موج ناآرام نمایندگان برای انتقال آب‌خزر

کد خبر: 957991

سوال نماینده اهواز و نماینده شهرضا از وزیر کشور در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

موج ناآرام نمایندگان برای انتقال آب‌خزر

خبرگزاری مهر: جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.

دستور کار جلسه علنی به شرح زیر است:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد رد لایحه یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی (در اجرای مواد ۱۴۵ و ۱۰۰ آیین نامه داخلی بنا به درخواست دولت با اولویت در دستور قرار گرفت)

گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در مورد رد طرح یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی (در اجرای ماده ۱۴۵ آیین نامه داخلی در دستور قرار گرفت)

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری (در اجرای ماده ۱۰۰ آیین نامه داخلی با اولویت در دستور قرار گرفت)

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگه آزاد اسلامی (در اجرای تبصره یک ماده ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی)

گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد لایحه اصلاح مواد ۲۰ الی ۲۳ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تنفیذی در ماده ۳۰ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی (در اجرای ماده ۱۰۰ آیین نامه داخلی با اولویت در دستور قرار گرفت)

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح استفساریه بند ۲ ماده ۲ قانون مالیات‌های مستقیم (در اجرای ماده ۱۰۰ آیین نامه داخلی مجلس با اولویت در دستور قرار گرفت)

گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه سرویس‌های هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت (در اجرای ماده ۱۰۰ آیین نامه داخلی با اولویت در دستور قرار گرفت)

سوال‌های جناب آقای همایون یوسفی نماینده محترم اهواز، حمیدیه، کارون و باوی (یک فقره) و سرکار خانم سمیه محمودی نماینده محترم شهرضا و دهاقان (یک فقره) از وزیر محترم کشور

موج ناآرام نمایندگان برای انتقال آب‌خزر

جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با قرار گرفتن در جایگاه هیئت رئیسه، نسبت به انتقال آب دریای خزر اعتراض کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی پس از بررسی رد طرح یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۲۰۶ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به یکباره جمعی از نمایندگان استان‌های شمالی در جایگاه هیئت رئیسه قرار گرفتند و برای دقایقی، نظم جلسه علنی را بر هم زدند.

قضیه از این قرار بود که این نمایندگان با در دست گرفتن برگه‌هایی، اعتراض خود را نسبت به انتقال آب دریای خزر نشان دهند.

در این برگه نوشته شده بود که «ملت اجازه نابودی دریای خزر را نمی‌دهند. بلایی را که بر سر زاینده‌رود و دریاچه ارومیه آوردید، درباره دریای خزر تکرار نکنید. انتقال آب دریای خزر، مساوی با نابودی محیط‌زیست است #نه به انتقال دریای خزر».

مهرداد لاهوتی، قاسم احمدی لاشکی، اردشیر نوریان، عزت‌الله یوسفیان‌ملا، محمدحسین قربانی، جبار کوچکی‌نژاد، کاظم دلخوش، نبی هزارجریبی، قرجه طیار، علی نجفی خوشرودی، ولی اسماعیلی و عبدالله رضیان، نمایندگانی بودند که در جایگاه هیئت رئیسه قرار گرفتند و اعتراض خود را مطرح کردند.

پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت، خطاب به این نمایندگان گفت: شما خلاف آئین‌نامه عمل می‌کنید و این اقدام شما برخلاف قانون است.

رفته‌رفته این نمایندگان از جایگاه هیئت رئیسه پایین آمدند و جلسه علنی مجلس شورای اسلامی آرام شد.

کلیات طرح اصلاح تشکیلات وآئین دادرسی دیوان عدالت اداری تصویب شد

نمایندگان مجلس کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری را به تصویب رساندند.

به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی، بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری در دستور کار قرار گرفت.

پس از بحث‌های مخالفان و موافقان، نمایندگان مجلس کلیات این طرح را به تصویب رساندند.

این طرح دارای ۶۹ ماده است و تغییرات اساسی در تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری ایجاد خواهد کرد.

کلیات لایحه الحاق یک تبصره به قانون مبارزه با پولشویی تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی علیرغم مخالف صریح کمیسیون قضایی کلیات لایحه یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی را تصویب کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد رد لایحه الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی در جلسه علنی امروز مجلس در دستور کار قرار گرفت.

پیش از این، موافقان و مخالفان این لایحه مباحث خود را مطرح کرده بودند ولی به دلیل اینکه تعداد نمایندگان حاضر در جلسه حد نصاب قانونی را نداشتند، رای گیری برای این لایحه به روز دوشنبه موکول شد.

حجت الاسلام حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی در تشریح علل رد این لایحه در کمیسیون متبوعش گفت:در این لایحه آمده است دولت نظارت موثر به عمل آورد، نظارت موثر یعنی چه؟ علاوه بر این در لایحه اصلاحیه نهادهایی موظف به ارائه گزارش شده اند.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: آیین نامه قانون مبارزه با پولشویی ۴۹ ماده دارد و در مواد آیین نامه این قانون این موارد ذکر شده است. دولت حتی یک بار آیین نامه این قانون را مطالعه نکرده است.

وی خطاب به پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: جناب آقای رئیس به وزارت اقتصاد بگویید از تاریخ خرداد ماه سال ۹۷ که این قانون به تصویب رسیده است چند مورد تخلف پولشویی را شناسایی کرده اند، چرا مجلس را اذیت می کنید، چرا ما را به جان یکدیگر می‌اندازید.

در پایان نمایندگان با ۱۳۷ رای موافق، ۵۲ رای مخالف، ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در مجلس کلیات این لایحه را علی رغم مخالفت کمیسیون قضایی به تصویب رساندند.

پس از آن، این لایحه جهت بررسی دقیق تر مواد به کمیسیون قضایی و حقوقی ارجاع شد.

متن ماده واحده این لایحه به شرح زیر است:

«نهادها و دستگاه های اجرایی موضوع مواد ۵ و ۶ مانند بانک مرکزی، بیمه مرکزی، سازمان بورس و اوراق بهادار، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی، کانون وکلای دادگستری، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام مهندسی، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه که مطابق قوانین و مقررات بر عملکرد اشخاص مشمول نظارت می کنند مکلفند علاوه بر انجام تکالیف اجرایی مقرر در این قانون، قانون تامین مالی تروریسم و مقررات مربوط به آن تکلیف نظارتی خود را نسبت به عملکرد این اشخاص در چارچوب قوانین و مقررات مذکور به نحو موثر معمول دارند.»

همچنین نهادها و دستگاه های یاد شده موظفند در صورت شناسایی تخلف یا جرم، حسب مورد نسبت به برخورد یا اعلام آن به مراجع قضایی و غیرقضایی صالح اقدام کنند.

استیضاح «اردکانیان» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

نماینده مردم نوشهر و چالوس از تقدیم طرح استیضاح وزیر نیرو به هیئت رئیسه مجلس با ۲۰ محور خبر داد.

به گزارش مهر، قاسم احمدی لاشکی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی از ارائه طرح استیضاح رضا اردکانیان وزیر نیرو به هیئت رئیسه مجلس خبر داد.

به گفته این نماینده، استیضاح وزیر نیرو ۲۰ محور دارد که به شرح زیر است؛

۱- کوتاهی در مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی کشور

۲- عدم رعایت عدالت در توزیع و تامین آب شرب مردم

۳- ناتوانی در انجام مهندسی رودخانه‌های کشور و جلوگیری از برداشت بی رویه بستر رودخانه‌ها

۴- ناتوانی در تعیین علمی حریم رودخانه‌ها و ناتوانی در حفاظت از حریم

۵- عدم توان دفاع از انتقال غیرعلمی و غیرکارشناسی دریای خزر به فلات مرکزی ایران و صدور مجوز غیرکارشناسی

۶- عدم توانایی در کنترل سیلاب و تشدید خسارت به مردم و عدم توان رفع تهدیدات آینده

۷- صدور مجوز اجرای طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای برخلاف اصول زیست محیطی و حقابه زیست محیطی و بهره برداری از پایین دست

۸- صدور مجوز صنایع آب بر و توسعه کشاورزی در مناطق کم آب کشور

۹- عدم رعایت اصول حاکم، آمایش سرزمین و اصول حفاظت محیط زیست و توسعه پایدار کشور

۱۰- علت صدور مجوز انتقال آب غیرکارشناسی دِز و کارون بدون دریافت مجوز زیست محیطی

۱۱- عدم تامین فضا به کشاورزان

۱۲- عدم رعایت اولویت‌های تامین آب کشور

۱۳- جلوگیری از ثبت اکوسیستم‌های طبیعی پیرامون رودخانه دز به عنوان منطقه حفاظت شده

۱۴- عدم اجرای شبکه فاضلاب شهری و روستایی در مناطق مختلف کشور

۱۵- قطعی برق در دو سال اخیر

۱۶- احداث سد گتوند در محل غیرکارشناسی که موجب شوری آب رودخانه کارون شده است

۱۷- کم کاری و عدم مدیریت دقیق و مناسب بر سد‌های دز و کرخه که موجب سیل‌های مخرب سال‌های ۹۵ و ۹۸ شد

۱۸- صدور مجوز برداشت آب از رودخانه دز برای مصارف غیرضروری

۱۹- عدم نظارت بر رعایت الگوی مصرف آب در مناطق کم آب کشور

۲۰- عدم انجام تعهدات مصوب برای جلوگیری از سازه‌های آبی شوشتر که ثبت جهانی شده اند

گفتنی است، اغلب متقاضی این استیضاح از نمایندگان استان‌های شمالی کشور هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین