سردار طلایی‌نیک: در ساخت تجهیزات دفاعی ۹۰ درصد خوداتکا شدیم

کد خبر: 1310306

سخنگوی وزارت دفاع با بیان اینکه امروز به قابلیتی رسیده‌ایم که علاوه بر تأمین نیازهای نیروهای مسلح می‌توانیم صادرات داشته باشیم، گفت: میزان تولید حوزه صنعت دفاعی به ۲ برابر نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی‌نیک: در ساخت تجهیزات دفاعی ۹۰ درصد خوداتکا شدیم

سخنگوی وزارت دفاع با بیان اینکه امروز به قابلیتی رسیده‌ایم که علاوه بر تأمین نیازهای نیروهای مسلح می‌توانیم صادرات داشته باشیم، گفت: میزان تولید حوزه صنعت دفاعی به ۲ برابر نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است.

رضا طلایی‌نیک سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امروز (چهارشنبه، 31 مرداد) در برنامه صف اول ضمن یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، گفت: ما اگر یک نگاه راهبردی در کلان داشته باشیم، باید بگویم که اصولاً قدرت دفاعی یک رکن محوری از قدرت ملی هر کشوری محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه قدرت دفاعی چهار رکن بنیادی دارد، اظهار کرد: رکن اول، سرمایه انسانی و نیروی انسانی است، خوشبختانه در نیروهای نظامی ما افراد جهادی، رزمنده، با روحیه و با ایمان حضور دارند که این رکن را تشکیل می‌دهند و امروز یکی از مولفه‌های اصلی قدرت دفاعی کشور است.

سخنگوی وزارت دفاع بیان کرد: دومین رکن به قدرت، مدیریت، توان فرماندهی و تدبیر در حوزه نظامی برمی‌گردد؛ با وجود فرماندهی معظم کل قوا که یک مؤلفه تعیین کننده است برای اینکه ما با تدبیر و با راهبری‌های بسیار دقیق و هدفمند ایشان و با کمک مجموعه نیروهای مسلح همواره از تدابیر هوشمندانه و متناسب با قدرت بازدارندگی فعال برخوردار شویم.

سردار طلایی‌نیک مطرح کرد: رکن سوم به تجهیزات و تسلیحات برمی‌گردد، امروز جنگ افزارها چه در حوزه سخت و چه در حوزه نرم یکی از عوامل شکل دهنده محاسبه قدرت دفاعی است.

در ساخت تجهیزات دفاعی ۹۰ درصد خوداتکا شدیم   

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی ۹۰ درصد تجهیزات ما وارداتی بوده است، گفت: دستاورد انقلاب اسلامی این بود که با یک حرکت جهادی و انقلابی در صنعت دفاعی و با کمک مراکز پژوهشی این ۹۰ درصد وابستگی تسلیحاتی که قبل از انقلاب بود به ۹۰ درصد خود اتکایی بعد از انقلاب تبدیل شد و باید گفت که این خود اتکایی با وجود تحریم‌ها بوده است.

سخنگوی وزارت دفاع تصریح کرد: چهارمین رکن به قدرت علمی، دانشی و پژوهشی بر می‌گردد که ما را به فناوری‌های برتر و غافلگیر کننده می‌رساند. وزارت دفاع دو رکن سوم و چهارم را در نظام دفاعی بر عهده دارد و آن را ایفا می‌کند بنابراین در دستاوردهایی که در گزارش پخش شد اگر بازگردیم به سه سال دولت شهید رئیسی و دوره وزارت امیر آشتیانی مشاهده می‌کنیم که در این دوره یک عملکرد جهشی داشتیم یعنی میزان تولید حوزه صنعت دفاعی ما به 2 برابر نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرد.  

سردار طلایی‌نیک گفت: حتی به حدی به قابلیت رسیدیم که علاوه بر تأمین نیازهای نیروهای مسلح در داخل کشور امکان صادراتی پیدا کردیم و لذا صادرات ما نسبت به سال 1400، ۳ برابر شده است.

خاتمه 30 درصد طرح‌های تحقیقاتی در 3 سال اخیر

سردار طلایی‌نیک ادامه داد: ما طرح‌های تحقیقاتی متعددی داریم که این‌ها وقتی به خاتمه می‌رسند تبدیل به محصول می‌شوند. فرایند تبدیل ایده به محصول متفاوت است و این بستگی به نوع سلاح، تجهیزات و سامانه دارد که می‌تواند کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد به عنوان مثال باور ۳۷۳ که یک سلاح پدافندی هوایی بسیار پیشرفته است در واقع صدها نوع زیر سامانه و قطعه در آن به کار رفته است که تک به تک آن محصول کارهای تحقیقاتی بوده است.

سخنگوی وزارت دفاع گفت: در سه سال اخیر ۳۰ درصد طرح‌های تحقیقاتی خاتمه یافته که به محصول تولید تبدیل شده است در وزارت دفاع افزایش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در دقت، نقطه زنی و قابلیت‌های بیشتر سلاح‌های موشکی و پهپادی و اینکه قدرت سرجنگی و تخریبشان افزایش پیدا کند دستاوردهای متعددی داشتیم. 

سردار طلایی‌نیک خاطرنشان کرد: موشک‌های کروز ابومهدی که اشاره شد توانست بخش قابل توجهی از تهدیداتی که می‌توانست در خلیج فارس و در دریای عمان و در حوزه‌های آب‌های آزاد اتفاق بیفتد، دور کرد.

سخنگوی وزارت دفاع گفت: سامانه‌های پدافند هوایی از جمله ۱۵ خرداد و آرمان با امکان کشف، رهگیری و درگیری با چند هدف به طور همزمان در سه سال اخیر در حوزه پدافند هوایی به دست آمد.

سردار طلایی‌نیک بیان کرد: در حوزه توان پهپادی ما پهپادهای پرسه‌زن، رزمی و شکاری، هم برای قابلیت آفندی و هم برای قابلیت پدافندی در عملکرد سه سال اخیر دیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ما تقریبا چیزی حدود ۵۵ فروند هواپیمای نظامی، ترابری و غیرنظامی را باز آمد کردیم و تعمیرات اساسی آن توسط وزارت دفاع انجام شد، همچنین یکصد فروند بالگرد را هم بخشی را ساخته‌ و هم بخشی را باز آمد و اورهال کردیم.

سلاح مصاف جایگزین ژ3 می‌شود  

وی افزود: تسلیح انواع پهپادها به موشک‌ها و تسلیحات جدید و همچنین شناورها و رزم‌ناوها، ناوشکن دنا که دور دنیا را به همت نیروی دریایی ارتش چرخید و ماموریت 360 درجه را انجام داد در این سه سال اخیر تکمیل شد.

سخنگوی وزارت دفاع اظهار کرد: سلاح مصاف که یک سلاح انفرادی جدیدی است و قرار است به تدریج جایگزین سلاح ژ3 شود هم از جهت وزن و هم از جهت قدرت تاکتیکی، نقطه زنی و دقت شلیک قابلیت‌های بیشتری دارد و این به مرحله تولید رسیده است و انشالله منابع اعتباری آن صورت بگیرد در سال‌های آینده جایگزین سلاح ژ 3 در ارتش خواهد شد.

توسعه پردیس‌های پارک علم و فناوری در برنامه امیرنصیرزاده 

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر به دنبال پارک‌های علم و فناوری دفاعی بودیم که اولین آن در شیراز با مجوزی که از وزارت علوم و مراجع ذی‌ربط گرفته شد راه‌اندازی شد که بیش از ۶۰ شرکت دانش بنیان در زنجیره همکاری نزدیک با بخش دفاعی قرار گرفتند و 2 پردیس هم برای این پارک‌ها در نظر گرفتیم که یکی در اصفهان و یکی در در تهران خواهد بود که اینها دستاوردهای جدیدی است که در برنامه‌های امیر سرتیپ نصیرزاده نیز اشاره شده است.

سخنگوی وزارت دفاع گفت: از برنامه‌های وزیر دفاع این است که پردیس‌های پارک علم و فناوری دفاعی تا ۱۰ پردیس در ۴ سال آینده اضافه شود.

در برنامه امیر نصیرزاده پرتاب ۲۰ ماهواره در ۴ سال آینده اشاره شده است

سردار طلایی‌نیک گفت: به طور مشخص امیر نصیرزاده در برنامه‌ای که اعلام کردند ما پرتاب ۲۰ ماهواره را در برنامه ۴ سال آینده خود وزارت دفاع دارد با همکاری سازمان فضایی کشور و با توجه به برنامه‌ای که مستحضرید تا قبل از دولت شهید رئیسی یک مقدار برنامه‌های فضایی متاسفانه راکد شده بود و خیلی در واقع حمایت نمی‌شد و در این سه سال اخیر تقریباً میزان حمایتی که شده چندین برابر سال‌های گذشته است.

سخنگوی وزارت دفاع در مورد اقدامات وزارت دفاع در ایام اربعین نیز گفت: ما امسال در ۵ مرز شلمچه، چذابه، مهران، خسروی و باشماق توانسته‌ایم در واقع ۵ قرارگاه پشتیبانی از زوار اربعین حسینی را داشته باشیم چند نوع خدمات را همکاران ما با انگیزه و روحیه در واقع حسینی در این ۵ گذرگاه مرزی انجام می‌دهند./فارس

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها