آزمایش موشکی ایران و ترس رژیم صهیونیستی

کد خبر: 625881

همان‌گونه که پیش بینی می‌شد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا با رفتا‌رهای غیردیپلماتیک و تحریک آمیز خود همراه با همکاران و مشاوران منتخبش که اغلب سابقه مخالفت با ایران و توافق هسته‌ای و برجام را در کارنامه خود دارند، موضوع آزمایشات موشکی ایران را بهانه‌ای برای حمله به کل برجام قرار داده و آن را زیر سوال برده اند.

روزنامه آرمان: سیدجلال ساداتیان*: همان‌گونه که پیش بینی می‌شد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا با رفتا‌رهای غیردیپلماتیک و تحریک آمیز خود همراه با همکاران و مشاوران منتخبش که اغلب سابقه مخالفت با ایران و توافق هسته‌ای و برجام را در کارنامه خود دارند، موضوع آزمایشات موشکی ایران را بهانه‌ای برای حمله به کل برجام قرار داده و آن را زیر سوال برده اند.
آنها حتی پا را فراتر نهاده از ترامپ درخواست می‌کنند تا همانند اقدامی که علیه ورود مردم چند ملیت از جمله سوریه، عراق و ایران اتخاذ کرد، اقدامی جهت اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران داشته باشد که ترامپ نیز این اقدام را عملی کرد.
اینکه برخی از مقامات آمریکایی به ترامپ توضیح داده‌اند که او نمی‌تواند کل برجام را زیر سوال ببرد و در صورت اقدام علیه آن، ایالات متحده آمریکا را در معرض انزوای بین‌المللی و بی‌اعتباری نزد همپیمانان، دوستان و بعضا رقبای خود قرار می‌دهد، موید سخنانی است که مسئولان از جمله تیم مذاکره کننده ایران بر آن تاکید کرده‌اند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، قطعنامه اجرایی و الزام آور برای ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای عضو سازمان ملل متحد است و خلاف آن نمی‌توانند عمل کنند. آمریکا به دنبال بهانه‌ای است تا گناه این امر را به گردن ایران انداخته و کشورمان را مسئول نقض قطعنامه و اهمال در اجرای توافقنامه برجام معرفی کنند تا خودشان زیر سوال نروند. البته فعالیت‌های ایران در زمینه توسعه توانمندی دفاعی در حوزه موشک‌های بالستیک تنها با قید موشک‌هایی که توان حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشد به مدت ۸ سال منع شده است. ولی اینکه کلیه فعالیت‌های ایران منع شده باشد در توافق برجام وجود ندارد.
اما شاید آزمایش موشک‌های تولیدی یا توسعه‌یافته است که مورد نقد برخی محافل سیاسی، خبری و تحلیلی رسانه‌های خاص قرار گرفته است؛ آنها تلاش می‌کنند تا با توجه به روحیات، خلقیات و عملکرد ترامپ موفق به تحریک وی شوند. به همین دلیل سعی‌شان بر این است تا شرایط را بحرانی نموده و تقابل با ایران را تشدید نمایند. اما سوال اینجاست که آیا رژیم صهیونیستی به این کار توفیق خواهد یافت و آیا آمریکا به این ورطه وارد خواهد شد؟ همچنین می‌توان اشاره کرد که راه‌های زیادی برای آن که هم آزمایش صورت بپذیرد و هم دولت، دستگاه دیپلماسی و تیم مذاکره کننده با برخی چالش‌ها مواجه نشوند، وجود دارد. کافی است هماهنگی لازم با دولت صورت گیرد و در آن چهارچوب به اقدامات توسعه ای- دفاعی خود ادامه داد. یکی از آن راه‌حل‌ها اطلاع ‌رسانی از طریق دستگاه دیپلماسی کشور و مطلع ساختن نهادهای دخیل از جمله اروپایی‌ها و شورای امنیت است تا در شهادت نسبت به حقانیت اقدامات ایران با چالش مواجه نشود؛ چراکه مساله هماهنگی و اطلاع رسانی با اجازه گرفتن بسیار متفاوت است.
ایران از هیچ کشوری اجازه نمی‌گیرد، اما این مساله که اقدامات خود را با هماهنگی دستگاه دیپلماسی کشور و از موضع رعایت اصول عزت، حاکمیت و مصلحت اجرایی نماید، نمایانگر توسعه یافتگی هم در بعد ایدئولوژیک و هم در عرصه رفتارهای عرفی دیپلماتیک است.

* تحلیلگر مسائل بین‌الملل

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد