پیام سفر وزیرخارجه کویت به تهران چیست؟

کد خبر: 620701

شیخ صباح الخالد الصباح، وزیر خارجه و معاون اول نخست وزیر کویت در شرایطی امروز وارد تهران می شود که بحث‌ها و گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره اهداف سفر او به ایران مطرح است. به گفته بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امورخارجه، وی حامل پیامی برای حسن روحانی رئیس جمهور ایران از سوی پادشاه کویت است. سفر یک روزه این وزیر کویتی از مدتی قبل مطرح و برای آن برنامه ریزی شده و در چارچوب روابط دو جانبه ایران و کویت انجام می‌شود.

روزنامه خراسان: شیخ صباح الخالد الصباح، وزیر خارجه و معاون اول نخست وزیر کویت در شرایطی امروز وارد تهران می شود که بحث‌ها و گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره اهداف سفر او به ایران مطرح است. به گفته بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امورخارجه، وی حامل پیامی برای حسن روحانی رئیس جمهور ایران از سوی پادشاه کویت است. سفر یک روزه این وزیر کویتی از مدتی قبل مطرح و برای آن برنامه ریزی شده و در چارچوب روابط دو جانبه ایران و کویت انجام می‌شود.

سفیر ایران در کویت: این سفر فی نفسه مهم است

از سوی دیگر علیرضا عنایتی، سفیر ایران در کویت، با اشاره به اهمیت سفر این مقام کویتی به تهران گفته بود که بعد از دو سال این برای اولین بار است که وزیر خارجه کویت به تهران سفر می‌کند. این دیپلمات ارشد ایرانی پیشتر تاکید کرده بود که در جریان این سفر، مقامات دو کشور در ارتباط با مسائل دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی خواهند کرد. عنایتی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که «برخی از رسانه‌های منطقه اعلام کردند که این مقام کویتی حامل پیام شورای همکاری خلیج‌فارس به تهران است»، گفت: «باید منتظر بود تا سفر انجام شود. این سفر فی نفسه مهم است و موجب گسترش و تحکیم مناسبات می شود و راه را برای همکاری‌های فیمابین باز می‌کند.»
بازنگری احتمالی در سیاست های منطقه ای برخی کشورها
در رابطه با اهمیت این سفر نظر حسن هانی زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه را جویا شدیم. هانی زاده با اشاره به اینکه سفر وزیر خارجه کویت به تهران، در چارچوب شرایط جدید جهان و منطقه قابل تجزیه و تحلیل است، گفت:« با توجه به اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا اخیرا وارد کاخ سفید شده است و به نظر می‌رسد که اولویت سیاست خارجی او توجه به امنیت پایدار رژیم صهیونیستی و بهبود شرایط اقتصادی آمریکا خواهد بود، لذا نگرانی‌هایی در میان کشورهای عربی و اسلامی در خصوص سیاست خارجی ترامپ نسبت به کشورهای منطقه به وجود آمده است.» این کارشناس معتقد است که این کشورها درصدد بازنگری در سیاست‌های منطقه‌ای خود برآمده‌اند. او ادامه داد:« شورای همکاری خلیج فارس که از 6 کشور عربی تشکیل شده است، به طور طبیعی نگرانی‌هایی نسبت به کاهش سطح روابط این 6 کشور با آمریکا دارد.» در عین حال هانی زاده با اشاره به نقش آفرینی و سیاست‌های ریاض طی چند سال گذشته و همچنین مناسباتش با ایالات متحده آمریکا گفت:« عربستان سعودی طی شش سال گذشته همه تخم مرغ‌های خود را در سبد آمریکا قرار داد و نقشی کاملا تخریبی در یمن، عراق و سوریه ایفا کرد و با شکست مواجه شد. بنابراین اکنون در صدد بازنگری در سیاست‌های خود بر آمده اند.»
کویتی‌ها به عنوان فرستاده عربستان به ایران خواهند آمد
باید مدنظر داشت که روابط ایران با عربستان و جهان عرب با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست. برخی‌خبرها حکایت از ارائه پیام شورای همکاری خلیج‌فارس توسط وزیر خارجه کویت به ایران در آینده نزدیک دارد. به احتمال زیاد بعد از انتقال این پیام، موضوع روابط ایران با کشورهای عضوشورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان نیز مطرح خواهد شد. برخی از کارشناسان معتقدند کویتی‌ها به عنوان فرستاده عربستان به ایران خواهند آمد تا با میانجیگری بتوانند زمینه‌های گفت‌‌وگو بین دو کشور ایران و عربستان را فراهم کنند. هانی زاده در این باره به «الوقت» گفت:« با توجه به اینکه کویت به عنوان عضو شورای همکاری خلیج فارس قصد دارد تا به عنوان حلقه ارتباط مجدد ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ایفای نقش کند، می‌توان سفر وزیر خارجه کویت به تهران را در راستای دور جدیدی از تلاش‌های کویت برای بهبود مناسبات تهران و ریاض ارزیابی کرد.»
هانی زاده: فصلی جدید در مناسبات ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ایجاد می شود
او در ادامه با اشاره به اهمیت این سفر افزود: «سفر وزیر خارجه کویت می‌تواند فصل جدیدی در مناسبات ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ایجاد کند.» البته این کارشناس چشم انداز مثبتی را برای این میانجیگری متصور نیست و توضیح داد:« به هر حال به دلیل بدبینی‌های موجود میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و ایران امکان موفقیت وزیر خارجه کویت در سفر به تهران برای بازگشایی فصل جدیدی از مناسبات ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بسیار ضعیف است.» هانی زاده همچنین به سیاست‌های ایران در قبال کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و موانع موجود برای بهبود روابط اشاره کرد و ادامه داد:« طبیعی است که ایران همواره تلاش کرده است تا مناسبات خود را با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بهبود ببخشد. زیرا برقراری روابط مناسب و پایدار بین ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به برقراری ثبات و امنیت در منطقه کمک می‌کند. اما به این دلیل که عربستان سعودی همواره سیاستی تهاجمی نسبت به ایران داشته، سیاست کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تابعی از سیاست‌های عربستان است. ضمن آنکه اکنون عربستان سعودی تلاش می کند برای ایجاد تقابل مستقیم میان ایران و رژیم صهیونیستی، پای این رژیم را به منطقه خلیج فارس باز کند و برآیند گزارش‌ها نیز نشان می‌دهد که سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در بحرین، امارات و قطر و در نهایت کویت و عربستان گشایش خواهد یافت.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد