خبرسازی با هدف بحران نمایی

کد خبر: 1276748

کاخ سفید تاکید کرد که شواهدی در تایید ارسال موشک‌های ایرانی به روسیه وجود ندارد.با این حال پشت پرده ادعای رویترز مبنی بر ارسال ۴۰۰ موشک ایرانی به روسیه و ادعای واشنگتن تایمز درباره برنامه هسته ای ایران چیست؟

خبرسازی با هدف بحران نمایی

انتشار ادعای ارسال ۴۰۰ موشک از ایران به روسیه برای جنگ در اوکراین توسط رویترز و همچنین ادعای واشنگتن تایمز مبنی بر ساخت 5 بمب اتم توسط ایران،پشت‌پرده‌ای مهم دارد که بدون توجه به آن، تحلیل این خبرسازی ها ممکن نیست.رویترز مدعی شد که تهران حدود 400 موشک از جمله بسیاری از موشک های بالستیک کوتاه برد از خانواده فاتح 110 مانند موشک ذوالفقار را برای روسیه فراهم کرده است.  اما سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به این ادعا گفت: ما هیچ تاییدی مبنی بر انتقال موشک از ایران به روسیه مشاهده نکرده‌ایم. با این حال جان کربی مدعی شد:«واکنش جامعه جهانی به ارسال احتمالی موشک‌های بالستیک ایران به روسیه سریع و شدید خواهد بود».همزمان،واشنگتن تایمز نوشت:« ایران ممکن است در حال حاضر 5 بمب هسته‌ای در اختیار داشته باشد و ممکن است تا ماه می (اواسط اردیبهشت ۱۴۰۳) به 12 بمب هسته‌ای برسد.ایرانی‌ها فیزیک دانان و مهندسان درجه یک در اختیار دارند، بنابراین با صرف زمان و منابع کافی می‌توانند به این مهم دست یابند».به نظر می رسد اکنون، همه چیز دوباره در حال تغییر است، اما نه در جهت حل مسائل، بلکه برای ایجاد یک بحران هسته ای جدید که انتظار می‌رود پیامدهای آن کل مسئله غزه را به یک موضوع پیش پا افتاده تبدیل کند. در حالی که هیچ اتفاق جدیدی در فعالیت‌های هسته‌ای ایران رخ نداده است، تمایل فزاینده‌ای از سوی اسرائیل برای افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران پیش از نشست بعدی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که قرار است در 6 مارس( ۱۶ اسفند) برگزار شود، وجود دارد. تهران تایمز به اطلاعاتی دست یافته است که نشان می‌دهد اسرائیل، به ایالات متحده، برای یک بحران هسته‌ای جدید فشار می‌آورد و این بار ایران را به غنی سازی اورانیوم در سطح 90 درصد، سطح خلوص درجه یک سلاح، متهم می‌کند‌.آن ها با طرح چنین اتهامات خطرناکی علیه تهران به دنبال ایجاد فضایی خصمانه با هدف نهایی محکومیت ایران در نشست شورای حکام آژانس هستند. اسرائیل در این زمینه با آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تماس گرفته ، اما بر اساس اطلاعاتی که تهران تایمز مشاهده کرده ، سیا برنامه‌های اسرائیل برای بحران جدید هسته‌ای را مورد تردید قرار داده است. سیا گفته است که در تلاش‌های اسرائیل شرکت نمی‌کند. در سفر برنز به تل آویو نتانیاهو، شخصاً بر سرمایه گذاری هسته‌ای جدید، اصرار کرد که بی‌نتیجه بود‌. تهران تایمز دریافته است که نتانیاهو گفته که از طریق هیاهو به بحران برنامه ریزی شده ادامه خواهد داد و در مقطعی در آینده سیا را متقاعد خواهد کرد. نتانیاهو که در باتلاق غزه گیر افتاده است، با توجه به جنگ فاجعه بار خود در غزه، احساس می‌کند که به طور فزاینده ای در سطح داخلی و بین المللی منزوی شده است. آسیب سیاسی جنگ غزه به حدی بود که حتی رئیس جمهور جو بایدن که خود را

صهیونیست می‌خواند، نتانیاهو را متهم به طولانی شدن کشتار غزه برای فرار از مرگ سیاسی خود کرده است. آخرین مورد اختلاف نتانیاهو و بایدن، حمله اسرائیل به منطقه پرجمعیت رفح بود که اسرائیل را بیشتر منزوی و تنش ها را با مصر به شکلی بی سابقه تشدید کرد. در حالی که اختلافات بر سر رفح همچنان تل آویو را آزار می‌دهد، نتانیاهو ایده شعله ور کردن یک بحران هسته‌ای با ایران را مطرح کرد، طرحی که هدف آن منحرف کردن توجه جهانی از غزه و تضعیف دولت بایدن با نشان دادن ضعف و ناتوانی آن درباره برنامه هسته‌ای ایران است. این که آیا رژیم صهیونیستی موفق به ایجاد یک بحران جهانی با ایران از طریق دسیسه می‌شود یا خیر،باید منتظر بود اما ایران تاکنون از هرگونه اقدام تحریک آمیز خودداری و به تازگی  حتی ابراز امیدواری کرده که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که اکنون از بین رفته است، به حیات خود بازگردد. بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به پاسخ منفی واشنگتن به تل‌آویو درخصوص بحران‌سازی جدید پیرامون پرونده هسته‌ای ایران و اصرار نتانیاهو برای تداوم این روند، صهیونیست‌ها دست روی نقطه حساس‌تری گذاشته‌اند که آن نقاط انرژی بیشتری برای تحریک غرب به اقدامات ضد ایرانی داشته باشد که با توجه به افزایش تدریجی تنش در جبهه اوکراین، این مسئله می‌تواند دستاویز مناسبی برای دشمنان باشد. البته همواره باید مراقب پیوست‌های امنیتی پسینی این نوع‌ خبرسازی‌ها نیز بود. باید دید آیا اروپا و آمریکا در تله تل‌آویو خواهند افتاد یا خیر؟

خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها