ایران سازمان سیا را تحریم کرد!/ ۸ نکته درباره نقاط مثبت و منفی طرح مجلس برای مقابله با آمریکا

کد خبر: 710505

بهتر بود مجلس از ورود کالاهای آمریکایی مثل اتومبیل، گوشی تلفن همراه، محصولات کشاورزی و... جلوگیری می‌کرد تا حداقل بازار کشور را از دسترس محصولات آمریکایی خارج کند.

ایران سازمان سیا را تحریم کرد!/ ۸ نکته درباره  نقاط مثبت و منفی طرح مجلس برای مقابله با آمریکا
۸ نکته درباره طرح مجلس برای مقابله با آمریکا
سرویس سیاسی فردا؛ اکبر ابدالی محمدی*: مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نقض عهدهای مکرر آمریکا و تحریمهای جدید این کشور علیه ایران، کلیات طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه را با رای قاطع تصویب کرد. اینکه بالاخره مجلس در برابر بدعهدی‌های آمریکا پیش قدم شده است جای تقدیر و تشکر دارد. اما با مشاهده متن این طرح و توجه به برخی از مفاد آن می‌توان این استنباط را کرد که در کنار برخی مواد خوب، موادی هم در این طرح هست که خاصیت چندانی ندارند و احتمالا دشمن را به ادامه بدعهدی خود در برجام امیدوارتر و جسورتر می‌کند. بخوانید:
۱. در شرایطی که طی چند ماه اخیر هجمه‌های داخلی و خارجی بر علیه سپاه شدت گرفته است، یکی از نکات مثبت این طرح تخصیص بودجه ۳ هزار میلیارد تومانی برای نیروهای مسلح کشور است که قابل تقدیر است.
۲. در بخش چهارم و پنجم این طرح، افراد و نهادهایی از آمریکا که در راستای حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر فعال هستند مورد تحریم ایران واقع شده اند. نکته جالب اینکه نهادهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا که تبعاً سازمان سیا، اف بی آی، آژانس امنیت ملی آمریکا، ارتش و... را شامل می‌شود جزو این دسته از افراد و نهاد‌ها هستند.
۳. مجازاتهایی که در بخش ششم این طرح برای اشخاص مورد اشاره در بند ۲ در نظر گرفته شده است عبارتند از: عدم صدور روادید برای ورود به ایران!، توقیف اموال و دارایی ها، توقف تراکنشهای مالی، شکایت از آمریکا بابت نقض حقوق بشر به سازمان ملل.
۴. مجازاتهای مندرج در بند ۳ بیشتر به یک شوخی شبیه هستند. مگر ورود مقامات سازمان سیا یا اف بی آی تا کنون به ایران آزاد بوده؟ آیا سازمان سیا در ایران دارای اموال و ساختمان است؟ آیا سازمانهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا از سیستم بانکی ایران استفاده می‌کنند؟ و آیا غیر از این است که سازمان ملل ابزاری دراختیار آمریکاست، چطور ما شکایت آمریکا را می‌خواهیم به خودش ببریم؟
۵. بخش هفتم این طرح هم به امور کلی مثل: دولت موظف است همکاری‌های اقتصادی خود را با کشورهای جهان با اولویت همسایگان و کشورهای دوست در ابعاد مختلف گسترش دهد. یا اینکه: وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و امور خارجه مشترکا موظفند تمهیدات اقتصادی، سیاسی و حقوقی و بین‌المللی لازم برای حمایت از اشخاص و شرکت‌های ایرانی که به تبع و بهانه فعالیت‌های اقتصادی خود مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند، اتخاذ نمایند، اختصاص دارد که تکلیف بخصوصی برای دولت تعیین نکرده است و مواردی را طرح کرده که تا کنون هم می‌بایستی جزو اقدامات دولت بوده باشد.
۶. در بخش نهم و پایانی این طرح هم یک حکم کلی که جزو ذات وظایف سپاه قدس است و تا کنون انجام می‌شده است ذکر شده: وزارت اطلاعات و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رعایت سلسله مراتب موظفند به منظور رصد اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا با کشورهای مستقل و نیروهای مقاومت در منطقه در رایزنی و مشورت مدام بوده و تبادل اطلاعات نمایند.
۷. بهتر بود مجلس از ورود کالاهای آمریکایی مثل اتومبیل، گوشی تلفن همراه، محصولات کشاورزی و... جلوگیری می‌کرد تا حداقل بازار کشور را از دسترس محصولات آمریکایی خارج کند. بر اساس آمار گمرک ایران واردات محصولات کشاورزی آمریکا از سال ۹۲ تا ۹۵ حدود ۲۰ برابر افزایش یافته است که جای نگرانی جدی دارد.
۸. سوال کلیدی و مهم این است اگر آمریکا برجام را نقض کرده است چرا مصوبه مجلس در تایید برجام (۲۱ / ۷ / ۹۴) اجرایی نمی‌شود و دوباره به سراغ قانون کم خاصیت دیگری رفته ایم. بند ۳ مصوبه مجلس در تایید برجام تکلیف را مشخص کرده است. البته اگر بخواهیم اقدام قاطعی انجام دهیم و گرنه ...:
بند ۳ مصوبه مجلس در تایید برجام مصوب ۲۱ / ۷ / ۹۴: دولت موظف است هرگونه عدم‌پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را به‌دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری‌که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی‌سازی کشور به یکصد و نودهزار سو افزایش یابد. * عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها