۴ نکته درخصوص حضور بقایی در انتخابات/ آیا باید منتظر قهر ۱۱ روزه دیگری باشیم؟

کد خبر: 637466

به نظر می‌رسد حضور بقایی در انتخابات صرفا برای در خاطرماندن جریان احمدی‌نژاد در فضای سیاسی است چه اینکه به اذعان بقایی صاحبان اندیشه احمدی‌نژادی در دو انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و مجلس دهم غایب بودند و اگر بتوانند این حضور را حداقل تا زمان تایید صلاحیت نامزدها نیز حفظ کنند به حذف‌نشدن این جریان از فضای رقابتی و سیاسی کشور کمک خواهد شد.

۴ نکته درخصوص حضور بقایی در انتخابات/ آیا باید منتظر قهر ۱۱ روزه دیگری باشیم؟
آیا باید منتظر قهر ۱۱ روزه دیگری باشیم؟
سرویس سیاسی فردا: کمتر کسی پیش بینی می کرد که فقط ۷ روز پس از بیانیه انتخاباتی محمود احمدی نژاد در نفی هرگونه حمایت از فرد، گروه یا جریان خاصی در انتخابات ریاست جمهوری حمید بقایی، چهره شماره ۲ نزدیک به وی با بیانیه ای رسمی اعلام کاندیداتوری کند.
بیانیه احمدی نژاد در خصوص عدم حمایت از فرد یا گروهی در انتخابات را از اینجا بخوانید بیانیه انتخاباتی بقایی را از اینجا بخوانید
ماجرا از این قرار بود که مهر ماه سال جاری پس از شایعاتی در خصوص نهی شدن احمدی نژاد از حضور در انتخابات رهبر معظم انقلاب این موضوع را در جلسه خارج فقه شان مطرح کرده و گفتند: یک نفری، یک آقایی آمده پیش من، من هم به ملاحظه‌ی صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم که شما در فلان قضیه شرکت نکنید. نگفتیم هم شرکت نکنید، گفتیم صلاح نمی‌دانیم ما شما شرکت کنید. این را گفتیم.»
توصیه‌های رهبر معظم انقلاب به احمدی نژاد را از اینجا بخوانید
در خصوص حضور حمید بقایی در انتخابات و ارتباط وی با احمدی نژاد و طیف احمدی نژادی‌ها توجه به چند نکته لازم است:
دو قطبی با حضور نزدیکان احمدی‌نژاد هم شکل می‌گیرد!
در حالی که محمود احمدی نژاد در نامه ۲۳ بهمن ۹۵ خود اعلام کرده بود: «از هیچ فرد یا جناح و حزب و گروهی حمایت نکرده و نخواهم کرد. این موضع قطعی و غیرقابل تغییر اینجانب است. ممکن است برخی افراد یا جریانات و جناح ها به خاطر منافع گروهی، اخبار و شایعاتی تحت عنوان حمایت از شخص خاصی به نقل از اینجانب منتشر نماید. صریحا اعلام می نمایم که این نوع شایعات و اخبار حتی اگر از زبان نزدیکان اینجانب باشد، خلاف واقع است و قویا تکذیب می شود.» اما روز گذشته اسفندیار رحیم مشایی نزدیک ترین چهره به احمدی نژاد در کنفرانس خبری گفت: «اگر از بیانات مقام معظم رهبری دریافت می‌کردیم که دکتر احمدی نژاد کلا حضور نداشته باشد هیچ فعالیتی شروع نمی‌کردیم. دکتر احمدی نژاد برای حمایت از افراد محدودیت دارد، افراد منعی ندارند که بگویند ایشان را دوست داریم و از ایشان دست نمی‌کشیم.» این اظهار نظرتان در حالی است که با حضور بقایی که از نزدیکان و فرد مورد اعتماد احمدی نژاد است دو قطبی که قبلا نسبت به آن هشدار داده شده بود باز هم اتفاق می‌افتد. شاهد این مدعا یادداشت عبدالرضا داوری در آخرین شماره هفته نامه صداست. داوری که در حال حاضر مشاور مطبوعاتی بقایی را برعهده دارد در مقاله ای در هفته نامه صدا نوشت: رمزگشایی از بسته حمایتی اسفندیار رحیم‌مشایی از کاندیداتوری حمید بقایی، آن هم در شرایطی که گزاره مشهور «احمدی نژاد همان مشایی است» همچنان پابرجاست، تنها و تنها واجد یک پیام است؛ «بقایی یعنی احمدی‌نژاد» همچنین جوانفکر نیز صراحتاً بقایی را رئیس دولت دوازدهم می خواند! با این توصیف می‌توان بقایی را نامزد «حلقه احمدی نژاد» دانست.
مصاحبه حمید بقایی با هفته نامه صدا را از اینجا بخوانید
احتمال تایید صلاحیت نشدن بقایی بسیار بالاست!
روز یکشنبه مشایی درخصوص احتمال عدم تایید صلاحیت بقایی صحبت هایی نه چندان جالب کرد و گفت: «هیچ دلیلی برای رد صلاحیت بقایی وجود ندارد. اگر بقایی رد صلاحیت شود دوقطبی خطرناکی شکل خواهد گرفت.» این‌گونه موضع‌گیری و به نوعی تهدید‌کردن مراجع قانونی از حالا احتمال تشنج و تنش را در فضای سیاسی کشور بسیار بالا برده و به صلاح نیست. از سوی دیگر رحیم‌مشایی که فرد شماره ۱ نزدیک به احمدی نژاد بوده در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ رد صلاحیت شد و هیچ بعید نیست که بقایی با توجه به سابقه ای که در قوه قضاییه دارد صلاحیتش برای انتخابات تایید نشود. هرچند داوری در این زمینه معتقد است: «رد صلاحیت بقایی با استناد به پایه قضایی میسر نیست چون بقایی نه تنها هیچ نوع محکومیتی نداشته بلکه در مورد ایشان حتی کیفر خواست هم صادر نشده است.» مشایی نیز در این باره می‌گوید: «بقایی پرچم پاکی و سند پاکی احمدی نژاد است که پس از ۲۲۵ روز بازداشت، بدون کیفرخواست و وثیقه آزاد شد.»
حساب جبهه یکتا را از احمدی‌نژادی‌ها جدا کنیم؟
اعضای جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی با نام اختصاری یکتا که در خرداد ۹۴ اعلام موجودیت کردند در یک چیز مشترک بودند؛ عضویت در کابینه محمود احمدی نژاد. حال این جبهه با چند کاندیدا پا به عرصه انتخابات گذاشته است. حمیدرضا حاجی بابایی، رستم قاسمی، محمد مهدی زاهدی از جمله گزینه های مطرح شده این جبهه برای انتخابات ریاست جمهوری هستند.
اگر بقایی همان، احمدی‌نژاد است باید منتظر قهر ۱۱ روزه هم باشیم؟
دور اول و دور دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر داشت. احمدی نژاد پس از انتخاب‌شدن در سال ۸۸ عملا رویه دیگری را در پیش گرفت که مهم‌ترین آن تقابل علنی با دو قوه دیگر بود. قهر ۱۱ روزه و یک‌شنبه سیاه تلخ‌ترین اتفاقات دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بود که رهبر انقلاب نیز در این خصوص تذکر دادند. با این وجود طبق تاکیدات مشایی و داوری بر این نکته که بقایی همان احمدی نژاد است و راه وی را ادامه می‌دهد آیا در صورت انتخاب شدن بقایی به ریاست جمهوری باید منتظر تکرارشدن چنین حوادثی باشیم؟ از سوی دیگر مشایی نیز در کنفرانس خبری اخیر خود اعلام کرد: در آینده نزدیک دیدگاه‌های خود را درخصوص ولایت فقیه خواهم گفت.
با همه این توصیفات به نظر می‌رسد حضور بقایی در انتخابات صرفا برای در خاطرماندن جریان احمدی‌نژاد در فضای سیاسی است چه اینکه به اذعان بقایی صاحبان اندیشه احمدی‌نژادی در دو انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و مجلس دهم غایب بودند و اگر بتوانند این حضور را حداقل تا زمان تایید صلاحیت نامزدها نیز حفظ کنند به حذف‌نشدن این جریان از فضای رقابتی و سیاسی کشور کمک خواهد شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها