اخبار جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس

کد خبر: 866367

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بررسی وضعیت تحریم بر فعالیت بانکی در این کمیسیون گفت: نتیجه جلسه این بود که علی‌رغم مشکلات و محدودیت‌های موجود، مجموعه نظام بانکی همه تدابیر و سازوکار‌های لازم برای مقابله با تحریم‌ها را در دستور کار دارد.

اخبار جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس

خبرگزاری ایسنا: علی نجفی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور مسئولان وزارتخانه‌های خارجه و اقتصاد، بانک مرکزی و مدیران بانک‌های دولتی و خصوصی برای بررسی آخرین وضعیت تاثیرات تحریم‌ها و شرایط فعالیت بانک‌ها قبل از برجام و بعد از توافق برجام و همچنین پس از خروج آمریکا از برجام تشکیل شد که در آن بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

وی گفت: مدیران بانک‌ها در این جلسه اشاره داشتند که علی‌رغم اینکه برخی از بانک‌های بزرگ دنیا با ایران همکاری نکردند اما شرایط فعالیت بانک‌های ایران در سطح بین‌المللی و برقراری روابط کارگزاری بعد از برجام به مراتب تسهیل شده است. گرچه هم‌اکنون با چالش‌ها و مشکلاتی مواجه هستیم ولی خیلی از کشورها یعنی حتی هم‌پیمانان و متحدان آمریکا ازسیاست‌های یکجانبه‌گرایانه این کشور خرسند نیستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در این جلسه به این موضوع اشاره شد که بر خلاف دوره قبل، تحریم‌های جدید صرفا تحریم آمریکاست و نه تحریم‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا است. جنگ روانی و جنگ اقتصادی علیه ایران راه افتاده است باید به این نکته توجه کرد که نباید بهانه‌ای به دست آمریکایی‌ها داد از طرق مختلف از قبیل الحاق به FATF نسبت به ابعاد احتمالی تاثیرات تحریم هشیار بود.

نجفی توسعه روابط با همسایگان و حمایت مجلس از فعالیت‌های بانک‌ها در مواجهه با تحریم‌ها را از دیگر موضوعات مطروحه از سوی مدیران بانک‌ها و اعضای کمیسیون عنوان کرد.

وی در پایان گفت: فضای جلسه حاکی از آن بود که علی‌رغم مشکلات و محدودیت‌های موجود، مجموعه نظام بانکی کشور با هوشمندی و آمادگی همه تدابیر و سازوکارهای لازم را برای مقابله با تحریم‌ها در دستور کار دارد.

مخالفت کمیسیون برنامه با طرح راه اندازی پیام رسان مالی و ارز دیجیتال

همچنین سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از مخالفت این کمیسیون با طرح راه اندازی پیام رسان مالی و ارز دیجیتال خبر داد.

محمدمهدی مفتح در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نشست امروز کمیسیون برنامه و بودجه گفت: طرح راه اندازی و استفاده از پیام رسان های مالی و انعقاد پیمان های پولی دو و چند جانبه در تجارت خارجی با حضور مسئولین ذیربط در کمیسیون برنامه و بودجه به عنوان کمیسیون فرعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به ارجاع ماده 5 این طرح از سوی هیات رئیسه مجلس، افزود: در این ماده گفته شده است به منظور تنوع بخشی و تسهیل ابزارها و روش ها در پرداختی کشور، بانک مرکزی موظف است زمینه لازم جهت راه اندازی انواع ارزهای دیجیتال با پشتوانه دولت و غیر دولتی را فراهم کند. نمایندگان بانک مرکزی، مرکز پژوهش ها از حوزه اقتصاد کلان و ابزارهای نوین برای بررسی این موضوع در نشست حضور داشتند و توضیحات کاملی در این باره ارائه دادند.

مفتح اضافه کرد: نمایندگان ایرادات متعددی به کلیات طرح پیام رسان های مالی گرفتند و به دنبال آن کلیات رد شد و طبیعتا ماده 5 در کمیسیون بودجه رد شده محسوب می شود.

وی با اشاره به بررسی طرح یک فوریتی استفساریه بند(هـ) تبصره(1)قانون بودجه سال 1397 کل کشور در این کمیسیون نیز گفت: در این بند گفته شده که شرکت نفت مکلف است که مواد اولیه قیر را با حجم 4 میلیون تن و با قیمت 30 هزار میلیارد ریال برای آسفالت پروژه های وزارت راه، آموزش و پرورش و دستگاه های از این قیبل به صورت رایگان تامین کند.

مفتح ادامه داد: نمایندگان سوال کننده مطرح کردند که با توجه به افزایش قیمت قیر آیا ملاک تخصیص قیر 4 میلیون تن یا 30 هزار میلیارد ریال؟ با بررسی هایی که انجام شد و گزارش هایی ارسالی، نهایتا اعضای کمیسیون اعلام کردند که ملاک تخصیص، عبارت 4 میلیون تن قیر است یعنی وزارت نفت مکلف است 4 میلیون تن را در اختیار دستگاه ها قرار دهد و 30هزارمیلیارد تومان ملاک تخصیص نیست.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین گفت که متن استفساریه و پاسخ کمیسیون برای بررسی و رای گیری در صحن علنی تدوین و به هیات رئیسه مجلس ارسال می شود.

تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد به جلسه بعدی کمیسیون آموزش موکول شد

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت که تحقیق و تفحص از دانشگاه به جلسه بعدی کمیسیون یعنی بعد از تعطیلات موکول شد.

میرحمایت میرزاده، در گفت‌وگو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در این جلسه طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار قرار گرفت که متقاضیان به ارائه دلایل خود پرداختند.

به گفته وی، گسترش بی‌حساب دانشگاه آزاد، استفاده از بازنشستگان و افت کیفی این دانشگاه از جمله دلایل متقاضیان برای تحقیق و تفحص بود. با توجه به اینکه سرپرست دانشگاه آزاد به دلیل مشغله نتوانست در این جلسه حضور پیدا کند قرار شد که در جلسه بعدی کمیسیون یعنی بعد از تعطیلات، موضوع تحقیق و تفحص با حضور سرپرست دانشگاه آزاد و همکاران ایشان مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به بررسی موضوع سهمیه ایثارگران در کنکور گفت: تغییر در سهمیه ایثارگران به کنکور امسال نمی‌رسد به همین دلیل ما عجله‌ای در بررسی این طرح نداریم. به هر حال سازمان سنجش موظف است تا پایان مهرماه با در نظر گرفتن تمامی نظرات و طرح‌ها، موضوع مربوط به سهمیه و حد نصاب مناسب ایثارگران در کنکور را به کمیسیون ارائه دهد تا تصمیم‌گیری لازم برای سال آینده انجام شود.

لازم به ذکر است که سهمیه ایثارگران در کنکور سال ۹۷ همچون سال گذشته اعمال شد.

بررسی مشکلات بهره وری از انرژی‌های تجدید پذیر در کمیسیون انرژی

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از بررسی مسائل و مشکلات توسعه و بهره وری از انرژی های تجدید پذیر در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

علی بختیار در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی، بیان کرد: دستور کمیسیون حول محور انرژی های تجدید پذیر بود. ما باید منابع و اعتبارات لازم را برای توسعه انرژی های تجدید پذیر فراهم کنیم. اکنون حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به نیروگاه انرژی های تجدید پذیر پرداخت نشده است. علت این بدهی این است که دولت در سال ۹۶ بخشی از وصول در آمد عوارض برق را پرداخت نکرده است.

وی در ادامه گفت: در بودجه سال ۹۷ رقم پیشنهادی ما ۸ درصد افزایش داشت یعنی ۱۲۸۰میلیارد تومان است که تاکنون تنها ۲۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است. سازمان برنامه و بودجه با وجودی که مبلغ تصویب شده وصول شده است، به این نیروگاه ها پرداخت نکرده است.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس ادامه داد: طبق ماده ۲۳۶ آئین نامه قرار است در این هفته تخلفات دولت در عدم پرداخت عوارض برق در صحن قرائت شود. باتوجه به اینکه ما برای رسیدن به بهر وری ۵ درصدی از انرژی های تجدید پذیر در طول برنامه ششم باید اقدامات لازم را انجام دهیم و باید ما به تفاوت مبلغ تصویب شده پرداخت شود تصمیم داریم طرح دو فوریتی در این زمینه تدوین کنیم.

وی در پایان گفت: بحث بعدی در خصوص توسعه نیروگاه های سی اچ پی( تولید هم زمان برق و حرارت) و مشکلاتی که با آن مواجه هستند بود. مسائل و مشکلات این حوزه نیز مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی مقاوم سازی ساختمان ها در کمیسیون عمران

همچنین نایب رئیس کمیسیون عمران از بررسی بحث مقاوم سازی ساختمان ها در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

سید احسن علوی در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران، بیان کرد: در جلسه امروز بحث مقاوم سازی ساختمان ها و استفاده از شتاب نگار ولرزه نگار که قبلا نیز در کمیسیون بررسی شده بود مجددا به بحث گذاشته شد و قرار است با حضور کارشناسان عمران نیز در کمیسیون بررسی شود و سپس مجددا به دستور بازگردد.

وی در ادامه مطرح کرد: موضوع بعدی انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان بود که مورد ارزیابی قرار گرفت و قرار شد وزارت نیرو گزارش هایی را در خصوص راه های موجود برای تامین آب استان به کمیسیون ارائه دهد.

بررسی لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری در کمیسیون شوراها

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از بررسی لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

اصغر سلیمی در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، بیان کرد: در جلسه امروز در درجه اول لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری مورد بررسی قرار گرفت. این لایحه ۶۷ ماده دارد و مواد ۹ و ۱۵ آن برای بررسی به کمیسیون شوراها ارجاع داده شده است. کلیات آن در کمیسیون به تصویب رسید و برای بررسی بیشتر به کارگروه مربوط ارجاع داده شد.

وی در ادامه گفت: موضوع بعدی طرح افزایش تعداد نمایندگان بود که در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اختلاف نظر هایی در بین نمایندگان استان یزد در این زمینه وجود داشت. هر چهار نماینده در این خصوص در کمیسیون مطالب خود را مطرح کردند. در نهایت کمیسیون به این نتیجه رسید که بر سری رای قبلی خود بماند.

اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از زندان ارومیه بازدید می کنند

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس برای نشست با قضات ارومیه و بازدید از زندان این شهر به ارومیه رفته اند.

یحیی کمالی پور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی به دعوت از نمایندگان ارومیه برای نشست با قضات و بازدید از زندان ارومیه عازم ارومیه شدند.

وی افزود: سفر اعضای کمیسیون با اهداف حقوقی و قضایی است، در این سفر برنامه‌های متعدد حقوقی و قضایی وجود دارد که یکی از این برنامه ها بازدید از زندان ارومیه است.

انتخابات عضویت در کمیسیون مشترک بررسی لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس از برگزاری انتخابات برای عضویت در کمیسیون مشترک بررسی لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری در این کمیسیون خبر داد.

محمدرضا بادامچی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه امروز کمیسیون اجتماعی در خصوص بررسی طرح تشکیل وزارتخانه صنعت، معدن توسعه صادرات و بازرگانی بود این طرح که توسط ٩٠ نفر از نمایندگان امضا شده بود در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در این خصوص نیز پیشتر از سوی دولت لایحه آمده بود که موضوع تفکیک وزارتخانه صنعت و معدن را مطرح می‌کرد، اما این لایحه از سوی کمیسیون رد شده بود، اما این طرح جدید از سوی نمایندگان مطرح شده که پس از بررسی های انجام شده قرار شد برای تعیین تکلیف تخصصی به کارگروه تخصصی ارجاع شود.

بادامچی بیان کرد: موضوع دیگری که در جلسه امروز بررسی شد برگزاری انتخابات برای عضویت ١٠ نفر از نمایندگان درکمیسیون مشترک جهت بررسی لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری انتخاب بود که خدیجه ربیعی، سمیه محمودی، حسن لطفی، عباس گودرزی، شکور پورحسین شقلان، عبدالرضا عزیزی،مسعود رضایی، احمد بیگدلی، سلمان خدادادی و علیرضا محجوب انتخاب شدند.

وی در پایان عنوان کرد: همچنین موضوع انتخابات عضویت در شورای عالی امور اداری و استخدامی بررسی شد، ٩ نفر از نمایندگان کاندیدا بودند، این موضوع در صحن مطرح می‌شود و دو نفر برای عضویت در این این شورا معرفی می شوند.

طرح راه اندازی پیام‌رسان‌های مالی و ارز دیجیتال در کمیسیون برنامه و بودجه رد شد سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از رد طرح راه‌اندازی پیام رسان‌های مالی و ارز دیجیتال در جلسه امروز کمیسیون متبوعش خبر داد.

محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان و سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از جلسه عصر امروز کمیسیون متبوعش پرداخت و گفت: طرح راه‌اندازی و استفاد از پیام‌رسان‌های مالی و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چند جانبه در تجارت خارجی به عنوان کمیسیون فرعی به کمیسیون برنامه و بودجه ارسال شده بود که طرح مذکور با حضور مسئولان ذی‌ربط در جلسه امروز کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: هیأت رئیسه مجلس، ماده ۵ این طرح را به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع داده بود که در این ماده آمده است به منظور تنوع‌بخشی و تسهیل ابزار‌ها و روش‌ها در پرداختی کشور، بانک مرکزی مؤظف است زمینه لازم برای راه‌اندازی انواع ارز‌های دیجیتال را با پشتوانه دولت و غیر دولتی فراهم کند؛ برای بررسی این ماده از بانک مرکزی، مرکز پژوهش‌ها از حوزه اقتصاد کلان و ابزار‌های نوین در جلسه کمیسیون حضور داشتند و توضیحات کاملی داده شد.

مفتح تصریح کرد: برای ورود به بررسی طرح ابتدا کلیات آن به بحث گذاشته شد که اعضای کمیسیون ایرادات متعددی به کلیات طرح پیام‌رسان‌های مالی گرفتند و به دنبال آن کلیات این طرح رد شد که طبیعتاً ماده ۵ این طرح در کمیسیون بودجه رد شده محسوب می‌شود.

خنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین یادآور شد: بررسی طرح یک فوریتی استفساریه تبصره یک قانون بودجه ۹۷ دیگر دستور کار این کمیسیون بود که در این طرح استفساریه گفته شده شرکت نفت مکلف است مواد اولیه قیر را با حجم ۴ میلیون تن و با قیمت ۳۰ هزار میلیارد ریال برای آسفالت پروژه‌های وزارت راه، آموزش و پرورش و دستگاه‌هایی از این قبیل به صورت رایگان تأمین کند، نمایندگان سؤال کننده مطرح کردند با توجه به افزایش قیمت قیر آیا ملاک تخصیص قیر ۴ میلیون تن است یا ۳۰ هزار میلیارد ریال؟

مفتح گفت: با بررسی‌هایی که انجام شد، نهایتاً اعضای کمیسیون اعلام کردند ملاک تخصیص، عبارت ۴ میلیون تن قیر است یعنی وزارت نفت مکلف است ۴ میلیون تن قیر را در اختیار دستگاه‌های مذکور قرار دهد و ۳۰ هزار میلیارد ریال ملاک نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد