وقتی وعده ارائه کارنامه گم شد

کد خبر: 660199

حسن روحانی، کاندیدایی که این روزها بیش از هر زمان دیگری عملکرد گذشته کابینه‌اش را به‌رخ می‌کشد، وعده کرده بود که تا پایان سال 95، گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم را اعلام کند. وعده‌ای که نه تنها در سالی که گذشت عملیاتی نشد، بلکه حال با گذشت 37 روز هم از آغاز سال جدید، خبری از تحققش نیست.

روزنامه صبح نو: حسن روحانی، کاندیدایی که این روزها بیش از هر زمان دیگری عملکرد گذشته کابینه‌اش را به‌رخ می‌کشد، وعده کرده بود که تا پایان سال 95، گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم را اعلام کند. وعده‌ای که نه تنها در سالی که گذشت عملیاتی نشد، بلکه حال با گذشت 37 روز هم از آغاز سال جدید، خبری از تحققش نیست.

رییس دولت یازدهم وعده داده بود که تا پایان سال، گزارش اقتصاد مقاومتی در بخش‌های مختلف را منتشر کند تا مردم بدانند، در سالی که مقام معظم رهبری آن را اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کرده بودند، قوه مجریه که سکاندار برنامه‌ریزی اجرایی و هزینه کردهای بودجه کشور است، چه عملکردی در این رابطه داشته است.
او هفدهم اسفندماه سال گذشته در حاشیه اجلاس خبرگان رهبری اعلام کرده بود که راه اقتصاد مقاومتی ادامه می‌یابد زیرا این موضوع، قطعاً برای نظام یک قدرت است و همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند ایران باید قدرت‌هایش را نمایان کند تا همگان بدانند چه کشور قدرتمندی است.

روحانی به این نکته هم اشاره کرده بود که دولت در قبال اقتصاد مقاومتی عملکردی داشته که در پایان سال(95) گزارش مفصلی درباره اجرای این سیاست‌ها ارائه می‌کند.

البته برخی دیگر همچون محمد نهاوندیان، رییس دفتر او می‌گوید که گزارش اعلام شده ولی رسانه‌ها آن را منتشر نکرده‌اند. او در گفت‌وگویی که طی چند روز گذشته با یک روزنامه داشته، اعلام کرده که رسانه ملی با دولت تدبیر و امید همکاری نمی‌کند و البته امکاناتی که در اختیار دولت قبل در رسانه‌ها بود این دولت نداشت و قصد دولت تدبیر و امید هم این نبود که برای رسانه‌های دولتی هزینه اضافی در نظر بگیرد، بلکه با استفاده از امکانات موجود در عرضه کردن این اطلاعات اقداماتی را که در توان داشته انجام داده است، دولت اطلاع‌‌رسانی می‌کند ولی رسانه‌ها پخش نمی‌کنند.

تمام اینها در شرایطی است که بسیاری از صاحب‌نظران می گویند که کارنامه دولت یازدهم در حوزه اقتصاد مقاومتی ضعیف است و بنابراین عملکردی شاید وجود ندارد که به صراحت از سوی دولتمردان اعلام نمی‌شود. به خصوص اینکه در برخی وزارتخانه‌ها از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت عملاً اقداماتی صورت می‌گیرد که خلاف اقتصاد مقاومتی و روح حاکم بر آن است و بنابراین نباید انتظار داشت زمانی که به‌رغم تاکیدات، سیاست‌هایی وضع می‌شود که عملاً روح اقتصاد مقاومتی را زیر سؤال می‌برد، گزارش عملکردی هم وجود داشته باشد.

نکته بدتر از همه این است که از زمانی که آقای رییس جمهور و معاون اولش برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم ثبت‌نام کرده‌اند، حتی جلسات هیات دولت هم در برگزاری با مشکل مواجه می‌شود و بسیاری از کمیته‌ها، کارگروه‌های تخصصی و شوراهایی که نیاز به حضور شخص رییس‌جمهور یا معاون اول دارند، اکنون با تعویق در برگزاری مواجه شده و حتی بسیاری از تصمیمات نیز با مشکلات بسیار مواجه است. البته کارنامه‌ای که دولت یازدهم در اقتصاد مقاومتی به نیکی از آن یاد می‌کند، حداقل به گونه‌ای نیست که مردم و صاحب‌نظران و حتی مقام معظم رهبری را هم قانع کرده باشد؛ چراکه ایشان در سخنان ابتدایی سال 96 خود هم در جمع‌بندی عملکرد کشور در مساله اقتصاد مقاومتی با اظهاراتی منتقدانه فرمودند: «کارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت لکن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصله‌ زیادی دارد.»

در این میان بسیاری از کارشناسان معتقدند که همین عدم تحقق انتظارات سبب شد تا مجدد امسال هم سال اقتصاد مقاومتی باشد اما با رویکرد به چند نقطه کلیدی این اصل مدنظر مقام معظم رهبری. درحالی‌که اکنون که نزدیک به 40 روز از آغاز سال جدید گذشته، هنوز حتی جلسات هیات دولت هم با مشکل و کندی برگزار می‌شود و به نظر می‌رسد که تنور انتخابات، نان داغ‌تری از اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای دولت دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها