حسن‌بیکی: پشت دولت‌های حامی آمریکا از حمایت مردمی خالی است

کد خبر: 904516

برنامه رو در رو با موضوع بررسی "بحران یمن و بی‌ثباتی در سیاست خارجی آمریکا" به روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.

حسن‌بیکی: پشت دولت‌های حامی آمریکا از حمایت مردمی خالی است

باشگاه خبرنگاران جوان: برنامه رو در رو "بحران یمن و بی‌ثباتی در سیاست خارجی آمریکا" را با حضور ابوالفضل حسن بیکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و حسین اکبری کارشناس مسائل غرب آسیا بررسی و به روی آنتن شبکه چهار سیما برد.

حسین اکبری، کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه توقف جنگ یمن نیازمند اراده بینالمللی است، افزود: سعودی‌ها همه کارت‌های خود را در یمن تمام کردند و بعد از سه سال و ۸ ماه به جایی نرسیدند.

وی یادآور شد: عربستان یکسال بر روی سقوط الحدیده کار کرد و همه امکانات را آماده کرد. اراده عربستان تصرف الحدیده بود و آمریکا و اروپا را هم با خود همراه کرد، اما در دو عملیات بسیار گسترده موفق به تصرف الحدیده نشدند.

اکبری تصریح کرد: آتش بس عربستان یک عقب نشینی استراتژیک است و سازمان ملل هنوز هیچ کاری برای مردم یمن انجام نداده است. آتش بس فقط در محدوده الحدیده است و حزب الله هم با وجود نقض آتش بس رعایت کرده و کمیته صلح در استکهلم سوئد در حال تصمیم گیری و انعکاس مسائل است.

ابوالفضل حسن بیکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: آمریکایی‌ها یک قرن است سیاست چماق و هویج را در پیش دارند و در حال حاضر شرایط دنیا چند قطبی و سخت است و مولفه‌های مختلفی باعث شده تا احزاب آمریکا دنبال یک مقصد باشند.

وی به مشکلات یمن پرداخت و افزود: در حال حاضر یمنی‌ها به دانش سلاح‌ها دسترسی پیدا کردند و جوانان یمن پیشرفت کردند.

حسن بیکی اظهار کرد: حوثی‌ها جنگ را فرسایشی کردند و آمریکایی‌ها به صراحت اعلام کردند ۲۱.۵ تریلیون دلار بدهی دارند، آل سعود ۵۰۰ میلیون دلار توان مالی داشت و اقدامات حوثی‌ها روز به روز بهتر بود.

وی با یادآوری مسائل داعش گفت:شکست‌های پیاپی در منطقه باعث شد مقامات آل سعود به مدرسه‌های یمن بمب ارسال کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: نگرانی امروز برای تصرف باب المندب و تنگه عبور انرژی غرب است و در این جریان شرق واکنش ندارد و منافع غرب در مخاطره است.

اکبری در بخشی از این برنامه به افول آمریکا اشاره و بیان کرد: کتاب‌هایی در آمریکا چاپ می‌شود که ترامپ را آخرین رئیس جمهور آمریکا می‌دانند و معتقدند همه چیز تمام می‌شود، نگرانی آمریکایی‌ها برای افزایش سهم دموکرات‌ها در مجلس سنا است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: در مباحث یمن و سعودی‌ها ترامپ افراطی عمل کرد.

حسن بیکی ضمن تحلیل اختلافات داخل عربستان سعودی گفت: گروهی موافق جنگ و گروهی جنگ را غیر معقول می‌دانند و با این وجود آمریکایی‌ها و سعودی‌ها ریسک‌های بزرگی می‌کنند.

وی تاکید کرد: بن سلمان مرتب تغییر رویه و تغییر نظر می‌دهد، این وضعیت مانند روز‌های پایانی حکومت شاه ایران است که به هر کشوری می‌رفت موفق نبود.

وی مسائل ترامپ در آمریکا را هم موفق ندانست و ادامه داد: آمریکایی‌ها به هیچ یک از اهداف خود در یمن نرسیدند و خاندان آل سعود هم چند پاره شدند و پول‌های عرب‌ها تمام شده است.

حسین اکبری، کارشناس مسائل غرب آسیا در مورد مقاومت مردم یمن اظهار کرد: سعودی‌ها خروج یمن را در جریان بیداری اسلامی شکست خود می‌دانستند و تصور داشتند در تمام حوزه‌های جهان اسلام محق هستند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها به دلیل ارتباط با سعودی‌ها این تصور را داشتند که محمد بن سلمان و آمریکا در جریانات بیداری اسلامی یمن سرکوب را به سرعت محقق خواهد کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: یمن را هوایی، دریایی و زمینی محاصره کردند و جدیدترین تجهیزات را به کار گرفتند و مردم یمن تصمیم گرفتند مقاومت کنند و هزینه یمن برای سعودی و آمریکا قابل برآورد است.

در ادامه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پنج تنگه ژئو استراتژیک در دنیا وجود دارد و این تنگه‌ها عمدتاً در اختیار مسلمانان هستند و عطش قدرت در آمریکا موجب می‌شود به هر کدام از این تنگه‌ها ورود کند.

وی ادامه داد: در منطقه همواره تلاش دارند ایران را محور قرار داده و عناصر مختلف را دخالت دهند، وحشت آمریکا امروز در یمن از دستاورد‌های بومی یمن است که می‌تواند نفت عربستان را به صفر برساند.

حسن بیکی افزود: آمریکایی‌ها از دستاورد‌های ایران هم وحشت دارند و از سوئی جوانان غزه هم به پهپاد‌هایی دست یافتند و از جنگ و دستاورد‌های خود فیلم می‌گیرند و به جهان نشان می‌دهند.

وی خاطر نشان کرد: در یمن محاصره شده نخ بخیه وارد نمی‌شود، چطور ممکن است موشک بزرگ از ایران ارسال شود؟ این دروغ‌ها خوراک داخلی است. بن سلمان ۵۰۰ بشکه نفت را در صدور به آمریکا در جریان قطعنامه‌ها کاهش داده است.

حسین اکبری کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه افزود: آمریکایی‌ها هر کشوری که در گردونه آن‌ها نباشد را در جریان مقاومت می‌دانند در حالی که جمهوری اسلامی معتقد است هر کشوری باید استقلال سیاسی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر جمهوری اسلامی توانمندی بالایی در حمایت از کشور‌ها و دفع ارتش‌های بزرگ دارد عقل حکم می‌کند که مقابله نکنند در حالیکه اتکای مردمی عامل پیروزی یمن و کشور‌های جبهه مقاومت است و معادله جنگ بهم می‌خورد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین گفت: یکی از دلایل ناتوانی آمریکا و عربستان در مقابله با یمن مقاومت مردم است و در این پیروزی جمهوری اسلامی را مسبب می‌دانند و این هم نشان از قدرت جمهوری اسلامی دارد.

حسن بیکی در ادامه با طرح مسائل عربستان بیان کرد: عربستان انتحاری انجام داده و امام صادق (ع) هم این روز‌ها را پیش بینی کرده بود. از ۱۵ کشور همسایه ایران، آمریکایی‌ها در ۱۳ کشور مستقر شدند و مردم دنیا می‌بینند که ایران ۴۰ سال است که آمریکا را شکست داده است

وی به اتحاد شرق افغانستان اشاره و بیان کرد: آمریکایی‌ها کاری می‌کنند که کشور‌ها به وحدت روی بیاورند، تحریم‌های آمریکا موجب اتحاد پولی است. ملت‌ها در کنار دولت‌ها هستند و دولت‌هایی که با آمریکا هستند، پشتشان خالی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در موقعیت فعلی ملت‌ها در اروپا با ایران هستند و ارتش اروپایی هم در حال فروپاشی است.

حسین اکبری کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص هزینه‌های جنگ یمن بیان کرد: عربستان به لحاظ محیط داخلی شکننده است و همه نوه‌ها خود را شاهزاده و شایسته‌تر از بن‌سلمان برای حکومت می‌دانند.

وی ادامه داد: بن سلمان کوچکترین ولیعهد بود و با آمریکایی‌ها به توافق رسید و با جریانات داخلی زمینه را برای تثبیت آینده خود ایجاد کرد و البته مسائل انرژی هم به مشکلات دامن زد و بن‌سلمان هیچ دستاوردی نداشت.

این کارشناس مسائل غرب آسیا به از هم پاشیده شدن ائتلاف در حمایت از عربستان پرداخت و افزود: آینده بسیار مبهم است و حتی با جایگزینی بن سلمان مشکلات رفع نمی‌شود.

اکبری تاکید کرد: عربستان تا هیچ زمانی به اندازه امروز ضعیف نبوده و باید بتواند تغییر و انتقال دولت و خرید انرژی را تضمین کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین