سرویس سیاسی فردا؛ روزنامه صبح نو نوشت:
با شروع تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، ستاد انتخاباتی آقای «حسن روحانی» برای جلب حمایت هنرمندان دست به کار شد. در بسیاری از کشورهای دنیا، افراد شاخص و سلبریتیها در کارزار انتخاباتی سیاستمداران و کمپینهای تبلیغاتی آنها حضور فعال دارند؛ پدیدهای که به خودیخود مردود نیست و اگر معقولانه و صادقانه باشد مفید هم خواهد بود. برای مثال در انتخابات ریاست جمهوری 2٠16 ایالات متحده، هنرمندانی مثل استیون اسپیلبرگ، تام هنکس و جورج کلونی به «هیلاری کلینتون» برای تأمین مخارج انتخابات که چیزی حدود1.7 میلیارد یورو بود کمک کردند.
ورود هنرمندان به سیاست
هرچند همواره برخی از سینماگران شعار«هنر برای هنر» و دوری از«هنرسیاسی» را در توجیه عدم گرایش خود به ساخت آثاری در راستای اهداف کلی کشور بیان میکنند اما، در جمهوری اسلامی ایران هم خصوصاً از زمان روی کار آمدن دولت اصلاحات، حضور هنرمندان در فضای تبلیغات انتخابات به صورت جدی آغاز شد و برخی از سینماگران از طریق مصاحبه و تهیه بیانیههای مختلف به حمایت از اشخاص یا لیستهای انتخاباتی پرداختند. در سالهای اخیر و با فراگیر شدن شبکههای اجتماعی در فضای مجازی، عرصه فعالیتهای تبلیغاتی انتخاباتی هم در این بستر گسترش یافت و برخی هنرمندان در قالب صفحات شخصی یا از طریق کمپینهای مجازی به حمایت از برخی افراد و لیستهای انتخاباتی پرداختند. شروع رسمی آن در انتخابات ریاست جمهوری سال92 و بعدتر، کارزار انتخاباتی مجلس شورای اسلامی درسال94 بود.
در این رابطه بخوانید: وقتی مهمترین حامیان فرهنگی حسن روحانی خود را از معرکه کنار کشیدند
روحانی92
در ایام انتخابات ریاست جمهوری سال92، حدود 14٠ هنرمند کشور در عرصههای سینما، ادبیات، تجسمی و کاریکاتور از حجت الاسلام حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند؛ این افراد طی بیانیهای گفتند:« به آقای دکتر حسن روحانی رأی میدهیم و از هممیهنان عزیزمان میخواهیم که با رأی به جناب آقای دکتر روحانی نقش خویش را در کمک به برون رفت کشور از تنگناهای موجود ایفا کنند.» از جمله اشخاص شاخص این بیانیه میتوان به آقایان و خانمها عبدالحسین مختاباد، امیر جعفری، ریما رامین فر، سحر دولتشاهی ،پیمان قاسم خانی، بهاره رهنما، پگاه آهنگرانی و طناز طباطبایی اشاره کرد.
لیست امیدمجلس
با آغاز فعالیتهای انتخاباتی نامزدهای مجلس دهم شورای اسلامی، هنرمندان و سینماگران نیز فعالانه در تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کرده و تعدادی از این چهرهها از لیست مورد حمایت دولت تدبیروامید حمایت کردند. هنرمندانی چون آقایان و خانمها کیومرثپور احمد، ترانه علیدوستی، حسین پاکدل، مهناز افشار، لیلی رشیدی، الهام کردا، امیر جعفری، ریما رامین فر، آزاده صمدی، حمید فرخنژاد، پیمان قاسمخانی، امیر مهدی ژوله، رضا کیانیان، احمدپور نجاتی و بهاران بنیاحمدی بهصورت آشکار حمایت خود را از شرکت در انتخابات اعلام کرده و برخی از آنها مطالبی را نوشتند. خانم ترانه علیدوستی، بازیگر، در حمایت از اصلاحطلبان لیست رأی به این ائتلاف را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد. خانم مهناز افشار نیز در توئیتر خود نوشت: با تمام آنچه که مشخص است و... من میدانم بهتر است که ....من به لیست اصلاحطلبان رأی بدهم و امیدوارم آنچه که نباید، نشود. هنگامه قاضیانی بازیگر سینما و تئاتر، امیر جعفری بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون، بهاران بنیاحمدی، آزاده صمدی و لیلی رشیدی بازیگر نیز در پستهای جداگانه با انتشار تصاویری از خود نوشتند:
من با اعتماد رأی میدهم. آنها از لیست اصلاحطلبان در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حمایت کردند. حمید فرخنژاد و پیمان قاسمخانی نیز با انتشار فیلمی کوتاه رسماً اعلام کردند که به محمدرضا عارف و لیست مورد حمایت وی رأی میدهند.
روحانی96
با شروع به کار ستاد انتخاباتی حسن روحانی، بخش فرهنگی این ستاد هم فعال شده و آقایان «حجت ا... ایوبی» و «محمدحیدری» از مدیران پیشین سازمان سینمایی دراین بخش مشغول به فعالیت شدهاند. این دو نفر مسوولیت جلب حمایت هنرمندان در انتخابات از روحانی را برعهده دارند و در روزهای گذشته با آنها برای شرکت در کمپین انتخاباتی روحانی تماس برقرار کردهاند. در روزهای اخیر«پرویز پرستویی» که در دورههای گذشته از جمله هنرمندان حامی آقای روحانی بود، در واکنش به انتشار عکسی که نشان از حمایت دوباره وی از دولت فعلی داشت اعلام کرد که قصد حمایت از هیچ شخص خاصی را ندارم و عکس منتشر شده مربوط به انتخابات گذشته است. «حمید فرخ نژاد» هم که همواره از بازیگران فعال در کمپینهای تبلیغات انتخاباتی بوده است و در انتخابات مجلس سال94 از لیست اصلاح طلبان حمایت کرده بود، طی پستی در فضای مجازی گفت: «گر بدهی رأی به من، چنین کنم چنان کنم! بازهم انتخابات آمد و جماعت هنری عزیز شدند...بدینوسیله صراحتاً و در کمال هوشیاری اعلام میکنم، از شنیدن حرفها و وعدههای انجام نشده از یمین و یسار خسته شدهام و دیگر قصد ندارم کسی را از هراس آمدن دیگری
بترسانم...آرزو میکنم امورات مردم به دست هرکس افتاد، خداوند به او وجدان مضاعف عنایت کند.»
حمایتهایی که حق الناس است
جدای از این که آیا حضور هنرمندان در حمایت از یک جریان سیاسی در انتخابات صحیح است و در آینده به وجهه مردمی آنها صدمه خواهد زد یا خیر، فعالیت چهرهها دراین زمینه امری شخصی است که نمیتوان آنها را از آن نهی کرد. انتخابات 92 برگزار شد و کاندیدای مورد حمایت بخشی از هنرمندان به پیروزی رسید ولی آیا شعارهای شخص مورد نظر هم اجرایی شدند؟ آیا اوضاع زندگی مردم بهتر شد؟ انتخابات94 مجلس هم برگزار شد و لیست امید که مورد حمایت تعدادی از هنرمندان بود در حوزه انتخابیه تهران پیروز شد. چند نفر از لیست حمایت شده سابقه اجرایی و تخصص این کار را داشتند؟ آیا شناخت کافی از آنها وجود داشت یا صرف تکرار یک فرد از آن حمایت شد؟ این لیست موفق شد و اشخاصی از جمله فرزند آقای «صفدرحسینی» که بابت پرونده جنجالی حقوقهای نجومی ازکار برکنار شد هم به مجلس راه یافت...کسی که حقوق نجومی پدرش را سهم خود از سفره انقلاب میداند! حال انتخابات96 فرارسیده و هنرمندان هم مانند اقشار دیگر جامعه نقش مهمی در حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رأی خواهند داشت ولی خوب است که این موضوع به بهره برداری حزبی از آنها منجر نشود چون هر رأی که با حمایت
هنرمندان به صندوق سرازیر میشود حق الناس است و اگر خروجی آن امثال حقوق نجومی بگیران باشند، بهجز بیاعتمادی عمومی به هنرمندان، فردای قیامت سؤال و جواب دارد.
دیدگاه تان را بنویسید