ایزدی: امروز تمام آمریکاییها به افول خود اجماع دارند
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان گفت: کسی در آمریکا نیست که در مباحث موقعیت آمریکا ورود کند و اجماع به افول آمریکا نداشته باشد.
خبرگزاری مهر: فواد ایزدی عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان در نشست علمی «آمریکا در مسیر افول» ضمن اشاره به موضوع افول مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری گفت: واقعیت این است که کسی را در آمریکا نداریم که در مباحث موقعیت آمریکا ورود کند و اجماع به افول آمریکا نداشته باشد و این اتفاق نظر بین نخبگان و مردم آمریکا وجود دارد و ترامپ با وعده بازگرداندن آمریکا به وضعیت سابق در انتخابات برنده شد.
وی خاطر نشان کرد: اجماع به افول آمریکا به نهادهای امنیتی آمریکا هم کشیده شده است و "گلوبال ترندز ۲۰۳۰ " بر اساس آینده پژوهشی که نشان میدهد در ۱۱ سال آینده هیچ کشور بزرگ دیگری قدرت هژمونیک نخواهد بود و انتشار قدرت میان دولتها به شبکههای غیر رسمی تأثیرگذار خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان ادامه داد: در سال ۲۰۳۰ آسیا از نظر قدرت جهانی بر اساس جمعیت، بودجه نظامی و سرمایه فناورانه آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت و کشورهای دیگر از جمله کلمبیا، مصر، اندونزی، ایران، آفریقای جنوبی، مکزیک و ترکیه که اقتصادهای میانی هستند تا ۲۰۳۰ قدرتمندتر خواهد شد.
ایزدی افزود: بر اساس این برآورد کشورهای قدرت دوم با چین و هند همراه شوند انتقال قدرت سریعتر محقق میشود و اساتید آمریکایی نیز در این حوزه نظریههای راهبردی دارند و "کریستوفر لین" به افول موریانه وار آمریکا اشاره دارد.
وی عنوان کرد: در سال ۱۹۸۰ نویسندگان افولگرا و ۴۰ سال قبل از جمله "پال کِنِدی" فروپاشی آمریکا را مطرح نمیکردند بلکه به مؤلفههای اقتصادی و بینالمللی اشاره داشتند که به تدریج جایگاه آمریکا را افول میدهد و طبق آمار بانک جهانی اقتصاد آمریکا که ۱۷ درصد اقتصاد جهان است به ۱۳ درصد میرسد درحالیکه جایگاه اقتصاد آمریکا ۵۰ درصد اقتصاد جهان بود.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان اظهار کرد: "آلفرد مکوی" استاد تاریخ دانشگاه ویزکانسن آمریکا نگاهی به تاریخ دارد و میگوید امپراطوریها با سرعت دچار افول میشوند و این در مورد همه امپراطوریها مصداق دارد.
ایزدی به بدهیهای رو افزایش آمریکا اشاره و عنوان کرد: شاهد بن بست سیاسی در آمریکا هستیم که هنوز ۵۰۰ نفر موفق به اخذ سنا برای کار هستند و ۳۸ روز دولت آمریکا تعطیل است و مؤسسه پست در رابطه با افول آمریکا در سطح بین الملل نشان میدهد اعتماد مردم به رئیس جمهور آمریکا ۲۲ درصد است و پیشتر ۶۴ درصد بود.
وی همچنین بیان کرد: گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در آمریکا در گزارش اخیر نوشته که آمریکا تنها کشور توسعه یافته است که در عین آنکه بر حقوق بشر اصرار دارد این مهم را شامل مرگ ناشی از گرسنگی در کشور خود نمیداند.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان با اشاره به گرسنگی ۱۳ درصد خانوار آمریکایی گفت: این آمار شامل ۴۰ میلیون آمریکایی میشود و ۲ هزار و ۹۷۵ نفر دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی نداشتند و در سال ۲۰۱۶ جان خود را از دست دادند.
ایزدی یادآور شد: ۴۰ درصد خانوارهای ایرانی برای غذا، بیمه و مسکن و قبوض خدماتی مشکل دارند و ۸۴ درصد ثروت آمریکا در اختیار دو دهک بالای جامعه است.
وی همچنین بیان کرد: ۲.۲ میلیون نفر در آمریکا در زندان هستند و در آمریکا بیش از دانشگاه زندان داریم و رتبه اول زندانیان جهان را دارند و ۵۱ میلیارد دلار برای مقابله با مواد مخدر آمریکاییها هزینه میکنند.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان به اپیدمی خودکشی در بین مردان میان سال سفیدپوست در آمریکا اشاره کرد و گفت: این قشر، قشر تحصیل کرده و مرفه جامعه هستند و علت خودکشی آنها ناشناخته است.
ایزدی ادامه داد: افول آمریکا طی ۵۰۰ سال مورد بررسی قرار میگیرد، از سال ۱۴۹۲ استعمار اوج گرفت و جهان سه نظم جهانی را به خود دیده است.
وی تصریح کرد: نقش انقلاب اسلامی در افول آمریکا باید بررسی کرد و اینکه آنها هنوز هم قدرت دارند و توانمندی نظامی را در میدان عمل نمیتوانند مورد استفاده قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه این نشست، داود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی نیز در خصوص افول نرم آمریکا بیان کرد: موضوع افول آمریکا مدت هاست که در جامعه آمریکا مطرح است. آمریکا قدرت رو به فرسایش است و مقام معظم رهبری فرمودند: اکنون نه تنها اقتدار معنوی و قدرت نرم آمریکا رو به افول است بلکه رئیس جمهور آمریکا آنها را در جهان بی آبرو کرده است.
وی خاطر نشان کرد: منابع قدرت در دنیا تغییر کرده است و فرهنگ و اقتصاد، جامعه متحد و قدرت مقاومت از جمله منابع قدرت است و به اشتباه بسیاری از محققین قدرت هوشمند را ضلع سوم قدرت میدانند در حالی که اساساً قدرت هوشمند است.
عامری همچنین بیان کرد: مقایسه هژمونی آمریکایی در حوزه فرهنگ نشان میدهد، این فرهنگ با تکیه بر لیبرال دموکراسی به نحوی در جهان توسعه داشت که به فکر جهانی سازی بودند و امروزه این فرهنگ پر انتقادترین فرهنگهای جهانی است.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تصریح کرد: امروزه به دلیل افزایش سطح آگاهیهای عمومی نمیتوان جنسهای بدلی را به جهان عرضه کرد و مقاومتهایی که در برابر نفوذ فرهنگ غرب در شرق شکل گرفت و امروز در کشورهای اروپایی کتابهایی در نقد فرهنگ آمریکایی نوشته میشود و پر فروش است.
عامری به فرسایش جذابیت آمریکایی، شکسته شدن علمی و فناوری آمریکا و مسائل اجتماعی پرداخت و گفت: امروز آمریکا برای آمریکاییها جذاب نیست و بیشترین مهاجرت را از آمریکا داریم و آمریکاییها به دلیل ضعف در نیروی انسانی کیفی تلاش کردند با جذب نخبگان این خلاء را جبران کنند.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی همچنین اظهار کرد: شکست و افول نظام لیبرال دموکراسی غربی واقعیتی است که در نظام بینالملل در حال وقوع است، آمریکا به عنوان رهبر این نظم خود دچار ضعف شده است و مولفههای قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ایدئولوژیک آن رو به سقوط است.
عامری ادامه داد: ظهور قدرتهای جدید واقعیت جهان امروز است که اغلب رویکرد تجدید نظر طلبانه به نظم آمریکایی دارند.
وی ادامه داد: قدرتهای جدید قواعد و هنجارهای آن را قبول ندارند و درصدند در نظم جهانی آینده، نقش مهمی داشته باشند. هر چند سناریوهای محتمل برای نظم جهانی آینده متنوع است.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تاکید کرد: آمریکاییها در حال عقب نشینی هستند و جهان غیر آمریکایی در حال پیشرفت است. به خصوص انقلاب اسلامی و ایران صاحب جایگاه ویژه و تأثیر گذاری در این غیر آمریکایی است. رهبر انقلاب تأکید کردند ما در یک پیچ تاریخی هستیم اقدامات امروز ما میتواند آیندهمان را به درستی رقم بزند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن پاک آئین معاون امور بین الملل دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب نیز در پایان نشست «آمریکا در مسیر افول» اظهار کرد: یکی از شاخصهای هژمونی قدرت نفوذ در دیگر مناطق است و امروز آمریکا در غرب آسیا منزوی شده است و هم پیمانی آمریکا و عربستان در یمن موجب تنفر از این دو کشور و افزایش نفوذ ایران در منطقه شد و در نهایت آمریکا تصمیم به خروج از سوریه گرفت.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل داشتن هژمونی آمریکا داشتن متحدان قدرتمند همچون کشورهای اروپایی بود که امروزه در ابعاد مختلف دچار اختلاف هستند؛ از جمله این اختلافات در برجام و خروج آمریکا از حقوق بشر، یونسکو و ناتو که به این اختلافات دامن زد.
معاون امور بین الملل دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب گفت: تا کنون اختلاف اینچنینی بین اروپا و آمریکا سابقه نداشته و امروز آمریکا متحدین اصلی خود را که شاخص هژمونی بود، ندارد.
پاک آئین به قدرتگیری چین در شرق آسیا پرداخت و گفت: ترامپ اولین اقدامش خروج از توافق نامه ترانس پاسفیک بود و یک فضایی را برای چینیها ایجاد کرد و میانمار را تحریم کرد و فیلیپین را که یکی از متحدان اصلی آمریکا بود و امروز اولین هدف آنها مبارزه با آمریکاست.
وی به توافقنامه مونروئه اشاره کرد و گفت: امروز در جریان ونزوئلا شاهد دو قطبی شدن این کشور و طرد شدن آمریکا از سوی مردم هستیم.
معاون امور بین الملل دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با اشاره به بسته شدن پایگاههای نظامی آمریکا در آفریقا گفت: امروز فرانسه و انگلیس در آفریقا بیش از آمریکا نفوذ دارند.
پاک آئین تاکید کرد: هژمونی آمریکا قابل برگشت نیست و دنیا به دنبال یکجانبه گرایی آمریکا نیست و با هدایت مقام معظم رهبری باید در حوزه چند جانبه گرایی دوستان خود را افزایش میدهیم. جهان افول آمریکا را تسریع میبخشد و در آینده جهانی بدون هژمونی خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ما سعی میکنیم دوستان خود را افزایش دهیم و قطب چند جانبه گرایی را تقویت کنیم و اتفاقهای سوریه ونزوئلا نشان دهنده اهمیت حاکمیت ملی است و قطب مبارزه با یکجانبه گرایی در دنیا تقویت شده است و قطعاً ایران یکی از محورهای تقویت کننده این قطب بوده است و یک جانبه گرایی آمریکا از بین میرود و افول میکند.
دیدگاه تان را بنویسید