روحانی: نباید اجازه داد برخیها آینده را برای مردم سیاه ترسیم کنند
رئیس جمهور، رسالت و نقش دانشگاهها، اساتید و دانشجویان را در روند زدودن سریعتر مشکلات جامعه، محوری و بسیار مهم برشمرد و تاکید کرد: گاهی واقعیتها با تفسیر و احساس مردم متفاوت است و اساتید دانشگاهها به عنوان مرجع اجتماعی، در ارائه تفسیر واقعی به جامعه، مسوولند و باید در این فرایند، مشارکت فعالتر داشته باشند.
خبرگزاری فارس: حسن روحانی رئیس جمهور روز سه شنبه در جلسهای با حضور جمعی از محققان علوم اجتماعی و اساتید جامعه شناسی دانشگاههای کشور، با بیان اینکه باید نشاط را در جامعه امروز ایران بیش از پیش تقویت کنیم، گفت: گاهی با تفسیرهایی از واقعیتهای جامعه مواجه ایم که گاهی این تفاسیر با واقعیتها منطبق نبوده و حتی فاصله زیادی دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه "تفسیری که گاهی در جامعه از وضع و مشکلات امروز و فردا وجود دارد، بالاتر از واقعیتها است"، اظهارداشت: ما باید تلاش کنیم تا از این فاصله کاسته شود و البته این بدان معنا نیست که ما برای گسترش امید، خلاف واقع گفته و یا صرفاً شعار بدهیم بلکه باید واقعیتها و مشکل را در همان حدی که هست و نه بیشتر، بیان کنیم.
روحانی، بیان راه حلها همزمان با طرح مشکلات را ضروری خواند و تصریح کرد: امروز باید سرمایه اجتماعی را با تقویت اعتماد عمومی بیش از پیش افزایش دهیم چرا که کاهش سرمایه اجتماعی میتواند بزرگترین معضل جامعه باشد که البته آن هم، از کاهش اعتماد نشات میگیرد.
رئیس جمهور اظهارداشت: دانشگاه باید مستقل عمل کرده و به هر نتیجهای که در تحقیقات و پژوهشهای علمی رسید، اعلام کند، اما اساتید دانشگاه نباید خود را از دولت جدا بدانند و همه ما بار مسوولیت سنگینی را برعهده گرفته ایم.
روحانی با تاکید بر اینکه " همانطور که علم دستوری نمیشود انتقاد هم نمیتواند دستوری باشد"، گفت: ما استقلال دانشگاه و بررسیهای علمی و پژوهشی را میپذیریم، اما اینکه شما کناری بایستید و بدون ارائه راهکارهای عملی، صرفا انتقاد کنید و بگویید دولت این کار را بکند یا انجام ندهد، قابل پذیرش نیست. همه بار مسوولیت سنگینی را مشترکاً بردوش داریم و باید برای انجام بهینه این مسوولیت سنگین، نهایت تلاش خود را بکار بگیریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید موفقیتها و دستاوردها را تبلیغ و ناکامیها را هم به همان اندازه واقعی آنها بیان کنیم، افزود: دولت معصوم نیست و ممکن است در برخی موارد نیز در کنار موفقیتها و دستاوردهای گستردهای که داشته، خطاهایی هم داشته باشد که ضروری است آن خطاها را با راه حل بیان کنید. به عبارتی همه باید به دنبال راه حل برویم و وارد میدان شده و مسایل را تبیین کنیم.
روحانی تصریح کرد: ما کشور نیرومندی هستیم و نباید اجازه داد برخیها آینده را برای مردم سیاه ترسیم کرده و آنان را نگران سازند. جامعه ما نباید نگران فردا باشد؛ جامعهای که بیش از امروز، نگران فردا باشد باعث میشود همین نگرانی از فردا، امروز آن را نیز برهم بزند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما باید معطوف به تقویت انسجام و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی شود، اظهارداشت: حکومت ما بر مبنای مردمسالاری است، اما الزامات آن گاهی اوقات رعایت نمیشود به گونهای که در مواردی شاهدیم بعد از انتخابات، تازه دوره انتقام گیری رقبا شروع شده و حتی به قیمت لطمه زدن به مردم و کشور، مشکلاتی را برای دولت و جامعه ایجاد میکند.
روحانی دستاوردها و اقدامات دولت در بخشهای مختلف از جمله زنان، جوانان، اقلیتهای قومی، آزادیها، عمران روستاها، کاهش تورم، توسعه خطوط ریلی و جادهای و بهره گیری از منابع مشترک انرژی با همسایگان را کمسابقه ذکر کرد، اما تأکید نمود که این به معنای نبود مشکلات در کشور نیست.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط پیچیده منطقهای و جهانی گفت: محیط پیرامونی ایران با شرایط ویژهای مواجه است و عکس العمل و اقدامات ما در عمده حوزههای منطقهای درست، بجا و حساب شده بوده است.
روحانی تصریح کرد: حکومتی که در آمریکا به قدرت رسیده در دشمنی با ایران و ایرانی، کم سابقه است، اما به رغم همه تلاشهایش، در رسیدن به اهداف ناکام خواهد ماند همانطور که تاکنون موفق نبوده است.
رئیس جمهور با برشمردن برخی از موفقیتهای حقوقی ایران در مجامع بین المللی علیه زیاده خواهیهای واشنگتن گفت: آمریکا در زمینه برجام شکست خورده تاریخ است و شکست ترامپ در جلسه شورای امنیت و در جریان مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد، نشان داد که سیاست خارجی ما از تدبیر، انسجام و برنامه ریزی دقیق برخوردار است.
روحانی تاکید کرد: با اتحاد و تقویت انسجام ملی از مشکلاتی که آمریکاییها در این چند ماهه ایجاد کرده اند، بسیار سریع و به خوبی عبور خواهیم کرد و آنان نمیتوانند به روندی که پی گرفته اند، ادامه دهند.
در ابتدای این جلسه نیز که بیش از ۳ ساعت به طول انجامید، جمعی از اساتید و محققان علوم اجتماعی در فضایی صمیمی با رئیس جمهور، به طرح دیدگاهها و نظرات خود برای برون رفت از مشکلات کشور پرداختند. ضرورت تفاهم بر سر چگونگی تقویت همبستگی اجتماعی جامعه ایران به عنوان یک مساله محوری، ضرورت استفاده بیشتر از ظرفیتهای علمی جامعه در عرصه اجرایی، تاکید بر تمرکز بر روی جوانان تحصیلکرده و بهره گیری بهتر ازاین فرصت جمعیتی کشور، پیگیری توسعه عدالتگرا، توجه بیشتر به موضوع دعوت به نظام کارشناسی، اعتماد به جامعه علمی به عنوان میانجی حاکمیت با مردم، توجه ویژه به جایگاه زنان، تاکید بر اهمیت این جلسات تخصصی به عنوان نماد شنیدن سخن جامعه و ضرورت ارتباط قویتر دولت با مجموعه نخبگان کشور، از جمله مباحث و موضوعاتی بودند که استادان و صاحبنظران اجتماعی شرکت کننده در این نشست پیرامون آنها، دیدگاههای خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.
تقویت جامعه مدنی و گسترش حوزه عمومی، نهادینه شدن حوزه عمومی سیاستگذاری، ضرورت تقویت راهکارهای اعتماد بیشتر مردم به دولت، ارتباط بیشتر دولت با رسانهها و ضرورت سنجش مداوم وضعیت آسیبهای اجتماعی و حراست دولت از جامعه در برابر آن آسیبها، از دیگر موضوعاتی مطروحه در این جلسه بود.
دیدگاه تان را بنویسید