جهانگیری: دولت تلاش میکند اعتماد را در مردم افزایش دهد
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست سراسری استانداران در وزارت کشور اظهار داشت: توسعه کشور مهم و تعیین کننده است که استانداران میتوانند نقش مهمی داشته باشند از این رو این جلسه برای دولت مهم است.
خبرگزاری تسنیم: معاون اول رئیسجمهور گفت: دولت تلاش میکند اعتماد عمومی را در مردم افزایش دهد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست سراسری استانداران در وزارت کشور اظهار داشت: توسعه کشور مهم و تعیین کننده است که استانداران میتوانند نقش مهمی داشته باشند از این رو این جلسه برای دولت مهم است.
وی افزود: دولت براساس عهدی که با مردم بسته بر این عهد و پیمان باید پابرجا باشد ما کمترین تردید نباید داشته باشیم که وعدههایی به مردم دادیم مدیرانی که در سطح ملی و استانی انتخاب شدیم باید مهمترین وظیفه خود را پیگیری مسائل مردم قرار دهیم.
معاون اول رئیسجمهور افزود: مردم نباید احساس کنند جهتگیریهایی در ایام انتخابات انجام شد و بعد از انتخابات فراموش شد. تدبیر و امید صرفاً شعاری برای تکرار کردن نیست بلکه رنگ مشخصه و رویکرد این دولت است.
جهانگیری با بیان اینکه دولت کارهایش را با تدبیر انجام میدهد و سعی میکند که امید مردم به آینده نظام زیاد شود تاکید کرد: استانداران چون نماینده حاکمیت در استانها هستند، با دستگاههایی که چندان ارتباطی با دولت ندارند، ارتباط مستحکمی دارند.
وی تصریح کرد: استاندار و سازمانهای تحت امرش باید معرف این تدبیر و امید باشند و تلاش کنند سیاستهای دولت را محقق کنند.
معاون اول رئیسجمهور گفت: استانداران باید در سطح ملی و در سطح استانها با تدبیر، تهدیدات آنی و آتی را کاهش دهند و همگان تلاش کنیم که کارآمدی طوری باشد که گرهی از نظام باز شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام دولت این است که امید که سرمایه اصلی کشور است افزایش دهد. هیچ سرمایهای در نظام جمهوری اسلامی بالاتر از سرمایه اجتماعی نیست.
وی با بیان اینکه برخی امید مردم را نشانه رفتند و تلاش می کنند مردم را نسبت به آینده نگران کنند، گفت: باید در نگاه مردم نسبت به آینده تغییر ایجاد شود. مهمترین برنامه ما به دست آوردن رضایت مردم است.
معاون اول رئیسجمهور اضافه کرد: من از آغاز کار دولت یازدهم گفتم که وظیفه دولت بازگشت به قانون، مبارزه با فساد و تقویت حس دولتداری است. جامعه باید احساس کند که دولت دارد و این حس به طور دائم تقویت شود این مسئله برای مردم و نظام مفید است.
جهانگیری تاکید کرد وظیفه ما است که از تمام ظرفیتهای قانونی برای اداره کشور استفاده کنیم. تقویت حس دولتداری یعنی عزم و اراده اداره کشور به سرعت بین مسئولان تقویت شود.اگر حس دولتداری را تقویت کنیم امنیت و ثبات به کشور برمیگردد در این صورت اعتدال در دستگاههای دولتی مورد توجه قرار می گیرد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه دولت باید از تمام ابزار هایش کمک گیرد تا رنجها و آلام مردم کم شود، ادامه داد: ما نباید دخالت بیجا در امور مردم داشته باشیم و نه آنجایی که باید دخالت کنیم، کارها را رها کنیم.
وی با اشاره به سخنان خود طی روزهای اخیر تاکید کرد: مدیران بی انگیزهای در سیستم وجود دارند که به دنبال این هستند که ببیند فلان نهاد نظارتی به کار آنها ایراد بگیرند و بگویند نمیشود او هم بگوید چشم. مسئول اجرایی مسئولیت میگیرد که گرهها را باز کند. قرار نیست کسی در تصمیم گیریاش دخالت کند. البته تصمیمات باید به موقع و به جا باشد.
جهانگیری یاد اور شد: دولت در تصمیم گیری هایش نباید جای قوا و دستگاه های دیگر بنشیدند و نه اجازه دهد دستگاهیی جای آن قرار بگیرد. دولت باید توانمند باشد. مسئولیت اصلی که بر دوش ماست این است که توانمندی دولت را به نمایش بگذاریم.
معاون اول رئیسجمهور افزود: هم به دلیل تحولات منطقه و برخی شیطنتهای داخلی زمانی میتوانیم از همه این تنگناها عبور کنیم که دولتمان توانمند باشد. دولت توانمند نظام را توانمند میکند.
جهانگیری با بیان اینکه برخی فکر میکنند دولتی ضعیف برای مقاصدشان خوب است تاکید کرد: دولت ضعیف باعث میشود نظام هم ضعیف شود. نظرات سیاسی مختلفی در جامعه وجود دارد که نباید کسی را به برای نظر سیاسیاش منع کنیم.
وی افزود:نظر مردم باید در دستگاههای اجرایی کشور حاکم شود. البته هنر ما در این است که از تمام توانمندیهای کشور برای پیشرفت استفاده کنیم. هیچ مدیر توانایی به این دلیل که گرایش سیاسیاش غیر از گرایش سیاسی ماست نباید از صحنه حذف شود.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه مدیران اگر انگیزه نداشته باشند، به روزمرگی می افتند خطاب به استانداران گفت: تدبیر و امید باید در همه دستگاههای ساری و جاری شود. در گفتوگو با جامعه قناعت پیشه نکنید دستگاههای ما باید با نخبگان جریانات و بخش خصوصی ارتباط داشته باشند و با انها گفتوگو کنند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدیران کل و فرمانداران بخشی را روزانه به دیدارهای مردمی اختصاص دهند تا مشخص شود جهت گیری مطالبات و اعتراضات مردم در چه زمینه ای است.
وی ادامه داد: باید از دولت ، رئیسجمهور و برنامههای دولتی با صدای بلند دفاع شود. دیگران میخواهند ما را به انفعال بکشند این کشور از هر جهت پتانسیل بالایی دارد، مشکلات مادی و مالی قطعا قابل حل است. در استانها دقت کنیم که شفافیت و پاسخگویی در برابر شهروندان مسئله مهم است.
معاون اول رئیسجمهور به دستاوردهای دولت در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: سال گذشته بالای 12درصد رشد اقتصادی داشتیم و بیش از 600 هزار شغل ایجاد کردیم که این در دولتهای گذشته یک روند بسیار مطلوب است.
وی تصریح کرد: اقتصاد کشور اکنون در مسیر صحیح افتاده که باید به این مسیر سرعت بدهیم در این زمینه نقش استانداران از وزرا هم مهمتر است.
جهانگیری گفت: موتور حرکت دولت در استانها استانداران هستند باید وزرا را به استانها ببرند و نشان دهند که استان در حال طی کردن روند توسعه اند.
وی گفت: در این دوره سیاستهای اقتصاد مقاومتی برگ مهم کمک دولت برای پیشبرد سیاستهای اقتصادی بود. امروز حل مشکلات اقتصادی در کشور نیاز به اجماعی دارد که همه بخشها از جمله قوا و دستگاههای مختلف آن را قبول داشته باشند.
جهانگیری با توصیه بر اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرید تاکید کرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی اولویت اول است البته انتظار داریم در این حوزه حمایتها ادامه داشته باشد. البته اینجور نیست که جایگاه اقتصاد مقاومتی آنطور که باید وجود داشته باشد ولی باید تلاش کنیم.
وی افزود: هرجا استانداران ایدههاینو داشتند حمایت کردیم این اقتصاد مقاومتی این فرصت را داده تا از ایدههای خود و نخبگانتان در استان استفاده کرده و این سیاستها را اجرا کنید.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به چالشهای اقتصادی کشور در حوزه آب گفت: نباید اجازه دهیم مسئله آب سیاسی شود باید این مسئله در استانها حل شود وگرنه مردم در برابر هم قرار خواهند گرفت مسئله آب بسیار اهمیت دارد.
جهانگیری به موضوع اشتغال نیز اشاره کرد و افزود: از عملکرد بانکها در زمینه تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط راضی هستم. امسال هم برای این مساله 20 هزار میلیارد تومان اعتبار گذاشته شده است. برای طرح هایی که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند، 10 میلیارد و برای نوسازی بخش صنعت منابع بانکی پیش بینی شده است.
وی ضمن درخواست از استانداران درباره طرحهای عمرانی اظهار داشت : طرح هایی که امکان احیای آنها وجود ندارد را به بانکها معرفی نکنید. ما نمیخواهیم سرنوشت این طرح زودبازده و ضربتی باشد.
جهانگیری افزود با پول نمی توانیم مساله اشتغال را حل کنیم بلکه با تدبیر می توانیم حل کنیم. در اشتغال باید تولید و سرمایه گذاری اتفاق بیفتد. باید بخش خصوصی فعال و تولید داخل ایجاد شود.
وی تصریح کرد: امسال به دلیل تغییر دولت و تغییر و تحول وزرا و استانداران، یک مقدار این کار کند شده است. البته گزارشی که دیروز بانکها دادند خوب بود چون در جلسه سال گذشته تصمیم گرفتیم که واحدهای کوچک و متوسطی که بانک می توانند خودشان با آنها حل کند، دلیلی ندارد که در استانداری در نوبت کارگروه قرار بگیرند.
وی با اشاره به بودجه سال 97 کل کشور گفت: برای اولین بار ردیفهای بودجهای شفاف شد و جوانان با استفاده از فرصت فضای مجازی، همه چیز را بیرون گذاشتند. در برخی جلسات دوستان عصبانی بودند که چرا این چنین شده و دارند علیه دولت جوسازی می کنند. من گفتم حالا اینکه جوسازی هست یا خیر را کاری ندارم اما ما بالاخره این پول ها را می دادیم.
جهانگیری اضافه کرد: اگر این شفافیت نبود هیچ فردی هم نمیفهمید و ما این پول را میدادیم و سال بعد یا ما یا مجلس هم بیشتر میکردیم. یا آن کسی که این پول را میگیرد افتخار میکند یا اگر زشت میداند بیاید و پول را پس بدهد. هر کسی فکر میکند که نباید از دولت پول بگیرد، بیاید اعلام کند. ما هم با طیب خاطر پس میگیریم و در جاهای دیگر خرج میکنیم اما اگر پول را میگیرند، اینقدر علیه دولت جوسازی نکنند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: در ضمن اگر پولی را میگیرند به مدیر بالادستی گزارش بدهند که پولی که گرفتیم خرج این کارها کردیم و نروند از این پولها حقوقهای آنچنانی بدهند تا بعد ما را متهم کنند که حقوق نجومی میگیرید.
دیدگاه تان را بنویسید