خبرگزاری تسنیم: محسن رضایی که در نخستین همایش تبیین ابعاد تهاجم اقتصادی علیه ایران در دانشگاه جامع امام حسین سخن میگفت: با مدرن و هوشمند خواندن این نوع تحریمها افزود: استوارت لِوی رئیس سازمان اطلاعات اقتصادی آمریکا (تی. اف. آی) با بیش از صد مدیرعامل بانکها و شرکتها در جهان جلسه حضوری برگزار کرد و با ارائه اطلاعاتی از ایران، سپاه پاسداران و حزب الله کار با آنها را توأم با خطرات جدی برای این نهادها برشمرد و با ارائه تحلیلهای اقتصادی و تنها با یک دیالوگ و گفتگو، جریانی را به سود آمریکا بوجود آورد.
وی تصریح کرد: در حالی که سازمانهای اطلاعاتی در آمریکا همواره زیر نظر سیا، پنتاگون و اف. بی. آی فعالیت میکنند این سازمان به عنوان نخستین پدیده در دنیای آزاد اقتصادی در وزارت اقتصاد و دارایی آمریکا مستقر شده است.
رضایی در تشریح سخنانش گفت: ایده شکل گیری این سازمان بر این اساس بود که بانکها، مؤسسات و شرکتهای خصوصی ذاتاً محافظه کارند و از نهادهای امنیتی گریزان بنابراین نهادهای امنیتی مانند سیا، آژانس امنیت ملی، اف. بی. آی و وزارتهای دفاع و کشور آمریکا نمیتوانستند به آنگونه که میخواهند راهبردشان را پیش ببرد بر همین اساس سازمان اطلاعاتی جدیدی را بوجود آوردند که در بدو امر کوچک بود، اما در نهایت در آن ۷۰۰ متخصص مشغول به کار شدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از اعضای مهم این سازمان را خوآن زاراته خواند و افزود: اولین هدف تی. اف. آی کره شمالی بود که با ایزوله کردن بانک دلتا موجب بلوکه شدن ۲۴ میلیون دلار پول کره شمالی شده است.
رضایی محور اصلی کار تی. اف. آی را تمرکز و اعمال نفوذ بر بخش خصوصی دانست و گفت: جنگ فرهنگ و سایبری تماماً با محوریت جنگ اقتصادی ساماندهی شده و دشمن در این مسیر راهبرد واحدی در پیش گرفته و سرنوشت ما و آمریکا در این جنگ در همین نبرد اقتصادی مشخص میشود بنابراین ما نیز نباید در ایران به صورت جزیرهای و پراکنده عمل کنیم.
وی با یادآوری نامگذاری بیش از ۱۰ سال شعار سال با عنوانهای اقتصادی از جانب مقام معظم رهبری افزود: برخی حاشیه درست نکنند و با انحراف افکار عمومی انرژیها را هدر ندهند بلکه بهتر است بدانند مسئله مهم امروز حوزه اقتصادی است.
رضایی با تأکید بر اینکه مناسب بود در کنار آقای ظریف و تیم هستهای یک تیم قوی اقتصادی نیز در مذاکرات برجام شرکت میکرد گفت: برخی دلشان را به دیپلماسی صِرف خوش کرده بودند حال آنکه پشت سر آن جنگ اقتصادی شدیدی جریان داشت.
وی به ارائه راه حلهای مقابله با این هجوم اقتصادی دشمن پرداخت و افزود: اولین بار است که مخالف روح و متن قوانین بین المللی اینچنین تهاجمی صورت میگیرد و این اقدام آمریکا جای شکایت دارد.
رضایی تصریح کرد: ما باید پس از برجام اقدامات دشمن را کاملاً رصد کنیم و راه حلهای مقابله با آن را در پیش بگیریم که متأسفانه تاکنون کم کاری شده است با اینحال آمریکاییها باید بدانند اقداماتشان بدون جواب نمیماند چراکه آنها در مذاکرات برجام غیرصادقانه برخورد کردند.
وی همچنین جنگ اقتصادی را اصطلاحی قدیمی دانست که بیش از یک قرن در ادبیات سیاسی سابقه دارد و در عین حال گفت: پیشتر محاصره دریاها از طریق کشور مهاجم صورت میگرفت بعدها تحریمهای اقتصادی بوجود آمد و امروز ما شاهد جنگ سوم اقتصادی با رویکرد غیرمستقیم از طریق اعمال فشار بر بخش خصوصی، تهدید و افزایش ریسک هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید