به دنیا حق می‌دهیم که نگران باشد ما به سوی بمب اتم نرویم

کد خبر: 814217

محمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت، ۲۱ آبان ۸۲ در جمع خبرنگاران با اشاره به مساله انرژی اتمی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «ما داوطلبانه بسیاری از مواد پروتکل را پذیرفتیم، ضمن اینکه داوطلبانه برای پیوستن به پروتکل الحاقی اعلام آمادگی کردیم. همچنین ما پذیرفتیم که به صورت موقت غنی‌سازی اورانیوم را به تعلیق درآوریم.»

به دنیا حق می‌دهیم که نگران باشد ما به سوی بمب اتم نرویم

روزنامه فرهیختگان: محمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت، ۲۱ آبان ۸۲ در جمع خبرنگاران با اشاره به مساله انرژی اتمی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «ما داوطلبانه بسیاری از مواد پروتکل را پذیرفتیم، ضمن اینکه داوطلبانه برای پیوستن به پروتکل الحاقی اعلام آمادگی کردیم. همچنین ما پذیرفتیم که به صورت موقت غنی‌سازی اورانیوم را به تعلیق درآوریم.»

وی تصریح کرد: «کسانی در دنیا سروصدایی را ایجاد کردند که ایران درصدد تولید سلاح‌های اتمی است و از این طریق می‌خواستند به ایران فشار وارد کنند، اما ما درصدد تولید این سلاح‌ها نبودیم؛ بنابراین باید این توطئه را خنثی می‌کردیم که در مذاکره با اروپایی‌ها این موضوع را مطرح و اعلام کردیم که از دادن اطمینان به دنیا مبنی‌بر اینکه ما به دنبال سلاح‌های اتمی نیستیم، نگرانی نداریم.»

خاتمی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه آیا انتظار چنین گزارشی از آقای البرادعی داشته‌اید و درخصوص سایت‌های مخفی لیزری برای غنی‌سازی گفت: «ما اعلام کردیم و آمدند لیزر را دیدند و نمونه‌برداری هم کردند، مساله مخفی نبوده است. مهم این است که غنی‌سازی اورانیوم حق ماست. مقام معظم رهبری و خود من بار‌ها اعلام کرده‌ایم ما به سوی غنی کردن اورانیوم بالای ۳.۵ درصد که به سوی بمب اتمی می‌رود حرکت نمی‌کنیم. مهم این نیست که ما چه دستگاهی داریم. مهم این است که ما در آن مسیر حرکت می‌کنیم یا خیر؟ ضمن اینکه به دنیا حق می‌دهیم که نگران باشد ما به آن سو نرویم. ما اعلام می‌کنیم که به آن سو نمی‌رویم... ما هم از آقای البرادعی گله داریم، اما او هم ملاحظاتی داشته که باید این مسائل را مطرح می‌کرد!

هنوز نشانی از عمل دوستان اروپایی به توافقات و تعهدات ندیدیم.»

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر اینکه مقامات آمریکایی گفته‌اند این گزارش شاهد ادعای ما بود، گفت: «اروپایی‌ها هم گفته‌اند که شاهد ادعای ما بود. روی آن قسمتی که گفته‌اند هیچ‌چیزی که بر تولید سلاح‌های هسته‌ای در ایران دلالت کند وجود نداشته، آمریکا بناست بگوید و هر کاری هم که انجام می‌دهیم بناست آمریکا بگوید که ایران متهم است و مشکلاتی دارد، اما من مطمئن هستم با روشی که ما اتخاذ کرده‌ایم دیگر اجماعی که آمریکا می‌خواست ایجاد کند، نه‌تن‌ها وجود ندارد، بلکه به لطف خداوند افکار عمومی و نیز مواضع کشور‌های دیگر به نفع ایران و به نفع حقیقت در حال تغییر است و امیدوارم دوستان ما و اروپایی‌ها به توافقات و تعهدات عمل کنند، اما ما هنوز نشانی از عمل آن‌ها ندیده‌ایم، اما عمدتا در شورای حکام خواهیم دید. امیدوارم که شورا تحت تاثیر فشار‌های سیاسی عمل نکند و طبعا آنچه ما انجام داده‌ایم داوطلبانه است و اگر هم برخورد سیاسی شود ما هم حق خود می‌دانیم که به نحو دیگری عمل کنیم، در عین حال به آینده خوشبین هستیم.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها