خاطره مقام سابق آمریکایی درباره تماس‌ها با «ظریف»

کد خبر: 846554

نشست اندیشکده «مجمع امنیتی اَسپن» با حضور سه عضو ارشد دولت «باراک اوباما» و سفیر امارات در واشنگتن برگزار شد و در آن سفیر ابوظبی ادعا‌های بی اساس علیه ایران مطرح کرد.

خاطره مقام سابق آمریکایی درباره تماس‌ها با «ظریف»

خبرگزاری فارس: نشست اندیشکده «مجمع امنیتی اَسپن» با حضور سه عضو ارشد دولت «باراک اوباما» و سفیر امارات در واشنگتن برگزار شد و در آن سفیر ابوظبی ادعا‌های بی اساس علیه ایران مطرح کرد.

«نفر دوم وزارت خارجه آمریکا در زمان دولت باراک اوباما به همراه معاون وزیر خارجه و قائم مقام وزیر انرژی این کشور در دولت قبلی، به همراه سفیر امارات متحده عربی در آمریکا در نشست اندیشکده «مجمع امنیتی اَسپن» حضور یافتند.

در این نشست، «یوسف العطیه» سفیر امارات در آمریکا با ادعای آنکه کشورش خواهان ماندن در یمن نیست، درباره حملات ائتلاف متجاوز اماراتی و سعودی به یمن مدعی شد که این جنگ به منظور مقابله با «تسلط ایران بر یمن» صورت گرفته است.

«یوسف العطیه» سفیر امارات در آمریکا

سفیر امارات مدعی شد که امارات و عربستان نمی‌توانند اجازه دهند که ایران در «مرز‌های مدینه و مکه، جای پا پیدا کند».

العطیه سپس مدعی شد که جنگ در یمن به آن دلیل است که «ما اجازه ندهیم مانند سوریه، لبنان و عراق، ایران بر یک کشور عربی دیگر مسلط شود».

در این نشست، «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در دولت باراک اوباما درباره احتمال تشدید درگیری‌ها و جنگ در منطقه غرب آسیا به دلیل تنش‌ها بین کشور‌های مختلف هشدار داد.

او درباره یمن گفت: «متاسفانه باید بگویم که اقدامات امارات و عربستان سعودی در یمن، احتمال جنگ در منطقه را بیشتر کرده است چرا که یوسف، این جنگ به کشور شما و به عربستان سعودی اعتماد به نفس بیشتری درباره توانمندی‌های نظامی‌تان خواهد داد و در نتیجه این احتمال که شما به سراغ ایران بروید را بالا می‌برد. جمله آخر شما در همین سخنرانی هم این بود که "ما به آن‌ها (ایران) اجازه نخواهیم داد". به نظر من نتانیاهو به آن‌ها (ایران) اجازه نخواهد داد که امنیت اسرائیل را در بلندی‌های جولان به خطر بیاندازند و من هم فکر نمی‌کنم که امنیت اسرائیل باید در خطر قرار گیرد. در نتیجه ما نخست‌وزیر اسرائیل، ولی‌عهد عربستان سعودی و رهبران کشور شما (امارات) را داریم که نمی‌خواهند چنین چیز‌هایی حادث شود. به این معادله، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران را اضافه کنید».

شرمن ادامه داد: «ایران این را می‌داند که اگر آن‌ها این توافق را بشکنند، راه برای جنگ باز می‌شود و آن‌ها را مقصر جلوه خواهد داد. آن‌ها احمق نیستند و آدم‌های باهوشی هستند»

معاون «جان کری» گفت: «تلاش برای حفظ توافق به این معنا نیست که ما نباید با اقدامات مخرب ایران در منطقه مقابله شود. از طرق مختلف می‌شود این کار را کرد و اکنون با اقدامات دسته جمعی داریم این کار را می‌کنیم. آخرین نکته در این رابطه را بگویم. باید ببینیم که آیا رئیس‌جمهور (ترامپ) با رئیس‌جمهور پوتین قبل از انتخابات میان دوره‌ای در کاخ سفید دیدار خواهد کرد یا بعد از انتخابات. حدس من این است که بعد از انتخابات دیدار خواهند کرد، اما اگر رئیس‌جمهور (ترامپ) احساس کند که به یک اقدام مثلا اقدامات «غافلگیرانه در ماه اکتبر» نیاز دارد درگیری در خاورمیانه، یکی از اقداماتی است که می‌تواند در آن لیست باشد».

در ادامه این نشست، سفیر امارات در آمریکا درباره آغاز جنگ یمن گفت: «ما حدود سه سال و نیم و خیلی قبل‌تر از خروج (آمریکا) از برجام در جنگ یمن وارد شدیم و من گفتم که ما برای چه این کار را کردیم. ما با اطلاع دولت اوباما (وارد جنگ یمن شدیم) البته حمایت زیادی (از سوی دولت اوباما برای جنگ یمن) دریافت نکردیم. فکر می‌کنم خیلی‌ها می‌دانند که حالا هم از دولت آمریکا حمایت زیادی دریافت نمی‌کنیم، اما داریم کارمان را پیش می‌بریم».

«آنتونی بلینکن» قائم مقام وزیر خارجه آمریکا در دولت قبلی این کشور در این نشست درباره بازداشت ١٠ نظامی آمریکایی اواخر دی ماه سال ۱۳۹۴ که به صورت غیر مجاز وارد آب‌های ایران در خلیج فارس شده بودند اظهارنظر کرد.

او درباره اقدامات وزیر خارجه وقت آمریکا برای آزادی نظامیان بازداشت شده گفت: «ما توانستیم ظرف ۲۴ ساعت این قضیه را حل کنیم. چرا؟ چون جان کری وزیر خارجه در آن زمان به سمت گوشی تلفن خود رفت. او آدرس ایمیل و تلفن همراه جواد ظریف وزیر خارجه ایران را داشت. من آن زمان با او (جان کری) بودم و دیدم، شاید او با ظریف ده‌ها بار طی ۲۴ ساعت تعامل برقرار کرد و ما توانستیم افرادمان را برگردانیم (آمریکایی‌های بازداشت شده در ایران را برگردانیم). تا آنجایی که من می‌دانم، ما اکنون چنین امکانی را نداریم و این خطرناک است».

در ادامه این نشست، مجری برنامه از سفیر امارات سوال کرد: «یوسف آیا دولت شما خواهان جنگ آمریکا با ایران است؟

«یوسف العطیه» جواب داد: «نه (امارات را نمی‌خواهد). اگر شما به منطقه نگاه کنید و آنچه که در حال حاضر در جریان است، آخرین چیزی که ما می‌خواهیم، شروع یک جنگ دیگر در منطقه است».

این سخن سفیر امارات، «الیزابت شروود راندال» قائم مقام وزیر انرژی آمریکا در دولت اوباما را به این سوال واداشت: «اگر اینطور است پس چرا شما از مذاکره درباره توافق (برجام) و اجرای آن حمایت کردید و بعدا نظرتان را عوض کردید؟»

«الیزابت شروود راندال» قائم مقام وزیر انرژی آمریکا و «ارنست مونیز» وزیر انرژی

العطیه جواب داد: «به خاطر روابطمان با آمریکا (نظرمان را درباره برجام تغییر دادیم)».

راندال سپس گفت: «پس به خاطر مفاد توافق (برجام) نبود؟».

سفیر امارات گفت: «ما در ابتدا با مفاد توافق مشکلات و مسائلی داشتیم و وقتی هم که توافق انجام و اجرا شد هم مسائل و مشکلاتی با آن داشتیم. وندی (شرمن) این موضوع را به خوبی می‌داند. ما خیلی دوست داشتیم که برنامه هسته‌ای ایران مانند برنامه هسته‌ای مورد مذاکره من با شما‌ها می‌بود؛ برنامه‌ای که در آن غنی سازی و فرایند بازفراوری وجود ندارد. ما به عنوان متحد آمریکا که در کنار شما در جنگ‌ها می‌جنگد، توافقی بدتر از توافق با ایران نصیبش شد».

در اینجا، وندی شرمن وارد بحث شد و خطاب به سفی امارات گفت: «من وقتی که یوسف گفت: خواهان جنگ (آمریکا با ایران) نیست، حرف او را باور می‌کنم. چه کسی وجود دارد که خواهان جنگ باشد. جنگ به معنای کشته شدن افراد است و بدون تردید افراد بسیاری از کشور شما کشته خواهند شد در نتجه شما نمی‌توانید خواهان جنگ باشید. به نظر من مشکلی که ما داریم آن است که خاورمیانه اکنون در یک وضعیت درگیری دائمی قرار دارد».

معاون وزیر خارجه سابق آمریکا درباره مذاکرات دولت ترامپ با روسیه و برخی گمانه‌زنی‌ها درباره تلاش واشنگتن برای اقدام احتمالی مسکو برای خروج ایران از سوریه اظهارنظر کرد.

شرمن با رد برخی گمانه‌زنی‌ها درباره همراهی مسکو با واشنگتن درباره حضور ایران در سوریه گفت: «هیچ راهی برای اطمینان از اینکه روسیه بتواند سبب خروج ایران از سوریه خارج شود، وجود ندارد».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها