خبرگزاری ایسنا: دبیر شورای امنیت کشور گفت: امنیت در کشور ما اجتماعی شده است یعنی مردم نمیخواهند کشور به هم بریزد، اما اگر دچار برخی غفلتهای راهبردی شویم و پدیدهها را دقیق نشناسیم و درست تحلیل نکنیم، امنیت اجتماعی شده تبدیل به تهدید اجتماعی شده میشود.
حسین ذوالفقاری در همایش استانداران، مدیران کل سیاسی و فرمانداران سراسر کشور با اشاره به برخی مقاطع مهم امسال مانند انتخابات ریاست جمهوری، ایام رحلت امام، ماه محرم و رمضان، همه پرسی اقلیم کردستان، اعتراضات دیماه و دیگر مناسبتها اظهار کرد: مجموعه دولت، وزارت کشور و شوراهای تامین در این موارد موفق عمل کرده اند و مردم هم این موضوع را تایید میکنند. وی با تاکید بر اینکه برابر نظرسنجیهای معتبر صورت گرفته، در بین ۶ آیتم اصلی"امنیت" بالاترین نمره را از نظر رضایتمندی مردم کسب کرده است، نصریح کرد: برای من جای سوال است که چرا این موضوع کمتر منتشر و بازتاب داده شده است. بررسیها نشان میدهد که امسال در اقدامات امنیتی بسیار خوب عمل کردیم. مثلا در خصوصا زلزله کرمانشاه، خدمات رسانی و امنیت توسط خود مسؤولان ذیربط کرمانشاه اجرا و اعمال شد که در نوع خود بی سابقه بود. اسنادی وجود دارد که در همه مقاطعی که گفته شد، از سوی تکفیریها برنامههایی برای اقدامات ضد امنیتی تدارک شده بود که با همکاری و هماهنگی جامعه اطلاعاتی امنیتی، هیچ یک به سرانجام نرسید. تا آخر آذرماه حدود ۵ هزار تجمع عمده در کشور برگزار شد که این تجمعها
بدون مجوز بود، اما هیچ کدام به تنش و درگیری منجر نشد. همچنین درباره چند واقعه امنیتی کشور توضیحاتی داد و گفت: پیش از حوادث تروریستی مجلس و حرم امام، حدود ۲۰ تیم تروریستی در خارج از مرزها یا در مرزها و برخی هم در داخل شناسایی و منهدم شده بودند. ذوالفقاری در خصوص توجه ویژه به مراسم اربعین از سوی فرمانداران گفت: این مراسم ظرفیتی برای مدیریت و تلطیف ذهن مردم دارد. او با اشاره به محدودیتهای موجود در تشکیلات برگزاری مراسم اربعین گفت: تاکنون از اوایل انقلاب چنین تشکیلاتی سازماندهی شده و هدفمند در کشور ندیدیم که برگ افتخارآمیزی برای کل کشور است. اینکه در عرض ده روز دو میلیون نفر را به کشور دیگری بفرستیم و برگردد و آنها را به خوبی مدیریت کنیم، نشان از تلاش جهادی این تشکیلات دارد. وی درباره حوادث دی ماه گفت: ما در گذشته چنین پدیدهای نداشتیم. ما با وضعیت متفاوتتری از گذشته مواجهیم. این اعتراضات بسیار سریع و عموما در شهرهای کوچک گسترش یافت و خشونت در این اعتراضات بیش از همیشه بود. این اعتراضات عبور از همه جریانهای سیاسی کشور بود و هیچ حزب یا گروه سیاسی یا مذهبی آن را رهبری نمیکرد. معاون وزیر کشور تأکید کرد:
عمده دستگیر شدگان این اعتراضات، افرادی فاقد سابقه امنیتی بودند و ۸۵ درصد این افراد زیر ۳۵ سال سن داشتند. در این راستا باید توجه داشت که ۷۰ درصد کشور زیر ۴۰ سال هستند. ذوالفقاری با اشاره به اینکه یکی از مولفههای این اعتراضات، استفاده حداکثری از فضای مجازی بود و فضاسازیهای رسانهای موجب شد تا آتش اعتراضات بیشتر شود گفت: تا دیر نشده باید با دنیای مجازی مانند دنیای واقعی مواجه شویم و قانون و چارچوبهایی برای آن تعیین کنیم. معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با اشاره به اینکه راه حل مشکلات، رسانهای کردن آنها نیست، گفت: باید مشکلات شناسایی و به نهادهای مربوطه ارجاع داده شود تا با اقدام، عمل، رسیدگی و برنامه ریزی، آنها را حل کنند والا تنها نتیجه بردن مسائل میان مردم ناامیدی مردم است. وی در ادامه تاکید کرد: در نتیجه برخی فضاسازیهای رسانه ای، آثار اقدامات اصلاحی کشور را از دید افکار عمومی خارج میکند و برآیند این موضوع این است که مردم فکر کنند هیچ نتیجهای ندیده اند. ذوالفقاری با اشاره به فساد اداری گفت: بروکراسی پیچیده زمینه فساد را ایجاد میکند و مردم از این موضوع ناراضی اند، در حالیکه گاهی با تغییرات
جزئی در قوانین میتوانیم کار را به سرعت انجام دهیم. دبیر شورای امنیت کشور همچنین تاکید کرد: امنیت در کشور ما اجتماعی شده است یعنی مردم نمیخواهند کشور به هم بریزد. اما اگر دچار برخی غفلتهای راهبردی شویم و پدیدهها را دقیق نشناسیم و درست تحلیل نکنیم، امنیت اجتماعی شده تبدیل به تهدید اجتماعی شده میشود. معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در پایان با طرح این سوال که «چه باید کرد؟» گفت: همه عادت کرده ایم به اینکه بگوییم چه اقداماتی باید انجام شود، اما کسی نمیگوید که من باید چه اقدامی انجام دهم. ما باید خودمان در رضایتمندی مردم تلاش کنیم. به عنوان نمونه، دستگاههای عضو شوراهای تأمین همانند نیروی انتظامی، دادگستری، بسیج و دیگر اعضاء با بیش از یک میلیون نفر در روز ارتباط دارند که با بهبود برخوردها و ارتباطات خود میتوانند موجب افزایش رضایت مردم شوند.
دیدگاه تان را بنویسید