«فردا» گزارش می‌دهد:

سرلیست‌های احتمالی گروه‌های فعال در انتخابات

کد خبر: 1272172

در گزارش پیش رو به بررسی نام‌هایی که به احتمال زیاد سرلیست گروه‌های مختلف در انتخابات خواهند بود، خواهیم پرداخت.

سرلیست‌های احتمالی گروه‌های فعال در انتخابات

گروه سیاست سایت فردا: کمتر از یک ماه به انتخابات مجلس باقی است و جریانات سیاسی آماده حضور همه‌جانبه در این رویداد مهم سیاسی شده‌اند و دیگر می‌شود شکل آرایش انتخاباتی اصولگرایان، اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها و طیف‌های داخل هر یک از آنها را مشاهده کرد و حتی می‌شود پیش‌بینی کرد که سرلیست‌های هر یک از گروه‌های سیاسی چه اشخاصی خواهند بود.

قالیباف و شورای ائتلاف

به گفته سخنگوی شورای ائتلاف به قطعیت محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس کنونی، سرلیست این تشکل انتخاباتی خواهد بود. قالیباف که نماد نواصولگرایی در کشور است و بسیاری او را یک چهره نواندیش با تکیه بر مبانی انقلاب اسلامی می‌دانند. نواصولگرایی در سال‌های اخیر توانست طیف‌های گسترده‌ای در مردم را به سمت خود بکشاند زیرا با گفتمانی تازه توانست مفاهیمی مانند توسعه، پیشرفت، مردم‌سالاری و فرهنگ و سیاست را گره بزند با مبانی راستین انقلاب اسلامی و نشان داد که می‌شود بدون افراط و تفریط و با تکیه بر تخصص‌گرایی و کارآمدی اهداف انقلاب را محقق کرد. قالیباف در انتخابات مجلس یازدهم هم توانست حایز بیشترین آراء شود و در هر چهار دوره انتخابات هیئت رئیسه در مجلس کنونی بیشترین آراء نمایندگان را ازآن خود کرد. حالا قالیباف سر لیست شورای ائتلافی خواهد بود که متشکل از بدنه اصلی اصولگرایی است.

باهنر و شورای وحدت

سرلیست شورای وحدت به احتمال بسیار زیاد محمدرضا باهنر است که سابقه سال‌های طولانی نمایندگی مجلس و البته سابقه نائب‌رئیسی مجلس را در کارنامه دارد. شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت مبارز پیش می‌رود و به نوعی اصولگرایان سنتی را در خود جای داده است. محمدرضا باهنر در تمام سال‌های نمایندگی‌اش نیرویی نزدیک به علی لاریجانی فرض می‌شد.

آقاتهرانی و جبهه پایداری

به احتمال بسیار زیاد مرتضی آقاتهرانی سرلیست جبهه پایداری خواهد بود؛ فردی که اکنون نماینده مجلس و همچنین عضو پایداری است و تا همین چند وقت پیش دبیرکل جبهه پایداری بود. آقاتهرانی از شاگردان آیت‌الله مصباح بوده است و در شکل‌گیری جبهه پایداری هم از اعضای اصلی بوده است. جبهه پایداری در چند انتخابات گذشته بر سر مسئله وحدت انتخاباتی اصولگرایان اختلافاتی داشت که البته در انتخابات سال98 دو روز مانده به انتخابات به وحدت رسید. تا اینجای کار هم به نظر می‌رسد سرلیست آنها آقاتهرانی است اما برخی می‌گویند بار دیگر پایداری‌ها به وحدت اصولگرایان می‌پیوندند.

مطهری و اصلاح‌طلبان

گرچه احزابی از جبهه اصلاحات هنوز وارد عرصه انتخابات نشده‌اند اما آن احزابی که می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند مانند اعتماد ملی، مردم‌سالاری، کارگزاران و ندای ایرانیان لیست خواهند داد و در حال حاضر علی مطهری مهم‌ترین نیروی آنها برای سرلیستی است. مطهری چند دوره نماینده مجلس بوده است و در یک دهه اخیر مواضعش به شدت نزدیک به اصلاح‌طلبان شده است و حتی او در یک گفت‌وگو بیان کرد که در حوزه سیاسی هم‌نظر اصلاح‌طلبان است. او در دوره قبل ردصلاحیت شده بود اما در این دوره از انتخابات مجلس، صلاحیتش تأیید شده است.

نوبخت و اعتدالی‌ها

اعتدالی‌ها یا همان نزدیکان حسن روحانی هم با محوریت حزب اعتدال و توسعه خود را برای ورود به انتخابات آماده می‌کنند. محمدباقر نوبخت، دبیرکل اعتدال و توسعه، وارد انتخابات شده و تأییدصلاحیت هم شده است و بی‌تردید اگر قرار باشد اعتدالی‌ها لیست جداگانه خود را بدهند، نوبخت سرلیست آن لیست خواهد بود. البته اگر ائتلافی میان اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در کار باشد، احتمالا آن لیست ائتلافی دو سرلیست خواهد داشت؛ علی مطهری و محمدباقر نوبخت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها