دبیر شورای اطلاعرسانی دولت: باید به رسانههای رسمی کشور اعتباری دوباره ببخشیم
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت با تاکید بر ضرورت تغییر نگرش در زمینه اطلاع رسانی بحران و اینکه اطلاع رسانی در بحران از اولویتهای شورای اطلاع رسانی دولت است،گفت: تلاش میکنیم که به رسانههای رسمی کشور اعتباری تازه ببخشیم.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت با تاکید بر ضرورت تغییر نگرش در زمینه اطلاع رسانی بحران و اینکه اطلاع رسانی در بحران از اولویتهای شورای اطلاع رسانی دولت است،گفت: تلاش میکنیم که به رسانههای رسمی کشور اعتباری تازه ببخشیم.
«محمد گلزاری» عصر دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳، در نخستین نخستین نشست از سری نشستهای تخصصی در حوزه اطلاعرسانی در بحران که به مناسبت هفتمین سالروز زلزله کرمانشاه در پژوهشگاه سوانح طبیعی برگزار شد، با طرح این سوال که «چرا در برخی بحرانها دولتها شکست میخورند و افکار عمومی اقدامات دستگاهها را نمیپذیرند؟»، تصریح کرد: کاهش نفوذ اجتماعی دولتها و ناتوانی در اقناع افکار عمومی از مهمترین دلایل عدم پذیرش مردم است و لذا سخن گفتن از مشکلات ممکن است تلخ باشد اما بهتر از سخن گفتن با ابهام است.
وی ادامه داد: هر بحران یک زمان طلایی برای گرفتن تصمیم شجاعانه دارد. عذرخواهی، اطلاعرسانی و جبران خسارت سه مرحله برخورد با یک بحران است و اگر این سه مرحله را درنظر بگیریم روشن میشود که چرا دیدگاه مثبتی در جامعه نسبت به اطلاعرسانی در حوزه بحران وجود ندارد.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به پیچیدگی اطلاع رسانی در عصر پیشتازی شبکههای اجتماعی، گفت: باید به لحاظ ساختاری و هم فرآیندی برنامهریزی مجددی صورت گیرد. نیازمند دستورالعملهای کاربردی در حوزه اطلاع رسانی بحران هستیم.
گلزاری تصریح کرد: مدیران به عنوان صاحبان خبر و همچنین رسانههای ما نیاز به تغییر نگرش در حوزه اطلاعرسانی در حوزه بحران دارند.
وی با تاکید بر اینکه ارتباطات نقطهای شکل نمیگیرد، گفت: روابط عمومیها باید ارتباطات مثبت و مستمری با رسانهها داشته باشند و اگر اینطور نباشد در زمان بحران نمیتوان بر روی اثرگذاری رسانهها حساب کرد.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به نقش و اثر رسانهها، اظهار داشت: نقش صدا و سیما مهم است اما باید سایر رسانهها را در حوزه اطلاعرسانی در دولت درنظر داشته باشیم و به آنها اعتبار دهیم.
گلزاری، اطلاع رسانی در بحران را از اولویتهای شورای اطلاع رسانی دولت دانست و افزود: با مراکز پژوهشی و مراکز مردم نهاد ارتباط مثبتی در پیش خواهیم گرفت چرا که اعتقاد داریم بدون کمک این نهادها امکان موفقیت وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، نخستین نشست از سری نشستهای تخصصی در حوزه اطلاعرسانی در بحران به مناسبت هفتمین سالروز زلزله کرمانشاه عصر امروز در محل پژوهشگاه سوانح طبیعی و با همکاری شورای اطلاع رسانی دولت و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برگزار شد.
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع رسانی دولت و هادی خانیکی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و صاحبنظر حوزه ارتباطات از سخنرانان این نشست تخصصی هستند./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید