کدام رهایی، از حصر اقتصاد یا حصر فتنه؟

کد خبر: 855946

این روز‌ها که آمریکا با تمام توان در صدد ضربه زدن به اقتصاد کشور است، این روز‌ها که اقتصاد ایران در اثر مدیریت‌های غلط به انحراف رفته است، این روز‌ها که همه در تب و تاب مبارزه با فساد بر آمده‌اند و با دستور و دستورالعمل‌های جدید و پیاپی برای بهتر کردن شرایط اقتصادی مواجه هستند، در این میان، اما فراکسیون امید ساز ناکوک و ناهماهنگ خود را می‌زند.

کدام رهایی، از حصر اقتصاد یا حصر فتنه؟

صبح نو: فراکسیون امید؛ فراکسیونی که چینش لیست آن برمبنای تحکم سیاسی به بدنه اجتماعی شکل گرفت و نمایندگانش با واژه معروف «تکرار» وارد مجلس شدند، اما رفتار‌های غیر‌حرفه‌ای و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن آنان در این دو سال آنقدر زیاد بوده است که اعتبارش حتی در میان نخبگان اصلاح‌طلب نیز از بین رفت تا جاییکه با عنوان «چندنبش‌های سیاسی» مورد خطاب قرار گرفتند.

این روز‌ها که آمریکا با تمام توان در صدد ضربه زدن به اقتصاد کشور است، این روز‌ها که اقتصاد ایران در اثر مدیریت‌های غلط به انحراف رفته است، این روز‌ها که همه در تب و تاب مبارزه با فساد بر آمده‌اند و با دستور و دستورالعمل‌های جدید و پیاپی برای بهتر کردن شرایط اقتصادی مواجه هستند، در این میان، اما فراکسیون امید ساز ناکوک و ناهماهنگ خود را می‌زند.

از نوع سؤال‌ها، نطق‌ها و توییت‌های نمایندگان لیست امید می‌توان دریافت که نوع دغدغه آنان با مردم و کشور متفاوت است و حتی این روز‌ها که دولت بیشتر از گذشته به حمایت و پشتیبانی آنان نیاز دارد، برایش نسخه سیاسی می‌پیچند.

هم‌چنانکه در هفته اخیر در صحن علنی مجلس دو وزیر کابینه به مجلس فراخوانده شدند، اما نه برای مشکلاتی که امروز همه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. آقای «محمود صادقی» وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور را برای سوژه تکراری و سنارویوی سوخته حساب‌های قوه‌قضاییه فراخواند و روز گذشته نیز آقای «علی مطهری» وزیر دادگستری را درباره ادامه حصر به مجلس کشاند تا وقت خانه ملت که باید پیگیر مشکلات اصلی باشد، برای موضوعات که کاملاً جناحی و سیاسی است، صرف شود و مطالبات اصلی مردم همچنان در حاشیه بماند.

در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی سؤال «علی مطهری» نماینده مردم تهران از وزیر دادگستری در خصوص علت تداوم حصر سران فتنه ۸۸‌مطرح شد و پس از توضیحات آوایی، مطهری اعلام کرد که قانع نشده و خواستار به رأی گذاشتن سؤال شد. مجلس نیز با ۹۵‌رأی موافق، ۹۵‌رأی مخالف و ۱۵‌رأی ممتنع از مجموع‌۲۲۳ نماینده حاضر در صحن ضمن وارد ندانستن سؤال، از توضیحات وزیر دادگستری قانع شد.

مطهری در دفاع از سؤال خود این‌گونه توجیه کرد که «امروز اهمیت پرداختن به این مسأله به دلیل ضرورت اتحاد ملی در شرایط جنگ اقتصادی است، موضوع حصر جنبه قضایی دارد نه امنیتی، لذا به قوه‌قضاییه مربوط است نه شورای عالی امنیت ملی.» این در حالی است که او و دیگر امیدی‌ها طرح سؤال از رییس را به‌دلیل شرایط حاکم بر کشور امضا نکردند و اعتقادی به این امر ندارند. اما این سؤال برای افکار عمومی مطرح می‌شود که آیا رفع حصر اثری قوی‌تر و مؤثرتر بر اقتصاد دارد تا سؤال از رییس‌جمهوری و اصلاح عملکرد دولت که اجرای قانون را برعهده دارند؟

در جریان طرح سؤال توسط مطهری و زیر سؤال بردن مصوبه قانونی شورای عالی امنیت ملی در حصر سران فتنه و مقابله با اقدامات ضدامنیتی آنان، تعدادی از نمایندگان خواستار تذکر و اخطار نسبت به این اظهارات نماینده تهران شدند و پس از طرح سؤال و رأی‌گیری نیز برای دقایقی تعدادی از زنان اصلاح‌طلب مجلس با صدای بلند با تعدادی از نمایندگان اصول‌گرا از جمله آقای کریمی قدوسی مشغول صحبت و بحث شدند که موضوع با وساطت تعداد دیگری از نمایندگان پایان یافت.

اما دقایقی بعد و با وجود آنکه دستور کار دیگری (استفساریه بند (هـ) تبصره ۱ قانون بودجه ۹۷) مطرح شده و به رأی گذاشته شده بود، آقای مسعود پزشکیان، نایب رییس اول مجلس که اداره جلسه علنی را برعهده داشت در اقدامی بی‌سابقه، رأی مجلس در جریان سؤال مطهری را تفسیر و تحلیل کرد و گفت: عده‌ای از نمایندگان به ما مراجعه کردند و گفتند که رأی ندادن به سؤال آقای مطهری به معنای این بوده است که مجلس این موضوع را جزو وظایف وزیر دادگستری ندانسته، وگرنه به معنی تأیید یا عدم تأیید حصر نیست؛ یعنی مجلس به حصر رأی نداد، بلکه به این نکته رأی داده است که این موضوع جزو وظایف وزیر دادگستری نیست.

این نخستین‌باری است که رییس جلسه در اقدامی جانبدارانه و برخلاف سوگند هیأت‌رییسه، از تریبون جلسه علنی مجلس رأی نمایندگان را تحلیل و تفسیر می‌کند که این اقدام پزشکیان با اعتراض تعدادی از نمایندگان مواجه شد.

این روزها، اما «حصر» دستاویزی آسان برای فرار رو به جلو شده است و زمانی‌که می‌خواهند افکار عمومی را از یک موضوع اصلی و مهم منحرف کنند آنان را سرگرم تکراری حصر می‌کنند. این بار هم که قیمت دلار پنج رقمی شده و سکه هم از مرز چهار میلیون تومان عبور کرد، برای تغییر فضای روانی از جامعه ناکارآمدی دولت در حوزه‌های مختلف اقتصادی و بین‌المللی ناگهان خبر‌های جدیدی از ساکنان کوچه اختر به گوش رسید.

در ابتدا آقای اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری صبح روز سه شنبه در همایش رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفته بود که در تلاش برای در کنار هم قرار گرفتن شخصیت‌های برجسته نمادین کشور و شکل‌گیری وحدت در کشور در روز‌های آتی است. بعد از آن آقای علیرضا رحیمی، عضو هیأت‌رییسه مجلس در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «دکتر روحانی در دیدار با فراکسیون امید درباره رفع حصر گفت: در نتیجه کار‌هایی که در دولت یازدهم شده است، از حصر فقط پوسته‌اش مانده است. ماه‌ها طول کشید تا چند روزنامه برای محصورین آزاد شد. وزیر من به طور منظم به دیدار آن‌ها می‌رود».

همچنین آقای محمدجواد حق‌شناس، نماینده اصلاح‌طلب و عضو شورای شهر تهران، در توییتر خود رفع حصر را «گامی به پیش برای انسجام ملی و گسترش امید» خواند.

همه این موارد در همین چند هفته اخیر رخ داده همین چند هفته‌ای که سکه افزایش یک میلیونی داشته و دلار غیر رسمی نیز از هفت هزار تومان به ۱۱‌هزار تومان رسید، اما اصلاح‌طلبان مشغول حصر بازی بودند.

گمانه‌زنی‌ها درباره رفع حصر در حال انجام بود تا اینکه خبر‌ها از سوی یک عضو کمیته حصر فراکسیون امید مجلس رد شد. آقای غلامرضا حیدری در پاسخ به «ایلنا» گفت: «پیرو انتشار خبری درمورد صدور مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی در مورد رفع حصر آقایان موسوی و کروبی و خانم زهرا رهنورد که به نقل از فرزند یکی از محصوران در چند پایگاه خبری منتشر شد، درحاشیه نشست علنی مجلس موضوع را از طریق رییس مجلس پیگیری کردم که آقای لاریجانی صحت این خبر را تأیید نکرد.» حال هم آقای مطهری جلسه علنی مجلس را اختصاص به موضوع حصر داد، اما باید بدانند که دیگر حصر به کالای بی‌قیمتی تبدیل شد که دیگر اصلاح‌طلبان دیروز، اعتدالیون امروز نمی‌توانند در انتخابات آن را عرضه کنند یا از آن برای انحراف افکار عمومی بهره ببرند.‌ای کاش دولت کمی هم به فکر رفع حصر اقتصاد، اشتغال، رفاه و نقد بود!

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها