بیانیه پایانی دومین کنفرانس امنیتی تهران

کد خبر: 769372

دومین کنفرانس امنیتی تهران با صدور یک بیانیه به پایان رسید.

بیانیه پایانی دومین کنفرانس امنیتی تهران

باشگاه خبرنگاران جوان: دومین کنفرانس امنیتی تهران دقایقی پیش با صدور یک بیانیه به کار خود پایان داد.

بسم الله الرحمن الرحیم

پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس

دومین کنفرانس امنیتی تهران با شعار احترام، اعتماد، گفت‌وگو، همکاری متقابل، امنیت و پیشرفت جمعی در شرایطی برگزار می‌شود که منطقه غرب آسیا در دوره حساس و نقطه عطف تاریخی خود به سر می‌برد. تهدیدات گروه‌های تروریستی و تکفیری مانند داعش با رشادت‌ها و همکاری‌های کشورهای منطقه کم‌رنگ شده، ولی با توجه به برخی از سیاست‌های نادرست قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای همچون سیاست‌های رئیس جمهور آمریکا، امنیت منطقه با تهدیدات نوظهوری روبرو است که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

1-مسابقه تسلیحاتی بی‌رویه، 2- مداخله نظامی قدرت‌های بزرگ فرامنطقه‌ای، 3- امنیتی شدن هویت و مذهب، 4- حکمرانی ناشایست، 5- افرا‌ط گرایی و تروریسم، 6- تروریسم سایبری، 7- توسعه‌نیافتگی اقتصادی و 8- مخاطرات زیست محیطی برای مقابله با این چالش‌ها و تهدیدات امنیتی، غرب آسیا نیازمند ترتیبات امنیت فراگیر و جامع است که مورد قبول کشورهای منطقه باشد.

ترتیبات امنیتی منطقه‌ای مناسب و مقبول دارای این ویژگی‌ها و عناصر است:

1-درون‌زا و مبتنی بر خوداتکایی منطقه‌ای، 2- چندجانبه، فراگیر و دربرگیرنده همه قطب‌های قدرت منطقه‌ای، 3- همه‌جانبه‌نگر و شامل همه ابعاد امنیت منطقه‌ای اعم از سیاسی، نظامی، انسانی، اقتصادی، زیست محیطی و هویتی و پاسخ‌گوی همه تهدیدات سخت، نرم، دولتی و غیر دولتی، 4- مشترک بر مبنای همکاری همه کشورها و حیت رقبا، 5- مشارکتی و همکاری‌جویانه مبتنی بر تعامل و گفت‌وگوی همه بازیگران، منافع بلندمدت و انتظارات مقبول کشورها و ایجادکننده یک رژیم امنیتی منطقه‌ای برای مدیریت ممناقشات در چارچوب اصول مورد توافق مصرح در منشور ملل متحد، 6- محقق کننده مفهوم منطقه قوی که دارای شاخص‌هایی مانند توسعه‌یافتگی اقتصادی، برخورداری از دولت‌های مشروع و مقتدر، مبتنی بر همکاری منطقه‌ای و همگرایی و وجود امنیت جامع

شرکت‌کنندگان در این کنفرانس اعلام می‌دارند که:

1-امنیت مشترک و همه‌جانبه در غرب آسیا با مشارکت و تعامل همکاری‌جویانه همه کشورهای منطقه می‌تواند به نظم و امنیت پایدار منطقه‌ای کمک شایانی نماید.

2- سیاست‌ها و مداخلات قدرت‌های فرامنطقه‌ای نه تنها به تأمین امنیت کمکی نکرده است، بلکه باعث ناامنی و بی‌ثباتی‌های پایا در منطقه شده است. به عنوان مثال به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی دولت ترامپ به نوعی عامل شعله‌ور کردن آتش اختلافات و بحران در این منطقه است. در این چارچوب این کنفرانس بر حقوق مشروع مردم فلسطین از جمله حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین‌های خود، پایان اشغال‌گری رژیم صهیونیستی و تشکیل کشور فلسطین به پایتختی بیت‌المقدس با حضور ساکنان اصلی آن از هر قوم و مذهبی تأکید می‌ورزد.

3- جمهوری اسلامی ایران با مبارزه بی‌امان با تروریسم در منطقه به خوبی ثابت کرده است که امنیت کشورهای همسایه را در غرب آسیا به مثابه امنیت خود تلقی می‌کند و در این راستا در تلاش است با کشورهای منطقه برای شکل‌دهی به یک نظم و ترتیبات امنیتی پایدار همکاری کند.

4- الگوی نظم‌ امنیتی منطقه‌ای در غرب آسیا نمی‌تواند برپایه خرید امنیت از قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد و گزینه‌ای جز تعامل و گفت‌وگو پیش روی کشورهای منطقه وجود ندارد.

5- همگرایی اقتصادی، توسعه فراگیر، ارتقای سطح حکمرانی و مبادلات فرهنگی، اجتماعی و علمی زمینه‌ساز ایجاد ثبات و امنیت پایدار در منطقه غرب آسیا خواهد بود.

با در نظر گرفتن نکات فوق دبیرخانه دائمی کنفرانس از همه صاحب‌نظران، اندیشمندان، پژوهش‌گران و مقامات سیاسی دعوت می‌نماید با ارائه نظرات و پیشنهادات خود ما را یاری دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین