واکنش علیاف به سقوط هواپیما
الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان پس از گفتوگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اظهار داشت: به دلیل حرفهای بودن خلبانان - آنها توانستهاند هواپیما را بر زمین بنشانند.
رئیس جمهور آذربایجان گفت که هواپیمای ساقط شده این کشور در معرض «عوامل خارجی» در حریم هوایی روسیه قرار گرفته است.
الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان پس از گفتوگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اظهار داشت: به دلیل حرفهای بودن خلبانان - آنها توانستهاند هواپیما را بر زمین بنشانند.
علیاف میگوید که کمیسیون کارشناسان بینالمللی برای بررسی علل سقوط هواپیما در نزدیکی آکتائو تشکیل شده و کار خود را آغاز کرده است.
در همین حال پوتین در تماس تلفنی با علیاف از جمهوری آذربایجان عذرخواهی کرده است.
سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری خطوط هوایی آذربایجان بامداد چهارشنبه ۲۵ دسامبر با ۶۷ سرنشین، ۳۸ کشته برجای گذاشت و ۲۹ نفر نیز نجات یافتند.
پرواز J۲-۸۲۴۳ که در این روز باکو، پایتخت آذربایجان را به سمت شهر گروزنی در روسیه ترک کرده بود، به دلایلی نامعلوم مجبور به تغییر مسیر و در حدود ۳ کیلومتری شهر «آقتاو» قزاقستان مجبور به فرود اضطراری شد.
این فرود، با آتش گرفتن هواپیما و نابود شدن نیمی از بدنه آن همراه بود و تلفات قابل توجهی بر جای گذاشت.
هر دو خلبان این هواپیما در این حادثه کشته شدند.
اتحادیه اروپا خواستار تحقیقات بینالمللی درباره سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان شد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تکرار ادعاها درباره دخالت روسیه در سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان، خواستار تحقیقات بینالمللی در این زمینه شد.
به گزارش ایرنا، کایا کالاس روز شنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، این حادثه را به ماجرای پرواز MH17 در تیرماه ۱۳۹۳ تشبیه کرد که به تعبیر کشورهای غربی هدف موشکی روسیه قرار گرفت و سقوط کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «من خواستار تحقیقاتی مستقل و سریع هستم. افکار ما با خانواده و دوستان قربانیان است و برای مجروحان آرزوی بهبودی دارم.»
پیشتر جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرده بود که شواهد اولیه حاکی از آن است که هواپیمای جمهوری آذربایجان توسط پدافند هوایی روسیه سرنگون شده است. او افزود که تحقیقات در حال انجام است و قزاقستان و جمهوری آذربایجان نیز در این تحقیقات مشارکت دارند.
کربی همچنین اشاره کرد که رئیسجمهور بایدن از این حادثه مطلع شده و در صورت نیاز، آمادگی آمریکا برای کمک اعلام شده است.
در مقابل، دیمیتری یادروف، رئیس سازمان حمل و نقل هوایی فدرال روسیه، اعلام کرد که روسیه آمادگی کامل خود را برای همکاری با قزاقستان و جمهوری آذربایجان در بررسی این حادثه اعلام کرده است. مقامهای روس تاکید دارند که هرگونه نتیجهگیری پیش از پایان تحقیقات اشتباه است.
همچنین، شرکت هواپیمایی آذربایجان (AZAL) اعلام کرد که تحقیقات اولیه نشان میدهد این هواپیما بر اثر «مداخله فیزیکی و فنی خارجی» دچار حادثه شده است.
گزارشهای محلی نیز حاکی از آن است که پیش از سقوط هواپیما صدای انفجار شنیده شده است. سازمان اورژانس قزاقستان اعلام کرد که این هواپیما که از باکو به گروزنی روسیه پرواز میکرد، در نزدیکی شهر آکتائو سقوط کرده است.
در این حادثه، چهار جسد پیدا شده و دستکم ۲۹ نفر در بیمارستان بستری شدهاند. همچنین هر دو خلبان جان باختهاند. بر اساس اعلام شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان، مسافران این پرواز شامل ۳۷ شهروند آذربایجان، ۱۶ شهروند روسیه، ۶ قزاقستانی و سه قرقیزستانی بودند.
دیدگاه تان را بنویسید