روزنامه کیهان: سندی که به رویت وبگاه افشاگر اینترسپت رسیده از برنامه ریزیهایی در وزارت خارجه آمریکا برای تضعیف زیربنای ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران با هدفگذاری روی گروههای زنان و جوانان خبر میدهد. منابع خبری روز دوشنبه گزارش دادند وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی به کاخ سفید، خواستار پیش گرفتن سیاستی موسوم به «اصلاح اسلامی» برای مقابله با ایران شده است.
پایگاه «اینترسپت» گزارش داده این سند مربوط به سال گذشته بوده و دولت ترامپ درباره اتحاذ آن به عنوان سیاست رسمی آمریکا بحث کرده است.
پیشنهاد «اصلاح اسلامی» در نهایت به عنوان راهبرد امنیت ملی آمریکا پذیرفته نشد، اما «اینترسپت» مینویسد اینکه چنین بحثی در بالاترین سطوح وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا مطرح میشود، نشاندهنده اوج گرفتن غیرعادی سیاستهای راستافراطی در دولت این کشور است.
اینترسپت نوشته در صورتی که این سیاست به عنوان سیاست خارجی آمریکا پذیرفته میشد، دولت آمریکا را وارد یک بحث مستقیم مذهبشناسی میکرد.
در این سند همچنین آمده است: اصلاح اسلام بایستی یکی از عوامل مهمی باشد که در مسیر جستوجوی ابزارهای دیپلماسی عمومی جهت تضعیف پایگاه ایدئولوژیکی زیربنایی ساختارهای فعلی ایران دنبال میشود. این سند، تابستان سال ۲۰۱۷ توسط پرسنل بخش برنامهریزی سیاسی وزارت خارجه آمریکا تحویل شورای امنیت ملی کاخ سفید شده است. در آن زمان، شورای امنیت ملی آمریکا در حال تهیه پیشنویس راهبرد امنیت ملی دولت ترامپ بوده است.
ریاست وزارت خارجه آمریکا را در آن زمان «رکس تیلرسون» به عهده داشته که در دوران حضورش در این سمت، تلاش کرد از بیانیههای افراطی ترامپ علیه مسلمانان خودش را جدا کند.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا، صحت این سند را تأیید کرده و به اینترسپت گفته سند مورد نظر یکی از دهها سندی بوده که در تدوین راهبرد امنیت ملی آمریکا نقش داشته است. در سند مورد نظر بحثهای مفصلی درباره نحوه ایجاد «اصلاحات» ادعایی مدنظر انجام شده و پیشنهاد شده زنان و جوانان به عنوان گروههای هدف، مد نظر قرار گیرند.
در این سند آمده است: دو گروه هدف در این رویکرد زنان و جوانان هستند، اما آنها تنها گروههای هدف بالقوه نیستند. تمرکز روی قدرتمند کردن زنان، به عنوان مهمترین گروه هدف پیامرسانی در جهانِ تأثیرپذیرفته از اسلام، به ایالات متحده اجازه خواهد داد برای قدرت آمریکا و روایت آزادیخواهانه آن، یک مولفه اخلاقی حفظ کند. به گزارش فارس، «تادگرین»، استاد دانشگاه و متخصص امور مذهبی به اینترسپت گفت: مطالبه برای «اصلاح در اسلام» موضوع تازهای نیست. این مفهوم، شاکله فعالیتهای برخی از مهمترین گروههای اسلامستیز در جهان غرب را تشکیل داده است.
دیدگاه تان را بنویسید