«فردا» گزارش می‌دهد:

تصمیم جنجالی پارلمان انگلیس/وقتی جان پناهجویان ارزشی ندارد

کد خبر: 1287628

لایحه رواندا در حالی در پارلمان بریتانیا تصویب شده است که برخی از کشورهای اروپایی مانند اتریش و آلمان نیز به دنبال چنین راهکارهایی هستند تا رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی در خارج از خاک این کشورها انجام شود.

تصمیم جنجالی پارلمان انگلیس/وقتی جان پناهجویان ارزشی ندارد

گروه بین‌الملل سایت فردا - حنیف غفاری: درسایه سکوت نهادهای حقوق بشری پرادعای غربی و در اقدامی کاملا وقیحانه، پارلمان بریتانیا با تصویب لایحه انتقال پناهجویان از این کشور به رواندا، مسیر قانونی  برای این اقدام را هموار کرد.با این لایحه شاهد نقض سیستماتیک حقوق پناهجویان در کشور انگلیس خواهیم بود ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا ساعاتی پیش از تصویب این لایحه که به «لایحه رواندا» مشهور شده است، گفت که انتقال پناهجویانی که خود را با قایق به سواحل این کشور می‌رسانند، بین ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر آغاز خواهد شد! به عبارت بهتر، ریشی سوناک برخوردو مواجهه سخت و غیرانسانی با پناهجویان را تبدیل به یک تاکتیک سیاسی با هدف جذب آرای حزب استقلال ( که حامی یکدست سازی نژادی انگلیس هستند ) ساخته و نسبت به عواقب حقوق بشری آن نیز ابایی ندارد! این همان بی عدالتی نژاد و قومیتی نظام مندی است که در ساختارتصمیم سازی غرب شاهد ظهور و بروز آن هستیم.

نخست وزیر انگلیس  با تهدید نمایندگان مجلس عوام  برای تصویب لایحه رواندا گفت که «هیچ اما و اگری» وجود ندارد و این پروازها به مقصد رواندا انجام خواهند شد.سوناک مدعی شده است که دولت بریتانیا هواپیماهای چارتر را رزرو کرده و افرادی را برای همراهی پناهجویان تا رواندا آموزش داده است.

این اقدام وقیحانه در حالی صورت می گیرد که ده‌ها هزار مهاجر که بسیاری از آن‌ها از جنگ‌ و فقر در آفریقا و آسیا گریخته اند در سال‌های گذشته با استفاده از قایق‌های کوچک که توسط قاچاقچیان انسان تدارک دیده شده‌اند، خود را از طریق کانال مانش به سواحل بریتانیا رسانده‌اند.آنها در وضعیت انسانی سختی به سر می برند و پیش بینی می شود با لایحه اخیر، بر شدت این بحران و سختی افزوده شود. 

توقف موج مهاجرت از اولویت‌های دولت ریشی سوناک است، اما منتقدان می‌گویند که طرح انتقال پناهجویان به روندا( آن هم در سایه سکوت رسانه ها و منابع غربی در خصوص اینکه چه بر سر آنها در روندا یا در مسیر انتقال خواهدآمد ) نقض رسمی و عینی حقوق بشر محسوب می شود.  آن‌ها به سابقه رواندا در نقض حقوق بشر و خطر بازگردانده شدن پناهجویان به کشورهای خود اشاره می‌کنند.بر اساس این مصوبه، قضات بریتانیایی باید رواندا را به عنوان مقصدی «امن» در نظر گیرند تا حکم دادگاه عالی که این طرح را غیرقانونی می‌داند، لغو شود. سال گذشته، دیوان عالی بریتانیا لایحه دولت برای انتقال پناهجویان به رواندا را «غیرقانونی» اعلام کرده بود.

نکته دیگر ، مربوط به افرادیست که در دوران اشغالگری انگلیس و دیگر اعضای ناتو در افغانستان، به اشغالگران کمک کرده و اکنون به انگلیس پناهنده شده اند! لندن به این مهره های وابسته به غرب نیز در طرح جنجالی خود رحم نکرده است. برخی از نمایندگان حزب کارگر و مستقل خواستار مستثنی کردن شهروندان افغان از این طرح بودند که پیشتر به نیروهای بریتانیایی کمک کرده‌اند، اما مجلس اعیان این درخواست‌ را نادیده گرفت و لایحه رواندا را تصویب کرد.انتظار می‌رود که مصوبه مجلس اعیان بریتانیا در اواخر این هفته به امضای پادشاه این کشور برسد و سپس به قانون تبدیل شود.حزب کارگر بریتانیا اعلام کرده است که در صورت پیروزی در انتخابات سال جاری میلادی، طرح انتقال پناهجویان به رواندا را لغو خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود موضوع انتقال پناهجویان به رواندا حتی پس از قانون شدن مصوبه مجلس اعیان با موجی از چالش‌های قانونی روبرو شود و اجرای آن را با مشکل مواجه سازد.معدود نهادهای  مستقل حامی حقوق پناهجویان اعلام کرده‌اند که در صورت قانون شدن لایحه رواندا، چالش‌های حقوقی را آغاز خواهند کرد.لایحه رواندا در حالی در پارلمان بریتانیا تصویب شده است که برخی از کشورهای اروپایی مانند اتریش و آلمان نیز به دنبال چنین راهکارهایی هستند تا رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی در خارج از خاک این کشورها انجام شود.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها