پس لرزههای تروریستی پاریس در الجزایر+تصاویر
حوادث تروریستی اخیر فرانسه انعکاس گسترده ای در الجزایر داشته است و روزنامههای الجزایری، صفحات متعددی را در تشریح این عملیات و پیامدهای آن بر الجزایریها در فرانسه و در داخل با بررسی، تحلیل و نقد، اختصاص دادند.
روزنامه های دیروز و امروز الجزایر صفحات متعددی را در تشریح این عملیات وپیامد های آن بر الجزایری ها در فرانسه و در داخل با بررسی، تحلیل ونقد، اختصاص دادند.
همدردی گسترده عربی و بین المللی با فرانسه بعد از حادثۀ پاریس (( منظره خون روی من اثر می کند.......))
کشتار پاریس: ( فرانسه آن چیزی که کاشت برداشت می کند یا فرانسه نیه عملش را می بیند) ((از اولاند به سوریه ومالی))
موضوعاتی که الجزایری ها را نگران کرده است را میتوان به صورت خلاصه در زیر دید:
1- عکس العمل فرانسوی ها علیه الجزایری های مقیم.
2- عدم اعطای روادید به الجزایری ها توسط سفارت فرانسه در الجزیره.
3- تردید در اعطای ویزای شنگن توسط فرانسوی ها.
4- لغو برخی پروازها از پاریس به الجزیره و بالعکس.
5- ایجاد موانع در تردد الجزایری ها از طریق مرز های زمینی.
6- اقدامات امنیتی اضافی وتوهین آمیز علیه مسافران الجزایری در مرز ها وفرودگاه ها.
7- ایجاد محدودیت های بانکی وتعاملاتی بالجزایری ها در فرانسه.
8- محرومیت هزاران نفر از الجزایری ها برای شرکت در جشن تحویل سال میلادی در پاریس.
9- ایجاد اختلال در ادامه تحصیلات دانشجویان الجزایری در دانشگاه های فرانسه ( 20 هزار دانشجو) همچنین برای اساتید ی که دارای فرصت مطالعاتی وپژوهشی در مراکز علمی فرانسه
10- ضربه زدن به اقتصاد ملی و روند سرمایه گزاری های مشترک در پروژه های صنعتی و تولیدی دو کشور.
حوادث پاریس و ایجاد مشکلات فرهنگی و اجتماعی میان نخبگان الجزایری
حوادث پاریس علاوه بر مسائل فوق، مشکلات فرهنگی و اجتماعی را میان نخبگان الجزایری ایجاد نمود. به ویژه در خصوص نحوۀ ابراز همدردی با فرانسه که بعضی از شخصیت های فرهنگی مانند «بشیر مفتی» و «سعید جاب الخیر» که از فرهنگیان و نویسندگان معروف و پر طرفدار الجزایر هستند، اقدام به نصب پرچم فرانسه به جای عکس شخصی در پروفایل فیسبوکشان نمودند که این کار موجب خشم برخی از نویسندگان و کاربران شده است. البته نامبردگان در توجیه کار خود اعلام کردند که این کار فقط به خاطر همدردی انساندوستانه با قربانیان حادثه بود و هیچ ربطی به مسائل سیاسی نداشت.
اما منتقدان سؤال می کنند که چرا این احساسات بشر دوستانه شما در حوادث مشابه مانند انفجار بیروت، کشتارها در عراق، سوریه، فلسطین اشغالی و میانمار، بروز نمی کند. آقای «رشید ولد بوسیافه» نویسنده سر مقاله الشروق از جمله منتقدان جدی بوده و امروز مقاله ای تحت عنوان ( صح النوم .. یا دعاة الإنسانیة ؟ بیدار شوید ... ای مدعیان بشر دوستانه) در این خصوص در صفحه دوم الشروق منتشر کرد.
جوانان الجزایری دیروز از طریق شبکه های اجتماعی اظهارات متناقض و خنده دار «یاسر الزعاتره» فلسطینی مقیم اردن را که عملیات تروریستی در برج البراجنه بیروت را تایید وعملیات پاریس را مردود دانست، مورد تمسخر و نقد قرار دادند.
فرانسه خارهایی که در منطقه عربی کاشت برداشت کرد
آقای «عمار غول» وزیر زیباسازی،گردشگری وصنایع دستی و رئیس حزب تجمع أمل الجزائر (تاج) سخنان مهمی در خصوص حادثه پاریس مطرح کردند که ترجمه و انتشار آن ضروری است. وی گفت: فرانسه خارهایی که در منطقه عربی کاشت برداشت کرد.
دیدگاه تان را بنویسید