روزنامه آرمان: شبکه تلویزیونی ARD آلمان در تازه ترین نظرسنجی خود از کاهش بی سابقه محبوبیت صدر اعظم سرزمین ژرمنها خبر داده است.
آنگلا مرکل پس از وقوع دو حمله تروریستی در انسباخ و ورتزبورگ شاهد افزایش انتقادات عمومی نسبت به سیاستهای مهاجرتی خود است.به گزارش مهر، صدر اعظم آلمان متهم است که قدرت تامین امنیت کشورش را ندارد. وقوع بحران امنیت در آلمان و وسعت بخشی دامنه عملیات گروههای تروریستی ممکن است به زودی منجر به سقوط آنگلا مرکل از قدرت شود. این در حالیست که مطابق بررسیها و نظرسنجیهای مختلف صورت گرفته طی سالهای اخیر، مرکل به عنوان قدرتمندترین زن اروپا مورد شناسایی قرار گرفته است.
به راستی چه آیندهای در انتظار صدر اعظم سرزمین ژرمنهاست؟ به نظر میرسد از سال ۲۰۱۳ میلادی و همزمان با تشکیل دولت ائتلافی، مرکل عملا نتوانسته است حضور موثری در راس معادلات سیاسی کشورش داشته باشد. او هم اکنون با دولتی ائتلافی و غیر یکپارچه مواجه است که در آن دموکرات مسیحیها و سوسیال دموکراتها بر سر موضوعات مختلفی از جمله بحران پناهجویان، بحران امنیت، سیاستهای تسلیحاتی، نوع مواجهه با روسیه و... با یکدیگر اختلاف نظر دارند.این اختلاف نظر خود را بارها در مواضع آنگلا مرکل و معاون سوسیال دموکرات او زیگمار گابریل نشان داده است. طی ماههای اخیر میان مرکل و گابریل بر سر سیاست درهای باز مرکل (در خصوص پناهجویان) اختلافات عمیقی به وجود آمده است. این اختلافات عمیق روز به روز بیشتر خود را نشان میدهد. هم اکنون بسیاری از تحلیلگران مسائل اروپا معتقدند که یکی از اصلی ترین موانع عدم حل و فصل بحران پناهجویان، اصرار مرکل بر سیاستهای درهای باز است.
نکته قابل تامل دیگر اینکه در نظرسنجی صورت گرفته توسط شبکه تلویزیونی ARD فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان رتبه نخست را کسب کرده است. این در حالی است که اشتاین مایر قبلا به عنوان رقیب انتخاباتی مرکل از حزب سوسیال دموکرات در مقابل وی شکست خورده بود. هم اکنون اشتاین مایر انگیزه بیشتری برای رقابت با صدر اعظم آلمان دارد. بنابراین افزایش محبوبیت وزیر امور خارجه دولت ائتلافی آلمان در مقابل مرکل، برای صدر اعظم این کشور یک تهدید محسوب میشود.با ین حال مطابق نظرسنجی صورت گرفته، حتی مرکل پس از اشتاین مایر در رتبه دوم نیز قرار ندارد! در این نظرسنجی صدر اعظم آلمان پس از وولفگانگ شاوبله، وزیر دارایی و یوآخیم گاوک، رئیس جمهوری آلمان در رتبه چهارم قرار گرفته است. این مساله برای مرکل یک فاجعه محسوب میشود. او توانسته است حمایت ۴۷ درصد از شهروندان آلمانی را نسبت به خود جلب کند.
به نظر میرسد هر اندازه بحران امنیت در آلمان جدی تر شود، به همان میزان از محبوبیت آنگلا مرکل کاسته شود. مخالفان دولت مرکل توانستهاند این موضوع را به شهروندان آلمانی القا کنند که ریشه بحرانهای امنیتی در آلمان، سیاستهای درهای باز صدر اعظم این کشور است. فعالیت گروههای راست افراطی در آلمان نیز این روند را تشدید کرده است. این در حالی است که سیاستهای دولت آلمان در جهت حمایت تسلیحاتی از عربستان سعودی(به عنوان اصلی ترین حامی منطقهای داعش) و مصالحه این کشور با گروههای تکفیری و راستگرای افراطی در داخل خاک آلمان اصلی ترین دلیل وقوع بحران امنیت در این کشور است.
راستگرایی افراطی و تکفیریگری دو خطر و بحران امنیتی است که آلمان را در زمان حال و آینده تهدید میکند. با این حال از سوی آنگلا مرکل و مقامات دولتی و امنیتی آلمان ارادهای برای مقابله با این وضعیت مشاهده نمیشود.در نهایت اینکه سرنوشت سیاسی آنگلا مرکل متعاقب وقوع بحرانهای امنیتی و اجتماعی در آلمان در هالهای از ابهام قرار گرفته است. در این میان، شاید مرکل و سوسیال دموکراتها نتوانند در آیندهای نزدیک بر سر حفظ دولت ائتلافی به نتیجه برسند. در چنین شرایطی برگزاری انتخابات زودهنگام اجتناب ناپذیر خواهد بود. بدیهی است که در صورت کناره گیری مرکل از قدرت و یا شکست حزب متبوع وی در انتخابات، دیگر کسی از صدر اعظم سرزمین ژرمنها به عنوان قویترین زن سیاستمدار در اروپا یاد نخواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید