خاطره‌ای از سفر رئیس جمهور شهید به کردستان

کد خبر: 1303342

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، برخی اقدامات و سفرهای ایشان را روایت کرد.

خاطره‌ای از سفر رئیس جمهور شهید به کردستان

مهدی مجاهد معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره ویژگی‌های بارز رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی، گفت: شهید رئیسی مصداق فرمایش حضرت امام بودند که می‌فرمودند قبل از این که دنیا به شما روی بیاورد خودتان را بسازید. ایشان خودش را ساخته بود. 

وی افزود: ما تصمیم از سر قدرت‌طلبی و هواهای نفسانی در ایشان نمی‌دیدیم. انتخاب‌های سیاسی برای ایشان تردید بین واجب و حرام بود نه بین مستحب و مکروه مثلاً زمانی که ایشان می‌خواست برای شرکت در انتخابات تصمیم بگیرد نگاهشان این بود که حضور من یا واجب است و یا حرام است.

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، گفت: ایشان به دنبال انجام تکلیف بود و نه احساس تکلیف، لذا وقتی که تصمیم می‌گرفت و به صحنه می‌آمد می‌گفت حضور من در این صحنه مانند نمازخواندن واجب است. 

مجاهد اظهار کرد: جمعی از دوستان و دلسوزان خدمت ایشان رسیده بودند و می‌خواستند ایشان را قانع کنند که ایشان در انتخابات حضور پیدا نکند و می‌گفتند شما سرمایه نظام هستید.

تصمیماتی که شهید رئیسی در دوران مسئولیت می‌گرفتند کار هرکسی نبود

وی عنوان کرد: با آمدن ایشان در عرصه انتخابات مشارکت افزایش پیدا کرد و در دوره ریاست‌جمهوری تصمیماتی که گرفتند کار هرکسی نبود.

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید با بیان اینکه شهید رئیسی در سه سال ریاست‌جمهوری با موضوعاتی به‌اندازه 8 سال مواجه شد، گفت: شهید رئیسی در جایی که مردم نیاز داشتند مسئولین را در صحنه ببینند، در میدان بود و حضور داشت.

مجاهد تصریح کرد: ایشان به معنای واقعی مسئولیت‌پذیر بود و اعتقاد داشت مقام مسئول وقتی خودش در بحران حضور داشته باشد برای مردم آرامش‌بخش است.

در زلزله سی سخت وقتی رئیس جمهور به مردم می‌گفت نگران نباشید، می‌پذیرفتند

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس جمهور شهید با اشاره یه زلزله سی سخت، بیان کرد: دو سه روز بعد از زلزله سی سخت کاملا شرایط در آن جا ملتهب بود، دیوارها و سقف برخی از خانه ها ترک برداشته بود یعنی نه خانه ریخته بود و نه سالم بود، ایشان به سی سخت آمدند به داخل برخی خانه هایی که چنین شرایطی داشتند می رفتند.  

مجاهد ادامه داد: همه استرس داشتند که آقای رئیس‌جمهور وارد این خانه‌ها شده است، وقتی ایشان وارد خانه‌ای می‌شد که ترک برداشته بود و می‌گفت نگران نباشید می‌گوییم اینها را ترمیم کنند، مردم می‌پذیرفتند اما اگر می‌نشستید در پاستور و می‌گفتید برخی خانه‌های مردم ترک برداشته نگران نباشند، حتماً مردم نمی‌توانستند اعتماد کنند. مردم همدردی را می‌دیدند.

مجاهد اظهار کرد: در زمان وقوع اغتشاشات 1401 تهران ما در سمرقند بودیم در اجلاس شانگهای، دو سه روز بعد اجلاس مجامع عمومی سازمان ملل بود، زمان برگشت از نیویورک، گفتند به دلایل امنیتی اجازه نشستن در فرودگاه مهرآباد تهران نیست، شهید رئیسی پیگیر شدند و گفتند بپرسید در حد نگرانی است یا یک مانع جدی امنیتی وجود دارد لذا شهید موسوی گفتند، «ظاهراً مانعی وجود ندارد ولی به علت پروتکل‌های امنیتی ترجیح همکاران این است که فرود پرواز ما در فرودگاه امام انجام شود.» 

وی افزود: عده‌ای از مردم هم که مطلع برگشت آقای رئیس‌جمهور شده بودند به استقبال آمدند به همین علت ایشان فرمودند نه ما حتماً در تهران می‌نشینیم، مردم در فرودگاه مهرآباد منتظر هستند.

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، گفت: در آن زمان پیشنهاد خیلی‌ها این بود که مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان در پاستور برگزار شود ولی رئیس‌جمهور این مراسم را در دانشگاه الزهرا برگزار کردند.

خاطره‌ای از سفر رئیس جمهور شهید به کردستان

مجاهد در ادامه بیان کرد: یکی از جاهایی که رسانه‌های ضدانقلاب تلاش می‌کردند شرایطش را بحرانی و ناامن نشان دهند کردستان بود. ایشان به ما فرمودند که بررسی کنید که وضعیت بازار چگونه است.

وی افزود: با شهید سید مهدی موسوی به بازار رفتیم دیدم که شرایط بازار عادی است. آن روز، روز شلوغی هم بود ما نگرانی داشتیم. وقتی سفر تمام شد و می‌خواستیم به فرودگاه برویم، ایشان از من پرسیدند اوضاع چطور است؟ 

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، گفت: من خیلی مردد بودم که به ایشان بگویم. خدمت ایشان شرایط بازار را عرض کردم اما گفتم نمی‌دانیم با رفتن شما به آنجا چه اتفاقی بیفتد احتمال اعتراض‌های تند و جسارت به شما وجود دارد. 

مجاهد تصریح کرد: شهید موسوی هم گفتند از نظر امنیتی نگرانی نداریم اما از این جنس اعتراضات ممکن است اتفاق بیفتد. من کاملاً امیدوار و آماده بودم که ایشان بگویند ضرورتی ندارد که به بازار برویم، برگردیم به تهران اما ایشان بدون تردید گفتند پس می‌رویم.

وی خاطرنشان کرد: اعضای دیگر تیم هم اطلاع نداشتند. وقتی به بازار رسیدیم و پیاده شدند... بقیه را به روایت تصویر می‌بینید.

پیاده‌روی در نیویورک تصمیم شجاعانه شهید رئیسی

مجاهد در ادامه به شجاعت شهید رئیسی به پیاده‌روی در نیویورک اشاره کرد و اظهار کرد: دقیقاً روزی که ضدانقلاب فراخوان تجمع داده بود ایشان تصمیم شجاعانه‌ای گرفت که این مسیر را پیاده طی کنیم.

وی بیان کرد: در شرایطی که خارج از درب سازمان ملل محل استقرار تمام رسانه‌ها بود و نگرانی برای تجمع ضدانقلاب و امکان حاشیه‌سازی رسانه‌ها وجود داشت.

در سفرهای استانی خاطرمان نیست که شهید رئیسی در هتل اقامت کرده باشند

مجاهد مطرح کرد: من فکر می‌کنم بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ سفر در داخل کشور خدمت ایشان بودیم. ایشان در پنج شش سال اخیر به طور متوسط چهار دور کل کشور را سفر کردند. حتی در یک مورد خاطرمان نیست که ایشان در هتل اقامت کرده باشند. در تمام این سفرها اقامت ایشان در مهمان‌سراهای ادارات بوده است.

وی افزود: ممکن بود که طلقی برخی این باشد که اقامتگاه‌ها در شأن ایشان نباشند، با گذشته‌ها مقایسه می‌کردند و اتفاقاتی که در برخی دوره‌ها می‌افتاد اما ما یک مورد هم سراغ نداریم که ایشان نسبت به اقامتگاه خود اعتراضی کرده باشند.

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، اظهار کرد: برخی چیزها از تشریفات رئیس‌جمهور بود. یکی از چیزهایی که ایشان به‌هم‌ریخته بود از این جنس بود که چه کسی کجا بنشیند. مردم عادی را نزدیک‌تر به خودش می‌نشاند. 

مجاهد عنوان کرد: در دوره قوه قضاییه در سفر اصفهان که با کشاورزان جلسه داشتیم، شانه‌به‌شانه ایشان کشاورزان نشسته بودند، صحبت می‌کردند و مطالباتشان را مطرح می‌کردند.

وی افزود: در جلسه‌ای که با کارگران هفت‌تپه و هپکو داشتیم کارگران نزدیک ایشان در جلسه نشسته بودند. در دوره ریاست‌جمهوری ایشان هم همین‌طور. شاید این موضوع برخی از نزدیکان و مسئولین محترم دولتی را هم مکدر می‌کرد، گله‌مند می‌شدند اما واقعیت این بود که ایشان قائل به این تشریفات نبودند.

خاطره نماز خواندن رئیس جمهور شهید در کاخ کرملین

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، عنوان کرد: ایشان به معنای حقیقی کلمه یک رجل سیاسی مذهبی بود، چیزی که قانون اساسی به‌عنوان شرط برای رئیس‌جمهور گذاشته است، در این سیاست و مذهب، دیانت و سیاست باهم آمیخته بود.

مجاهد ادامه داد: رئیس‌جمهور فعلی روسیه آقای پوتین یکی از شخصیت‌های سیاسی هست که در دنیا به سخت‌گیری در پروتکل‌های ملاقات‌های رئیس‌جمهوری معروف است و خیلی از سران کشورهای دنیا خاطرات تلخی از ملاقات با ایشان دارند .

وی افزود: در اولین ملاقات شهید رئیسی با ایشان پیش‌بینی می‌شد که ملاقات با اذان مغرب هم‌زمان باشد، از آنجایی که شهید رئیسی مقید به نماز اول وقت بودند دوستان گفتند که حاج‌آقا یا جلسه را زودتر تمام بکنید یا زمان جلسه را تغییر دهید. ایشان فرمودند: نه در همان زمان باشد، دوستان گفتند: پس حاج‌آقا نماز را از جلسه برگشتید می‌خوانیم. ایشان فرمودند: نه نماز را همان‌جا می‌خوانیم.

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، تصریح کرد: اذان را که به ایشان اطلاع دادند همانجا در جلسه اعلام می‌کنند که آقای پوتین الان وقت نماز ما هست و من بایستی نماز بخوانم. آقای پوتین هم در همان جلسه می‌گوید که بله آقای رئیسی من مطلع هستم که شما شخصیت مذهبی هم هستید از نظر ما مانعی ندارد شما نمازتان را بخوانید و برگردید جلسه را ادامه دهیم.

مجاهد مطرح کرد: رهبران دینی روسیه بعدازاین اتفاق که با آقای رئیسی ملاقات می‌کردند می‌گفتند: از همه جای دنیا به ما پیغام می‌دهند که  آقای رئیسی در مسکو در کاخ کرملین که روزی قلب کمونیسم و بی خدایی بوده نماز خوانده.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع در خارج از کشور برای سران کشورها هم جاافتاده بود که با یک شخصیت سیاسی و مذهبی طرف هستند.

تصمیم قطعی شهید رئیسی این بود که کاندید ریاست مجلس خبرگان نشوند

مجاهد تأکید کرد: شهید رئیسی چون در دوره قبل هم نایب‌رئیس بودند و مقبولیت بالایی در بین اعضای خبرگان داشتند در معرض این پیشنهاد بودند که کاندید ریاست مجلس خبرگان شوند. 

معاون پیگیری ویژه دفتر رئیس‌جمهور شهید، بیان کرد: خیلی از عزیزان خدمت ایشان رسیده بودند و از ایشان درخواست کرده بودند اما تصمیم قطعی ایشان این بود که کاندید ریاست خبرگان نشوند. این را قبل از سفر به آذربایجان شرقی فرموده بودند اما بنا بود بعد از بازگشت از سفر این خبر اعلام شود./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین