خوب تا قسمتی ابری
مصاحبه محمدجواد ظریف با فرید زکریا و آنچه درباره وضعیت حجاب در ایران، برخورد تندروها با او، مواجهه ایران با ترامپ و ... میگوید از جهات مختلف مورد نقد قرار گرفته است
نه تنها حضور محمد جواد ظریف به عنوان نماینده کشورمان در اجلاس داووس بلکه مصاحبه جذاب و البته جنجالی اش با فرید زکریا مجری مشهور با واکنش های متفاوتی همراه شده است. ظریف که یکی از ویژگی های بارز او تسلطش بر زبان انگلیسی است در این گفت وگوی ۲۸
دقیقه ای در عمده سخنانش در برابر سوالات چالشی زکریا مواضع محکم و قابل قبولی گرفته است. او در بخشی از سخنان خود با حمایت از جریان مقاومت در منطقه و با تاکید بر استقلال و مردمی بودن آن، منطبق با بیانات رهبر انقلاب می گوید:«آنها (اعضای محور مقاومت) هرگز از ایران یا دستورهای آن پیروی نکردهاند. ما از هفتم اکتبر اطلاعی نداشتیم، ما نیز شوکه شدیم، زیرا قرار بود با آمریکاییها درباره برجام در نهم اکتبر دیدار داشته باشیم که بهخاطر عملیات طوفانالاقصی، دیداری صورت نگرفت.» او همچنین از مقاومت مثال زدنی ایرانی ها نمونه های متعدد آورد و تاکید کرد که در ۸ سال جنگ حتی یک اینچ از خاک کشورمان را هم به دشمن نداده ایم.» در این میان اما اظهارات او درباره مسائل داخلی می توانست با ظرافت بهتری مطرح شود. در کنار پاسخ اقناعی که به فرید زکریا درباره موضوع حجاب در کشور داد. اظهارات او در باره سعید جلیلی بسیار حاشیه ساز شد. او در بخشی از سخنان خود درباره سیاست داخلی در ایران می گوید: «ایران یک جامعه تکصدایی نیست. ما صداها و دیدگاههای مختلفی داریم و نمیتوانیم آنها را سرکوب کنیم. صداهایی که طرفدار سیاستهای بازتر هستند، بسیار فعال اند. صداهایی که مخالف ما هستند، نیز بسیار فعال اند. آن ها در انتخابات میبازند، در انتخابات میبرند. در آخرین انتخابات ما باختیم. در این انتخابات ما برنده شدیم، با تمام وجودم احساس کردم که این یک رقابت سخت بود. یک رقابت واقعی، با یک انتخاب واقعی. اگر امروز به جای رئیسجمهور پزشکیان، رئیسجمهور جلیلی داشتید، ممکن بود یک جنگ در منطقه داشته باشید. بنابراین، در ایران تکثر وجود دارد، تفاوت دیدگاهها در ایران وجود دارد. من به این دیدگاههای مختلف احترام میگذارم.» اساسا به آقای ظریف باید گفت که لازم نیست گسستهای سیاسی و داخلی در کشور با این ادبیات مصداقی در چنین تریبونی بیان شود. به قول معروف لازم نیست تمام مسائل و چالش های داخل خانه به بیرون از آن درز پیدا کند.
اظهارات ظریف را گزینشی نبینیم؛ برایند بگیریم
در این میان اما کاربران فضای مجازی
واکنش های مختلفی به اظهارات ظریف در داووس داشتند که در ادامه بخش هایی از آن را می خوانید:
* قطعا به برخی مواضع جناب ظریف در داووس ایراد اساسی وارد است (از تلاشش برای سفیدشویی ترامپ گرفته تا برخی صحبت های داخلی و جناحیاش) اما در انتقاد به او باید مراقب بود که در دام بدخواهان (باهدف تشدید اختلافات داخلی و منطقهای) هم نیافتاد؛ او درحقیقت سعی کرده لغو دیدار برجامی در نهم اکتبر را به عنوان یک سند و مصداق برای اثبات بیاطلاعی کشورمان از عملیات هفتم اکتبر بیان کند، نه اینکه اقدام حماس را مخل احیای برجام جا بزند!
* مصاحبه کامل ظریف در گفت و گو با فرید زکریا را با دقت نگاه کردم. ۲۰ دقیقه اول که درمورد سیاست خارجی و مقاومت بود بدون نقص و ایراده و بعضی فرازهاش عالیه کمتر از ۸ دقیقه بعد ضعیف و کم فروغ و بعضا پر اشتباه بود. فقط چند تا سوال: ۱- منتقدین مصاحبه ظریف و موافقینش متن کامل رو دیدن که یکپارچه فحاشی می کنن یا دفاع مطلق؟ ۲- بهتر نیست یک دلسوز به ایشون سفارش کنه در مورد مسائل داخلی حرف نزنه؟ تخصصش نیست و سوم آیا بهتر نیست مؤمنین اون ۲۰ دقیقه پرفروغ رو پررنگتر ببینن؟
خراسان
دیدگاه تان را بنویسید