آمادگی کامل دارند و امیدواریم این نوع نشستهایی که ما در مقاطع مختلف برگزار میکنیم، بتواند در روند کلی انتخابات نقش مهمی را ایفا کند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه افزایش مشارکت یکی از مباحث محوری ما در این جلسه بود، اظهار داشت: هر چند موضوع مشارکت به طور مستقیم دستور کار وزارت کشور نیست و نهادهای تبلیغاتی، رسانهای و نامزدهای انتخابات و احزاب و گروهها و ستادهای آنها باید در این زمینه فعال باشند، اما با توجه به اینکه استانداران و فرمانداران در این زمینه نقش هماهنگی دارند تاکید شد فضای تبلیغاتی و امکانات رسانهای و دعوت به مشارکت از طریق گروههای مرجع را در استانهای خودشان تقویت کنند تا با مشارکت بالایی انتخابات را پیش ببریم.
وزیر کشور درباره نحوه نظارت بر هزینههای تبلیغاتی نامزدها انتخابات گفت: اخیراً مجلس قانونی را در این زمینه اصلاح کرد که مربوط به شفاف سازی هزینههای انتخاباتی نامزدهاست و صرفاً این قانون چند روز است که به ما ابلاغ شده است و اجرای آن در عمل به راحتی اتفاق نمیافتد چرا که همه نامزدهای انتخابات باید بر اساس این قانون یک حساب مالی باز کنند. حسابرس داشته باشند و همچنین باید همه منابع مالی انتخاباتی آنان از طریق این حساب باشد و لازم است سلسله اقدامات حسابرسی اتفاق بیفتد، اما آنچه وظیفه وزارت کشور است ابلاغ کرده ایم.
وی اظهار داشت: یکی از وظایفی که در این زمینه به عهده وزارت کشور گذاشته شده است، تعیین میزان منابع لازم سرانه برای هر نامزد انتخاباتی است که ما گفته ایم این مساله محاسبه شود، اما با توجه به اینکه زمان کوتاه است نحوه نظارت بر این مساله حتماً امسال به صورت کامل نامزدها نمیتوانند رعایت کنند، اما توصیه ما به آنان این است که هر چقدر میتوانند این قانون را اجرایی کنند تا از سوی دستگاههای نظارتی دچار اشکال نشوند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه تعداد رأی دهندگان حدود ۵۷ میلیون نفر است، گفت: در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود ما دو تاریخ یعنی دو جمعه پس از ۱۳ فروردین را به شورای نگهبان پیشنهاد کرده ایم و اگر آنان هر کدام از این تاریخها را قبول کنند، قابلیت اجرا داد.
وزیر کشور درباره نحوه نظارت بر تخلفات انتخاباتی تصریح کرد: گروههای بازرسی در وزارت کشور از یک ماه قبل فعال شده اند و همه اقدامات مرتبط با نامزدهای انتخاباتی را مورد نظارت قرار دادند و تا الان گزارشهای زیادی در این باره مبتنی بر تخلفات نامزدها را دریافت نکرده ایم.
وی ادامه داد: البته هر گزارشی که در این زمینه به دست ما برسد ارزیابی میشود و اگر مواردی باشد که از قانون تخلف شده باشد، ما این افراد را به مراجع صالح معرفی میکنیم ضمن اینکه قوه قضائیه امسال هیأت پیشگیری از تخلف در استانها را تشکیل داده است و آنان هم فعالیت نامزدها را رصد میکنند و از سوی دیگر شورای نگهبان اقدامات نظارتی خودش را انجام میدهد و بر این اساس وزارت کشور، قوه قضائیه و شورای نگهبان نظارت کافی بر فرآیند انتخابات میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید