وقتی ماه عسل امریکا و روسیه تمام می‌شود

کد خبر: 631233

نشانه‌های اولین تنش میان ترامپ و همتای روسش، برسرمسائلی نظیر کریمه و نقض پیمان موشکی، آینده رویای نزدیکی واشنگتن-مسکو را تاریک‌تر کرده است.

روزنامه خراسان: نشانه‌های اولین تنش میان ترامپ و همتای روسش، برسرمسائلی نظیر کریمه و نقض پیمان موشکی، آینده رویای نزدیکی واشنگتن-مسکو را تاریک‌تر کرده است.

سخنگوی کاخ سفید که پیشتر بر آمادگی و تمایلش برای بهبود روابط آمریکا و روسیه تاکید کرده بود،دیروز گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ خیلی صریح اعلام کرده که از دولت روسیه انتظار دارد خشونت‌ها در اوکراین کاهش یابد و کریمه را (به اوکراین) برگرداند.» همزمان،کنگره آمریکا در نظر دارد طرحی دو حزبی را به تصویب برساند که رفع تحریم‌های ضد روسی آمریکا را منوط به اجازه کنگره می‌کند. ترکیب کنگره، اعم از دموکرات و جمهوری‌خواه ضد روسی است و در صورت تصویب چنین طرحی، امکان رفع تحریم‌ها با دستور اجرایی یا به اصطلاح اعطای معافیت (Wave) از میان خواهد رفت.
اما مسئله به اینجا ختم نشد. دو مقام آمریکایی در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز مدعی شدند که یک فروند کشتی جاسوسی روسیه برای اولین بار بعد از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید صبح سه‌شنبه در حال گشت زنی در ساحل شرقی آمریکا رؤیت شده است. مطابق این گزارش کشتی جاسوسی روسیه در فاصله 70 مایلی از ساحل ایالت «دلاور» در حال حرکت به سمت شمال با سرعت 10 گره دریایی بوده است. همچنین، ارتش آمریکا می‌گوید که جنگنده‌های روسی «به‌طور غیرحرفه‌ای» به یک ناو آمریکایی نزدیک شده‌اند. این در حالی است که یک مقام آمریکایی نیز مطرح کرد که روسیه با عملیاتی کردن یک موشک کروز یکی از پیمان‌های کنترل تسلیحاتی را نقض کرده، مسکو این اتهام را «نادرست» خوانده و به‌نوبه خود آمریکا را به نقض «پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد» متهم می‌کند.
پیمان یادشده در سال ۱۹۸۷ یعنی در اواخر دوره جنگ سرد امضاشده است و دولت باراک اوباما از سه سال پیش روسیه را متهم کرده بود که با تولید و آزمایش نوعی از موشک کروز این پیمان را زیر پا گذاشته است. در چنین فضایی، تنش‌زدایی بین آمریکا و روسیه و ایجاد روابط دوستانه بین دو کشور دست‌کم در میان‌مدت چندان محتمل به‌نظر نمی‌رسد. این در حالی است که عده‌ای از تحلیلگران مطرح می‌کنند که ممکن است، این تنش‌های جدید، یک تاکتیک رسانه‌ای برای رد گم کردن روابط ترامپ با پوتین باشد که هدف آن، تنش آلود نشان دادن روابط واشنگتن- مسکو است.
آخرین نظرسنجی‌ موسسه «گالوپ» نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها بر این باورند که جهانیان کشورشان را در جایگاه نامطلوب‌تری نسبت به سال‌های گذشته می‌بینند.بر این اساس،دیدگاه نامطلوب اهالی جهان به آمریکا 57 درصد و دیدگاه مطلوب به این کشور 42 درصد است. این بدترین تصویر ارائه شده از این کشور در ده سال اخیر است.این نظرسنجی از اول تا پنجم فوریه سال 2017 و در دو هفته ابتدایی حضور ترامپ در کاخ سفید صورت گرفت.از سویی 42 درصد مقبولیت آمریکا در سطح جهانی پایین‌ترین میزان در این زمینه از سال 2000 به بعد است.از دیگر نقاط حائز اهمیت در این نظرسنجی دیدگاه مردم آمریکا نسبت به میزان اهمیت به ترامپ از سوی سران جهان بود.این نظرسنجی نشان داد که تعداد انگشت‌شماری از آمریکایی‌ها (کمتر از سه نفر از هر ده آمریکایی) بر این باورند که سران دیگر کشورهای جهان احترامی برای رییس جمهور جدید کشورشان قائلند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها