آيا عزم دولت برای برخورد با مفاسد جدی است؟/ بگم بگم! تازه‌ترین ترفند انتخاباتی رئیس‌جمهور

کد خبر: 544839

سخنان دیروز روحانی را باید بیانگر دیدگاه دولت او در مقابله با پدیده فساد اداری و حقوق‌های نجومی و نامتعارف مدیران دولتی دانست. همانگونه که وزیر صنعت و معدنش گفته بود فیش‌ها با حقوق‌های بالا در دنیا را طبیعی است و نیازی به این همه سر و صدا نبود!

آيا عزم دولت برای برخورد با مفاسد جدی است؟/ بگم بگم! تازه‌ترین ترفند انتخاباتی رئیس‌جمهور
حسن روحانی
سرویس سیاسی فردا :‌ سخنان دیروز روحانی را باید بیانگر دیدگاه دولت او در مقابله با پدیده فساد اداری و حقوق‌های نجومی و نامتعارف مدیران دولتی دانست.

او در اجتماع مردم کرمانشاه بار دیگر به دزدی‌ها در دولت گذشته اشاره کرد و وعده داد که دولت اموال مردم را از حلقوم دزدان بیرون خواهد کشید. او ضمن دفاع از مدیران خود، در حالی که دستگاه‌های نظارتی و دولت صاحبان حقوقان نجومی را بیش از ۹۵۰ نفر اعلام کرده‌اند شمار متخلفان را بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر دانست . او همچنین به دیگر قوا و دستگاه‌ها اشاره کرد که حقوق‌های نجومی دریافت کرده‌اند.

بگم بگم یکسال پیش از انتخابات

حسن روحانی در حالی در کرمانشاه سخن می‌گفت که حضور نمادهای بنفش، و بنرهایی که او را تا ۱۴۰۰ رئیس‌جمهور می‌دانست بیانگر آن بود که ستادهای تبلیغاتیش یک سال مانده به انتخابات فعالیت خود را آغاز کرده است و شاید از همین رو او در قامت یک کاندیدای ریاست جمهوری به جای ارائه گزارش از برخوردهایش با حقوق‌های نجومی یا حداقل آمار دقیق متخلفان وعده مصاحبه تفصیلی داد که در آن در خصوص حقوق سایر نهادها بگم بگم داشته باشد. رئیس جمهور گفت: در روزهای اخیر بحثی تحت عنوان پرداخت‌های غیرمتعارف مطرح شده که می‌خواهم به ملت ایران با صراحت کامل اعلام کنم که در سالهای گذشته تخلفاتی در تمام دستگاه‌های کشور انجام شده و تنها به قوه مجریه اختصاص ندارد. وی تأکید کرد: در مصاحبه‌ای مفصل به طور صریح به مردم خواهم گفت که این تخلفات در همه جا بوده و ما باید با آن مبارزه کنیم که این کار را دولت یازدهم انجام خواهد داد.

آيا عزم دولت برای برخورد با مفاسد جدی است؟ بگم بگم تازه‌ترین ترفند انتخاباتی رئیس‌جمهور
دستگاه‌های نظارتی به وظایف خود عمل نکرده‌اند

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی فراوانی در این کشور داریم و این دستگاه‌ها باید مسائل را حل و فصل کنند، اما این دستگاه ها متأسفانه به همه وظایف خود عمل نکرد‌اند، لذا باید با دقت بیشتری ماجرا پیگیری شود. رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: «متأسفانه در قوانین ما گریزگاه‌های قانونی وجود دارد که باید اصلاح شود، دولت در این زمینه اقداماتی را انجام داده و نسبت به موضوع حقوق‌ها اقدامات فوری صورت گرفته که گزارش آن را ارائه خواهیم کرد.» به نظر سخنان دیروز روحانی را باید پاسخی به گلایه‌های سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات در خصوص بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی به گزارشات آن‌ها در خصوص تخلفات حقوق و مزایایی برخی دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی دانست.

دولت لایحه خواهد داد

هرچند روحانی در ادامه گفت: «پیرو این اتفاق لوایح لازم را به مجلس خواهیم داد و راه حل این مشکلات در شفافیت، اجرای قانون، اقدام دست جمعی و با کمک مردم و حمایت‌های رهبری است.» دزدی‌های گذشته بزرگ‌تر بوده است رئیس جمهور دیروز یادی از اتفاقات پیش از دولتش نیز کرد و عنوان داشت: کسانی در پس تحریم دنبال دزدی اموال مردم بودند و 2 میلیارد و 700 میلیون از اموال مردم را برداشت کردند بدانید این دولت این دارایی را از حلقوم آنها بیرون خواهد کشید من از قوه قضاییه می‌خوام که در برابر متجاوزان اموال مردم درنگ نکند چرا که مردم منتظر حکم نهایی و بازگشت اموال به خزانه ملت هستند. وی افزود: مگر مردم فراموش می‌کنند کسانی به بهانه تحریم اموال را غارت کردند. ما باید شرایط را برای فعالیت و کسب و کار آمده کنیم و این کار را انجام خواهیم داد. رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: تخلف‌هایی که در گوشه و کنار کشور به وجود آمده به معنای این نیست که دزدی‌های قبلی را فراموش کنیم اگر آقایانی که در گوشه و کنار کشور می‌خواهند فیش‌های نجومی را ادامه دهند این را بدانند که مردم دزد‌های گذشته را فراموش نمی‌کنند و از دادگاه می‌خواهند که پیگیری شود. چند نکته در خصوص سخنان رئیس جمهور روحانی با اشاره به پرداخت‌های غیرمتعارف و هجمه زیاد به موضوع حقوق‌های نجومی گفت: «راه حل این مشکل این است که دست به دست هم داده تا آن را حل کنیم چرا که با شعار و شعر این موضوع حل نمی‌شود باید برنامه‌ها را اجرایی کنیم این دولت رونق را بر می‌گرداند همان گونه که توانست تورم را تک رقمی کند.» اما به دلایل متعددی از رفتارهای دولت می‌توان اینگونه برداشت کرد که دولت عزمی جدی برای برخورد با این مساله ندارد ۱- دولت آمار دقیقی از تعداد مدیران نجومی ارائه نمی کند! هفته گذشته داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از تهیه لیست صاحبان حقوق‌‌های نجومی خبر داد و گفت: «فیش های حقوقی نامتعارف حدود 950 نفر از مدیران در بخش های بانکی، بیمه ای و شرکت های دولتی را شامل می شود.» اما روحانی به کلی گویی در خصوص شمار مدیران متخلف پرداخت تا این شائبه ایجاد گردد که دولت حقوق‌های نامتعارف را تخلف قلمداد نمی‌کند.

رئیس قوه مجریه گفت: «این تخلفات از آن مدیران انگشت شمار در کشورمان بوده 8 میلیون نفر در کشور بازنشسته و شاغل حقوق‌ بگیرند اگر در میان آنها 100 الی 300 نفر تخلف کردند بقیه مدیران پاک‌اند و زحمت می‌کشند و نباید تخلف چند صد نفر را تعمیم دهیم.»
۲- دولت هیچ مدیری را عزل نکرده‌است

نکته‌ دیگری که موید این است که از منظر دولتی‌ها حقوق‌های نجومی تخلف و غیر عادلانه نبوده است این نکته می‌‌باشد که هیچ‌کدام از صاحبان حقوق‌های نجومی عزل نشده‌اند. بلکه معدود مدیران افشا شده، استعفا می دهند. این یعنی دولت، از آنها جرمی ندیده که نیاز به برکناری شان باشد، بلکه این خود آقایان هستند که دولت را از وجود خود محروم می کنند!

۳- هیچ کسی محاکمه نشد
مدیران مستعفی نیز از سوی دولت به محاکم اداری یا قضائی جهت محاکمه معرفی نشده‌اند. چرا که نه تنها از حقوقشان قانونی بوده است هیچ سواستفاده‌ای از اختیارات برای وضع چنین حقوق‌های مرتکب نشده‌اند
۴-عدم بازگشت حقوق‌ها به بیت‌المال
بازگرداندن حقوق و مزایای نامتعارف به خزانه کمترین اتفاقی بود که می‌توانست بیافتد امری که هنوز گزارش آن اسناد بازگرداندن اموال به بیت‌المال در اختیار افکار عمومی قرار نگرفته است

حال با این اوصاف باید منتظر ماند و دید آقای روحانی در مصاحبه معهود به تفصیل در خصوص تخلفات مدیرانش در تعیین حقوق و مزایای چند ده و چند صدمیلیونی و مبارزه با آن‌ها چه خواهد گفت. و آیا در مبارزه با آن‌ها جدی است یا همانگونه که وزیر صنعت و معدنش گفته بود فیش‌ها با حقوق‌های بالا در دنیا را طبیعی است و نیازی به این همه سر و صدا نبود!

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها