آقای وزیر انتقاد از رفتار شما، انتقاد از سیاست خارجی نظام نیست

کد خبر: 573739

ظریف دیپلمات کهنه کاری است که سابقه حضور در بسیاری از مذاکرات مهم و حیاتی را دارد و طبیعتا یکی از ابتدایی ترین قواعد در مذاکرات داشتن سعه صدر است.

آقای وزیر انتقاد از رفتار شما، انتقاد از سیاست خارجی نظام نیست
ظریف
سرویس سیاسی فردا: محمد جواد ظریف صبح امروز برای پاسخ به سوال نمایندگان به بهارستان رفته بود؛ اما در بخشی از سخنانش که پاسخ به سوال کریمی قدوسی درباره علت تغییر امیرعبدالهیان بود از کوره در رفت و گفت: متأسفم وزیر خارجه‌ای که موظف است دستورات رهبری را اجرا کند، در صحن علنی مجلس به عنوان زمینه‌ساز تغییر سیاست خارجی در منطقه عنوان می‌شود. این حرف از هیچ کسی پذیرفته شده نیست، بهتر است برای ملاحظات زودگذر و کوچک سیاست داخلی وجهه ایران را در جهان خدشه‌دار نکنید، چه کسی جرأت دارد مقاومت اسلامی که سند افتخار این نظام و جمهوری اسلامی ایران است را خدشه‌دار کند؟ سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر سیاست‌های مقام معظم رهبری و رهنمودها و میراث امام راحل است را زیر سوال نبرید، به خاطر منافع کوچک و کوته‌نظرانه داخلی اینگونه با وجهه انقلابی جمهوری اسلامی ایران بازی نکنید.
ظریف خطاب به کریمی‌قدوسی گفت: چه کسی از صحبت خصوصی آقای سرمدی با آقای امیرعبداللهیان به شما گزارش داده است؟ شما چگونه به خود جرأت می‌دهید که در صحن علنی مجلس خلاف بگویید؟ بنده که می‌دانم چه گذشته است، بنده برای حفظ احترام همکارانم سکوت می‌کنم و اجازه نخواهم داد هیچ یک از همکارانم در صحن مجلس مورد سؤال قرار گیرند.
تاملی در عصبانیت‌های ظریف آقای وزیر
وزیر امور خارجه مان سابقه عصبانیت و درگیری لفظی با نمایندگان مجلس را دارد. در بحبوحه امضای توافق هسته ای در خرداد 94 زمانی که عراقچی و ظریف برای پاره ای توضیحات به مجلس رفته بودند، جر و بحث کوچک زاده و ظریف در صحن علنی اتفاق افتاد که انتشار فیلم این مشاجره جنجال زیادی به پا کرد.
پیش از این نیز در فروردین سال 94 زمانی که ظریف برای ارائه گزارش مذاکرات هسته ای در کمیسیون امنیت ملی مجلس حاضر شده بود، درگیری لفظی میان وزیر خارجه ظریف و کریمی قدوسی در گرفت. به گفته یکی از نمایندگان حاضر در این جلسه کريمي‌قدوسي از منتقدان مذاکرات هسته‌ای مدعی شد رهبر انقلاب درباره این مذاکرات به ظریف تذکر داده اند که این سخنان با واکنش تند ظریف مواجه شد.
ظریف
در این گزارش بررسی حقانیت گفته ها و ادعاهای آقای کریمی قدوسی به هیچ عنوان مدنظر نیست و قضاوت درباره آن مجال دیگری می خواهد؛ اما در خصوص واکنش های توام با عصبانیت وزیر محترم خارجه مان چند نکته وجود دارد:
ظریف دیپلمات کهنه کاری است که سابقه حضور در بسیاری از مذاکرات مهم و حیاتی را دارد و طبیعتا یکی از ابتدایی ترین قواعد در مذاکرات داشتن سعه صدر است؛ وقتی به گفته خودش در دوران مذاکرات هسته ای ساعت های طولانی مدتی را برای اقناع طرف های غربی صرف می کرد، قطعا حلم و بردباری بسیاری را در پیش گرفت و بدیهی است که وقتی وزیرخارجه در مقابل هم وطنان خود قرار می گیرد توقع صبر و شکیبایی بیشتری از وی می رود.
هرچند چنین رویه توام با عصبانیت در قبال منتقدان در سایر اعضای کابینه نیز مشاهده می‌گردد. آقای رئیس جمهور با الفاظ و کلماتی منتقدان را به جهنم حواله می‌دهد یا آخوندی و ترکان به گونه‌ای دیگر در برنامه‌های تلویزیونی خشم خود را از انتقادات بروز می‌دهند. با این حال منصفانه نیست که این مساله را روال تمام اعضای کابینه دانست چرا که رفتار نوبخت در قبال منتقدان این‌گونه نبوده است.
با فرض اینکه هیچ کدام از گفته های کریمی قدوسی صحیح نباشد (که او و حدود ۱۲۰ نماینده دیگر از پاسخ های ظریف در مجلس قانع نشده اند) و به زعم ظریف خلاف واقع گفته باشد؛ باز هم نماینده ملت ایران است و پاسخگویی به وی ذاتا جز وظایف تعریف شده برای وزراست.
آیا آقای ظریف وقتی هرگونه نقد به عملکرد خود را انتقاد از جمهوری اسلامی و نظام تلقی می کند یعنی هیچ گونه نقدی متوجه سیاست های دستگاه دیپلماسی نباید باشد؟ آن هم در مملکت و نظامی که رهبر آن معتقد است: از رهبرى هم می شود انتقاد کرد!
عدم رعایت خطوط قرمز در مذاکرات هسته ای بار دیگر امروز از جانب کریمی قدوسی مطرح شد امری که دکتر ظریف بارها در خلال جریان برجام تاکید کرده بود که تمام خطوط قرمز در مذاکرات هسته‌ای از جانب تیم مذاکره کننده رعایت شده است. اما رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز اول سال ۹۵ در حرم مطهر رضوی عبور از برخی خطوط قرمز را در خلال مذاکرات مطرح کردند.
ظریف و کری
در حالی که اجرای FATF و ممانعت برخی بانک‌ها با نهاد‌ها و دستگاه‌های تحریم‌ شده در ماه گذشته به عنوان یکی از پیوست‌های برجام سر وصدای زیادی در رسانه‌ها برانگیخت. اظهارات روحانی و ظریف مبنی بر بدعهدی آمریکا در اجرای برجام نیز از دیگر مواردی است که در حاشیه سفر به نیویورک مطرح گردید. حال به نظر می‌رسد ناکامی‌ در دستیابی به وعده‌های برجامی دولت اصلی‌ترین دلیل برای عصبانیت‌های وزیر امر خارجه در برابر نمایندگان ملت باشد.
در پایان باید گفت در حالی برخی جریانات نزدیک به دولت از جواد ظریف به عنوان یکی از گزینه‌های ریاست جمهوری در سال ۹۶ یاد می‌کنند و اما به نظر می رسد با روحیه ای که آقای ظریف تا بدین جا از خود نشان داده و اغلب در مواجهه با انتقادات موضع سخت و کم تحملی را در پیش می گیرند به هیچ عنوان برای ریاست جمهوری گزینه مناسبی نباشد چه اینکه از وظایف ذاتی رئیس جمهور پاسخگو بودن است و این مشکل در حال حاضر نیز مانند دوره گذشته ریاست جمهوری پابرجاست.
صوت صحبت های ظریف در مجلس
لینک دانلود
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین