دستاوردهای برجام در آخرین سال دولت یازدهم

کد خبر: 571415

روحانی در مجمع سازمان ملل گفت: «ایالات متحده، به خوبی می‌داند که برجام، اکنون یک سند پذیرفته شدۀ چندجانبه است و اهمال نسبت به اجرای آن از سوی آمریکا، تخلفی بین المللی تلقّی خواهد شد و اعتراض جامعۀ جهانی را برخواهد انگیخت.

دستاوردهای برجام در آخرین سال دولت یازدهم
سرویس سیاسی فردا: رئیس جمهور روز جمعه از سفر قاره آمریکا در آخرین سال ریاست جمهوری به ایران بازگشت. روحانی در این سفر 24 دیدار داشت که 9 دیدار با سران کشورهای اروپایی بودند و 11 دیدار باز کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین و همچنین کشورهای همسایه مانند پاکستان، ترکیه و عراق. برجام در کنار همکاری‌های مشترک یکی از اصلی‌ترین محور مذاکرات رئیس‌جمهور با سران این کشورها بود.
محمد نهاوندیان، رئیس دفتر روحانی و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی نگاه یک، به تشریح جزئیات سفرهای اخیر رئیس جمهور پرداخت. وی پس از توضیحات جزئیات دیدارهای سفر روحانی با بیان اینکه در شرایط پس از برجام اقتصاد کشور آمادگی مشارکت و همکاری در پروژه های منطقه ای را پیدا کرده است بیان کرد: به کندی ها و اهمال های دولت آمریکا در مسئله برجام اعتراض کرده ایم؛ به طوری که ایران به این تصمیم رسید که اعتراض خود را به صورت رسمی اعلام کند؛ باید به آمریکا تناقض در رفتارشان را یاد آوری می کردیم.»
ظریف
پیش از این نیز محمد جواد ظریف در جمع اعضای اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا با اشاره به موضوع برجام و پایبندی و احترام آمریکا به مفاد این توافقنامه اعلام کرد: «دولت باراک اوباما اگرچه به تعهدات خود در برجام روی کاغذ عمل کرده است؛ اما در عمل مانع از سرگیری همکاری بانک‌های بزرگ دنیا با ایران می‌شود. به خاطر بدعهدی آمریکایی‌ها اکنون هیچ بانک بزرگ اروپایی با ایران همکاری نمی‌کند. اعضای کابینه باراک اوباما در سفر به اروپا، شرکت‌های اروپایی را از تجارت با ایران منصرف می‌کنند. همچنین به واسطه رفتار آمریکا در پسابرجام، بخش بیشتری از مردم ایران نسبت به این کشور بی‌اعتماد شده‌اند.»
حسن روحانی
از سوی دیگر حسن روحانی هم در نطق خود در مجمع عمومی و هم در نشست خبری پس از آن به تشریح بدعهدی‌های آمریکا در اجرای تعهداتش در برجام پرداخت و از دولتمردان آمریکایی گلایه کرد. روحانی در مجمع سازمان ملل گفت: «ایالات متحده، به خوبی می‌داند که برجام، اکنون یک سند پذیرفته شدۀ چندجانبه است و اهمال نسبت به اجرای آن از سوی آمریکا، تخلفی بین المللی تلقّی خواهد شد و اعتراض جامعۀ جهانی را برخواهد انگیخت. هر گونه بدعهدی در اجرای برجام، به بی اعتباری بیشتر ایالات متحده در سطح جهان می‌انجامد. تعلل ایالات متحده در اجرای تعهدات قانونی‌اش در ماه‌های گذشته اشتباهی راهبردی است که باید فوراً جبران شود. متاسفانه اینگونه اقدامات غیرقانونی مسبوق به سابقه است و آخرین نمونه آن رای دیوان عالی امریکا در تایید دست اندازی به میلیاردها دلار اموال ملت ایران در سالهای گذشته است. این تجربه به دنیا نشان داد که گروه‌های فشار صهیونیستی می‌توانند از طریق مصوبات غیرقابل دفاع کنگره، حتی عالی‌ترین نهاد حقوقی و قضایی آمریکا را به نقض بدیهی‌ترین اصول آمره حقوق بین الملل عرفی و قراردادی وادارند.»
شریعتمداری
همچنین محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور دیروز در سومین کنفرانس صنعت پخش و تاثیر آن بر افزایش سطح سلامت جامعه، گفت: «هرچند بدعهدی‌های کشورهای سلطه‌طلب، روند توافق برجام را با محدودیت‌هایی مواجه کرده؛ اما این بدعهدی‌ها از ارزش توافق به عمل آمده کم نمی‌کند!»
صالحی
شهریور ماه جاری بود که علی‌اکبر صالحی، رئیس ‌سازمان انرژی اتمی در لندن گفت: «این پذیرفته نیست که یک طرف به طور کامل به تعهداتش عمل کند؛ اما طرف دیگر برای اجرای کامل آن، دائم بهانه‌تراشی کند.»
به نظر می رسد این اظهارنظر دولتی ها در خصوص دستاورد برجام همان گفته سیف، رئیس بانک مرکزی در فروردین سال جاری در گفتگو با بلومبرگ را تایید می کند که گفت: «تقریباً هیچ‌چیز از برجام عاید ایران نشده است.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها