زن و مردی که شبانه ۷۰۰ خودرو ثبت نام کردند!
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه متاسفانه عزم جدی در بخش عمدهای برای مبارزه با فساد نیست گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و قوه قضائیه دارد زحمت میکشد، اما عزم جدی در همه دستگاهها نیست.
خبرگزاری فارس: عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در برنامه «فرمول یک» درباره مفسدین مالی گفت: اولین فساد مالی که رسانهای شد و ما در قوه قضائیه پیگیر آن بودیم مربوط به دهه ۷۰ و فاضل خداداد و مرتضی رفیق دوست برادر محسن رفیق دوست به مبلغ ۱۲۳ میلیارد تومان بود. آن زمان با ۱۷ هزار تومان میشد یک ماشین خرید. خداداد اعدام و رفیق دوست به حبس طولانی محکوم شدند. آن زمان هم اعتراضاتی بود که چه حبسی و چرا ایشان بیرون هستند؟ میگفتند رفیق دوست سفر میرود، مامور خرید است و همیشه در مرخصی است.
وی افزود: وی در زندان مثل یک زندانی عادی نبود و اعتراضات به حوزه ریاست زیاد میآمد که ما هم زندانی داریم و مرخصی میخواهیم. به هر حال او مجازاتش را تحمل کرد و رفت. خداداد هم مسئله اخلاقی و منافی عفت هم داشت که اعدام شد. عدد اختلاس این ۲ در مفاسد اقتصادی رقم جدیدی به حساب میآمد و آن زمان با ۱۵۰ میلیون بهترین خانه را در بهترین جای شمال تهران میشد خرید.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال مجری که چه کنیم تا امثال شهرام جزایری و بابک زنجانی را نداشته باشیم، از اینکه هیچوقت این مسائل تحلیل و بررسی نشده انتقاد کرد و گفت: هرچه بابک زنجانی داشته گرفته اند و حقا وزارت نفت در این مسئله تمام قد ایستاده و اموال رسمی از او پس گرفته شده، اما عدد آنچنانی نشده است.
وی درباره شهرام جزایری اظهار کرد: درباره او مسائل فراتر رفت و اینطور نبود که رشوهای بدهند و تمام شود، بلکه در حالی که قبلا محدوده فساد در بانک بود، پا را فراتر گذاشتند و با مجلس رفت و آمد کردند، آنها قویتر شدند و حتی میخواستند قوانین را به نفع خود تغییر بدهند. سرانجام هم قانونی در مجلس ششم تصویب شد که فساد را در کشور روان کرد. بر طبق این قانون وقتی فردی میگوید میخواهم واحد تولیدی لباس راه اندازی کنم و ۲ میلیارد وام نیاز دارم، بدون تحقیق به او وام میدهند بدون اینکه حتی سند یا سفتهای از او بخواهند.
یوسفیان تصریح کرد: با همین شیوه سه میلیون هکتار زمین در این کشور واگذار شده است. با دید مثبت بگوییم ۲ میلیون از آن به دانشگاه و فضای درمانی تبدیل شد، اما یک میلیون به افراد و اشخاصی واگذار شد که برج سازی کردند. این افراد در جاهایی مثل شهرداری بودند که قدرت داشتند مشکلاتشان را حل کنند و کارهای غیرقانونی شان را جلو ببرند. اما هیچکس در کشور نگفت چرا؟ یک فساد اقتصادی یعنی ریالی و ارزی در کشور از بابک زنجانی تا دیگران امکان ندارد پیدا کنید که از بانک عبور نکند.
این نماینده مجلس درباره اعدام امیرمنصور آریا بیان کرد: اعدام نظر قاضی بود و فساد اقتصادی اگر در حد نابودی نسل باشد و کسی پول بگیرد اشتغال ایجاد نشود و... این حکم داده میشود. سه هزار میلیارد در این پرونده حساب رسی شده بود و خیلیها آنچنان در این مسئله غرق شده بودند که یکی در یک شهر کوچک هم به اعدام محکوم شد البته او اعدام نشد، اما خیلیها برای سودهای بانکی درگیر شده بودند و اینها فساد را بسط داده بودند.
وی در پاسخ به مجری درباره ماجرای خاوری تاکید کرد: ایشان تصور نمیکرد مشکلی پیدا کند، اما پس از باز شدن پرونده رییس بانک در خوزستان، دادسرای آنجا او را خواستند و بازجویی آنقدر طول کشید که غروب شد. بازپرس میخواست او را در خوزستان نگه دارد، اما ایشان به دفتر رییس جمهوری سابق متوسل و توصیه شد که ایشان در دسترس هست، نگران فرار ایشان نباشید و اینگونه خاوری به تهران آمد.
یوسفیان ادامه داد: البته ممکن است این فرد از کارکنان دفتر نباشد و از اعضای دولت به حساب بیاید. ظاهرا اینجا مسئله در تهران مطرح نشده بود و در ادامه از آنجایی که هر دستگاهی در طول سال دعوتنامههای نشست خارجی دارد، خاوری دید جلسهای دعوت است و به راحتی برای شرکت در اجلاسی در آلمان به ماموریت رفت. پسر او دارای آژانس بزرگ توریستی بود و به او کمک کرد. حتی در این ماجرا معلوم شد اینترپل هم گزینشی افراد را میگیرد و در حالی که به راحتی میتواند او را دستگیر کند، اما این کار را نمیکند.
یوسفیان یادآور شد: آن عضو دولت هم همدست خاوری نبود و کسی تصور نمیکرد خاوری که مدیرعامل بانک ملی باشد چنین کاری کرده باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به مجری درباره فسادهای بانکی گفت: دستگاههای دولتی هر کدام رسالتی دارند، مثلا به بهداشت میگوییم این را بگیر مردم را درمان کن، نیروی انتظامی این را بگیر امنیت مردم را تضمین کن. بانکها هم اکنون ۱۰ درصد امکان جابجایی تسهیلات را دارند و ۹۰ درصد باقی مانده برای ارائه تسهیلات به مردم است، وقتی یک ایرانی سرش را روی بالش میگذارد باید امید داشته باشد که بانکی وجود دارد که فردا بتواند با وام گرفتن از آن نصف جهیزیه دخترش را تامین کند نه اینکه هیچ راهی نداشته باشد و بانکها هم با یکی زد و بند کنند و همه وامها را به او بدهند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مبلغ اختلاسها از ابتدا آنچه اعلام میشود نیست و به مرور رشد میکند، در این خصوص توضیح داد: روز گذشته در خدمت معاون اول رییس جمهور بودیم و اسم فردی آمد که ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است، رییس ستاد گفت اول بدهی این فرد مبلغ دیگری بود که سود، جریمه، سود جریمه، جریمه سود جریمه و... روی آن آمده و به این مبلغ رسیده است. این عدد برای مردم قابل تحمل نیست و به نقطه جوش هم رسیده است، اما مبلغ وامها اینگونه نبوده است و طرف زندگی اش را هم جمع کند نمیتواند چنین مبلغی را پس بدهد و وام اولیه او هم ۱۰ هزار میلیارد بوده است.
یوسفیان ادامه داد: درباره بابک زنجانی وزارت نفت تهران را جارو کرد و فقط به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید در حالی که او ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بدهی دارد و با یک دستخط که به نام خودش هم نبوده است پول گرفته است به بانک مرکزی برده و یورو گرفته است و شماره حسابی داده که آن هم به نام خودش نیست داده. ۴، ۵ وزیر هم در زمان تحریم به عنوان نمایندگان ویژه دولت تصمیم گیر بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: درباره اکثر پروندههایی که ورق میزنیم اینگونه است که طرف ۲ میلیارد وام گرفته و کارشناس بانک یک خانه ۵۰۰ میلیونی را برای او ۳ میلیارد قیمت گذاری کرده است! در تحقیقاتمان متوجه شدیم وامهای کلان را روسای بانکهایی داده اند که کمتر از یک سال به بازنشستگی شان مانده است بعد هم ما میآییم مماشات میکنیم. در حالی که مقام معظم رهبری بر عدم مماشات تاکید دارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره زندان VIP به مجری گفت: اینطور که میگویند نیست. بودجهای که برای زندان است کم است، اما زندانی که میآید وضع مالی اش خوب است، برای خودش تلفن جداگانه میگیرد تا وقت بقیه برای تلفن کردن بیشتر باشد! این افراد هزینه میکنند؛ مثلا میگویند من مریض هستم نمیتوانم غذای زندان را بخورم و از بیرون برایش پیتزا یا کباب برگ میآورند!
یوسفیان درباره رواج پدیده سلطان در کشور و سلطان سکه توضیح داد: مردم بهترین محکمه هستند و افکار عمومی قضاوت صحیحی دارد و خائن و خائف را تشخیص میدهد؛ این اسم را هم مردم گذاشته اند. درباره سکه ما گفتیم هرکس توان مالی دارد بیاید سکه بخرد. به هر حال برخی تعداد بالایی سکه خریدند و من گفتم بیاییم سقف بگذاریم، گفتند اینگونه کسی که پول دارد همه کارگرهای میدان را جمع میکند و نفری ۱۰ هزار تومان به آنها میدهد که با شناسنامه صف بایستند و برای او سکه بخرند. گفتیم بگذارید قشر ضعیفتر سکه بخرند حتی کسی که تحت پوشش کمیته امداد است به جای دریافت پول سکه بگیرد، یا کارگر به جای حقوق سکه بگیرد. توزیع این گونه سکه بازار را میشکاند، اما سکه به کسانی فروخته شد که باعث شدند قیمت بالاتر هم برود و آنها را به خانه بردند.
وی درباره آخرین سلطانی که باب شده گفت: به شوخی میگویند سلطان پوشک. قیمت پوشک چند برابر شده است و او سود بسیاری کرده است.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه واقعا ما کسانی را داریم که با سلامتی مردم هم بازی میکنند و به کودکان هم رحم نمیکنند، تصریح کرد: وزیر بهداشت و درمان میگوید فردی ارز برای فنر قلب گرفته، اما طرف کابل برق وارد کرده و ۱۰ها نفر در بیمارستانها به همین خاطر میمیرند تا این بی رحم سود کند.
یوسفیان یادآور شد: انتظار من از دولت این بود که برخورد قاطعی با بانکها شود، ۹۰ درصد کار بانکها حل مشکلات اقتصادی کشور است و فقط ۱۰ درصد باید کار مالی کنند. اما اکنون فقط ۱۰ درصد دارد کار اقتصادی میکند؟ ۴۲ میلیارد تومان ارز دولتی به ۱۸ بانک داده اند تا اگر کسی دانشجو دارد به او ارز دانشجویی یا به دیگری ارز بیمار بدهند، اما هیچوقت اعلام نشد این ارزها به چه کسی داده شده و همه بانکها دارند مشکل آفرین میشوند. ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به افرادی دادند و فقط ۲ میلیارد لیست دادند و ۹ میلیارد لیست نداده اند، اگر این مماشات نیست پس چیست؟
وی ادامه داد: رییس قوه قضاییه میگوید بانکها اینقدر تجارت نکنید روی ریل مردم بیایید اگر سه ماهه این کار را نکنید عزل میشوید. اگر این تسری پیدا کند همه مشکلات حل میشود. ۲۵ سال پیش اگر کسی اهل رشوه بود نمیگفتند رشوه خوار هستند میگفتند دزد است. اما اکنون میگویند فلانی چقدر بدبخت است هنوز مستاجر است و ماشین ندارد در حالی که دیگران سفر خارجی میروند. این نگاه و فرهنگ بسیار خطرناک است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره وضعیت سیدهادی رضوی سرمایه گذار سریال شهرزاد که شنیده میشود در زندان نیست، توضیح داد: شاید بعضی از متهمان اگر در زندان باشند خیلی به سود نباشد مثلا یک نفر خسارتی به نظام یا فرد دیگری وارد کرده ما میدانیم او حالا مال و اموال دارد، اما اگر او به زندان برود ممکن است آنها را جابجا کند یا از بین ببرد، بنابراین ۲۰ میلیارد ۱۰ میلیارد قرار برای او صادر میکنند و پول را میگیرند تا او آزاد و در دسترس باشد که فرار نکند. او متهم نبود. بعضی وقتها مصلحت در این است و در ابتدا موضوع جرم اینقدر بزرگ نیست، اما متهم تا وارد دادگاه میشود جرم او زیاد میشود. به هر حال همه چیز در دست دادگاه است.
وی در پاسخ به این سوال مجری که چرا زنجانی اعدام نشد، گفت: اعدام قطعی به زنجانی داده اند، اما اگر او اعدام بشود یا نشود و در قبرستان هم دفن شود چیزی عاید کشور نمیشود، اما در رای او آمده اگر پول را برگرداند موجبات تخفیف میشود. این تدبیری بود تا بیت المال برگردد. البته او تا به حال همه را به بازی گرفته و این مبالغ را برنگردانده. به جز در داخل کشور که وزارت نفت پیدا کرده و به نام خودش کرده است. برخی کشورها در آسیای میانه، چون تاجیکستان و گرجستان بود که زنجانی در آنها چند شرکت هواپیمایی داشت، اما این کشورها تا دیدند او زندان است با ما همکاری نکرده، اموالش را مصادره کردند و خوردند و رفتند. همچنین آدرس بانکی در مسکو را دادند که وقتی مراجعه کردیم خانه بود و اصلا بانک نبود. ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون یورو چطور برگردد؟ همه اموال داخلی او را فروخته اند و فقط یک باشگاه در پایین شهر مانده است که در مجموع رقم پایینی شده است.
یوسفیان با بیان اینکه بانکها در مسیر و جای خود نیستند و متاسفانه دولت هم برخورد نمیکند، در خصوص افزایش قیمت ارز تصریح کرد: این موضوع مبنای اقتصادی ندارد و سیاسی است و با یک جمله تغییر میکند. قیمت واقعی دلار بین ۷ تا ۹ هزار تومان است و با گردش مالی، قیمت را بازار مشخص میکند. ۲۰ هزار میلیارد دلار در خانهها داریم و آنها قطعا نمیخواهند دلار پایین بیاید.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: یک زن و مرد یک شب ۷۰۰ خودرو را ثبت سفارش کردند که در داخل کشور نمایندگی دارد! امکان ندارد اگر در دستگاهها کسی را نداشته باشند بتوانند این کار را کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه از قوانین ما تا حرکات و اقدامات ما اینگونه برمی آید که عزم جدی در بخش عمدهای برای مبارزه با فساد نیست. ستاد مبارزه با مفاسد دارد زحمت میکشد قوه قضائیه دارد زحمت میکشد، اما عزم جدی در همه دستگاهها نیست که بایستند.
یوسفیان در پایان در پاسخ به مجری درباره حاشیه عکس دستبوسی اش از رییس جمهور توضیح داد: چنین فیلمی وجود نداشت لازم است از صداوسیما تشکر کنم؛ معاونت صداو سیما با بزرگواری و لطف این را مطرح کردند که این موضوع جبران میشود و ۲۰:۳۰ نباید این کار را میکرد.
منبع:فارس
دیدگاه تان را بنویسید