قذافی ۸ فرزند دارد که ۷ تا از آنها پسر هستند و تنها یک دختر دارد. تمامی فرزندان قذافی برخلاف پدرشان که با غرب سرستیز داشت، مجذوب و شیفته غرب شدند. علی رغم پشینه فرزندان، تمامی آنها در این روزها پشت پدر خود قرار گرفتهاند و تمامی گرایشهای اصلاح طلبانه خود را از یاد بردهاند. در تصویر بالا سرهنگ در کنار همسر دوم خود- صفیه - در کاخ باب العزیز قرار دارد. کاخی که در سال ۱۹۸۶ در حملات هوایی امریکاییها تخریب شد.
قذافی پس از کودتای خود در سال ۱۹۶۹ و به دست گرفتن قدرت، نظام سیاسی خود را به مردم جهان معرفی میکند «جماهیر» حکومتی بر پایه خواستههای مردم. او در سال ۲۰۰۶ در نیویورک از حکومت خود دفاع میکند و اعلام میکند «در کل سیاره زمین هیچ نظام حکومتی میتنی بر دموکراسی جز لیبی وجود ندارد». تصویر بالا سخنرانی قذافی در مجمع عمومی سازمان ملل را نشان میدهد.
قذافی در کنار فرزندان خود در نوامبر ۱۹۸۶. یک ماه پیش از این، خمیس القذافی- پسر ۲۷ ساله سرهنگ- از دانشگاهی در مادرید اخراج شد. خمیس در آن دانشگاه در رشته مدیریت مشغول به تحصیل بود. دلیل اخراج او سرکوب مردم لیبی اعلام شد. در این سال مردم شهر بنغازی علیه حکومت قذافی به پا میخیزند اما آنها از سوی مامورین دولتی بشدت سرکوب میشوند. خمیس با حضور در لیبی، گارد ماموران خود را در حمله به مردم فرماندهی میکرد.
سیف الاسلام قذافی- فرزند دوم سرهنگ که شایعاتی پیرامون جانشینی او وجود داشت. سیف در این تصویر درحالی که بر روی تانک روسی قرار دارد به سی امین سالگرد انقلاب پدر ادای احترام میکند.
سف الاسلام قذافی. فردی که تا قبل از ناآرامیهای اخیر صفات بسیاری در توصیف او بکار برده میشد: شخصیتی جهانی، کاریزماتیک (فرهمند)، دوستدار غرب، معتدل و...
الساعدی قذافی - سومین پسر قذافی- سابقا بازیکن فوتبال تیم پروجیا ایتالیا بود. او رئیس فدراسون فوتبال لیبی نیز بوده است. او همچنین پولهایی را به هالیوود برای ساخت فیلمهایی پرداخته است. سال پیش از او به دلیل عدم پرداخت صورتحساب هتل خود در ایتالیا، شکایت شد. او نزدیک به ۵۰۰ هزار دلار به هتل بدهکاربود. او ماه پیش با حضور در شبکه «ای بیسی» از وقوع ناآرامیها در لیبی ابراز نگرانی کرده بود.
الساعدی و معتصم (فرزند چهارم سرهنگ) در جشنواره فیلم ونیز ایتالیا در کنار مجسمه قرار گرفتهاند. طبق اسناد منتشر شده ویکی لیکس، فرزندان قذافی ید طولائی در ولخرجی و هرزهگری داشتهاند.
در میان پسران قذافی «هانیبال» شرورترین آنها است. او در سال ۲۰۰۸ در ژنو سوئیس به دلیل تعرض به دو خدمتکار زن هتل دستگیر شد. تصویر بالا نیز در روزنامه «تریبون ژنو» چاپ شده بود. اگر چه او بعدها با قرار ضمانت آزاد شد، اما در روابط دیپلماتیک این دو کشور، فصل جدیدی آغاز شد. قذافی سفر هواپیماهای لیبی به مقصد سوئیس را لغو کرد و ورود محصولات آن کشور را نیز به لیبی قدغن کرد. از سوی دیگر پسرسرهنگ که بشدت از این اقدام سرخورده شده بود، در مصاحبهای سوئیس را «محفل مافیا» خواند و از سازمان ملل خواست تا این کشور را بر اساس قومیتهای موجود در آن میان آلمان، فرانسه و ایتالیا تقسیم کند.
تنها دختر قذافی- عایشه- نیز به مانند دیگر برادران خود در سطح جهان فعال بوده است. او در سال ۲۰۰۴ به تیم دفاع از صدام حسین ملحق شد. او در پاسخ به سوال روزنامه تلگراف در مورد کشته شدن بیش از ۳۰۰ هزار نفر از مردم عراق به دست صدام حسین و خوشحالی مردم عراق پس از اعدام او، اعلام کرد «کاملا طبیعی است که شما در کشور مخالفانی داشته باشید. همواره کسانی با سیاستهای شما به مخالفت میپردازند».
طرفداران قذافی پس از حمایت افراد خانواده از او و سیاستهای او. سیف الاسلام در توصیف پدر خود شعاری را داد که همچنان طرفدراان او در خیابانها آن را تکرار میکنند «فقط خدا، معمر و لیبی... ما کسی جز رهبر خود قذافی نمیخواهیم».
واقعا هنوز هم این سوال پیش روست که این خانواده چگونه در این کشور به حکومت میپردازند. در حالی که پسران قذافی کلیه امور را در دست گرفتهاند، باید دید در آینده چه حوادثی رخ خواهند داد.
دیدگاه تان را بنویسید