واکنش ها به افشاگری طوفانی فائزه هاشمی از اوین

کد خبر: 1314662

فائزه هاشمی در نامه‌ای جنجالی از زندان اوین، هم‌بندان سیاسی خود را عامل بازتولید سلطه استبداد نامیده و روایت‌های عجیبی از دروغگویی، دیکتاتوری و فضای رعب و وحشتی که برخی زندانیان سیاسی در زندان به راه انداخته‌اند، نقل کرده است

واکنش ها به افشاگری طوفانی فائزه هاشمی از اوین

فائزه هاشمی در نامه‌ای جنجالی از زندان اوین، هم‌بندان سیاسی خود را عامل بازتولید سلطه استبداد نامیده و روایت‌های عجیبی از دروغگویی، دیکتاتوری و فضای رعب و وحشتی که برخی زندانیان سیاسی در زندان به راه انداخته‌اند، نقل کرده است. هاشمی این نامه را با ادبیاتی پر از شک و تردید از گذشته شروع کرده نوشته:  "مشاهداتم در زندان حالم را از هر مبارزه‌ای به هم می زند، مانده ام بر سر دوراهی/  این سطور را با اشک و آه می نویسم و یکی از سخت ترین تصمیمات در طول زندگی 60 ساله ام می باشد، حق مردم است که واقعیت را بدانند." دختر مرحوم هاشمی در بخش دیگری از نامه با اشاره به تناقضات رفتاری زندانیان سیاسی نوشت: "زندانیان این جا در کلام عالی و در عمل خالی، نظریه پردازانی از درون تهی هستند. دیکتاتورهای کوچکی که آنچه را که سال ها با آن مبارزه کرده‌اند بر سر هم‌بندی های خود می‌آورند. هم‌بندی (بخوانید گروه فشار داخل بند) هم بندی را می‌پاید، برای او تعیین تکلیف و خط قرمز مشخص می کند، آزادی او را سلب می کند، به او انگ و تهمت می زند، او را تهدید می کند، آرای او را دور می ریزد، ضرب و شتم نثارش می کند، فضای وحشت و خفقان می آفریند."هاشمی حتی از فعالیت هم‌بندان خود علیه دموکراسی پرده بر می‌دارد و از رفتار آن ها در انتخابات اخیر ریاست جمهوری می‌نویسد : "وضعیت به گونه ای است که جز زندانیان ریشه دار و یا قدیمی، جدیدالورودها می‌گویند چه فکر می کردیم و چه دیدیم؟ در زندان که قدرتی ندارند این گونه اند، وای اگر قدرتی بگیرند. با ایجاد هیاهو و فحاشی و شعار مانع رأی دادن برخی از زندانیان در انتخابات ریاست جمهوری اخیر شدند. این زندانی سیاسی با افشاگری درباره برخی خبرسازی‌ها از داخل زندان، مواردی از تصویرسازی رسانه‌ای غلط از زندان‌های ایران را بیان کرد و نوشت:  "خبرسازی از طریق انتشار اخبار مبالغه آمیز و نادرست درباره افراد و وقایع داخل زندان این گونه ا‌ست که در فرهنگ لغات آن ها ممنوع الملاقاتی یعنی تبدیل یک جلسه ملاقات حضوری به ملاقات کابینی. عدم دسترسی به پزشک یعنی ویزیت شدن زندانی دو هفته یک بار توسط پزشک زنان، دو نوبت یا بیشتر سونوگرافی در دوران حاملگی، چک شدن فشار و قند و ...در صورت اعتراض به این نحوه نادرست خبررسانی، متهم می‌شوی به انجام مأموریت حکومتی برای عادی سازی ظلم و شرایط زندان."فائزه هاشمی در پایان با بیانی صریح از چهره بدون روتوش مبارزان سیاسی را نمایان کرد و نوشت: "در این زندان آموختم که ما مبارزین طبلی تو خالی و دیکتاتورهای حقیری بیش نیستیم. سرود آزادی و عدالت می‌خوانیم و در چرخه زندگی، ستم را بازتولید می کنیم. از دموکراسی و فرهیختگی می گوییم ولی با زبانی سرکوبگر و طردکننده دیگری باز تولید سلطه و استبداد را رقم می زنیم."وی هم چنین در بخش جنجالی این نامه مدعی شد: "دختر عمویم که به تعبیر خواب‌هایش باور جدی دارد، چندی پیش در خواب دیده که در زندان توسط هم‌بندی‌ها کشته می‌شوم. از ما گفتن بود، خود دانید.

 

موج واکنش ها به نامه فائزه

نامه افشاگرانه فائزه هاشمی واکنش‌های زیادی را در فضای رسانه‌ای در پی داشت. پروانه سلحشوری نماینده اسبق مجلس نوشت: "فائزه هاشمی را به صراحت کلام و شجاعت می‌شناسم. نوشتن دردنامه، نشانگر عمق عدم رواداری در جامعه‌ای است که حتی زندانیان تحمل عقاید یکدیگر را ندارند. بستر اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و عدالت قضایی در ایران نیازمند جدی تحول، رواداری و مداراست."مازیار بالائی عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی هم نوشت: من هیچ‌گونه قرابت نظری با خانم فائزه هاشمی ندارم، اما نامه افشاگرانه ایشان از درون زندان بسیار تامل‌برانگیز و متاثرکننده بود. مبارزان پفکی راه آزادی تبدیل به هیولاهایی وحشتناک شده‌اند که در آزاررسانی به غیر همفکر کوتاهی نمی‌کنند.همچنین"عبدا... رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات با اشاره به این که نامه فائزه هاشمی از زندان بیانگر گوشه ای از واقعیات رفتار فرهنگی ما ایرانیان است نوشت:  نخبگان دچار همان کژتابی‌های رفتاری هستند که بدنه جامعه گرفتار آن است و حتی بیشتر. فرهنگمان را دریابیم و به مدارا و تحمل بیشتر همدیگر بیندیشیم. عبدا... گنجی فعال سیاسی اصولگرا با تحلیل روان شناختی از این نامه نوشت: توصیفی را که فائزه هاشمی از زشتی رفتار زندانیان می کند نباید سیاسی یا خیانت فهمید. باید از منظر ‎روان شناسی زندان به آن نگریست. سرخوردگی، افسردگی، بی قراری، کم حوصلگی، کم آوردن، بدخلقی و از همه مهم تر تولید شایعه مثبت و منفی از خصایص زندانی است که در کنش و تعاملات او هویدا می شود.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها