مخبر: ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد وظیفه اساسی است

کد خبر: 1260801

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های تبیینی رهبر انقلاب درباره دانشگاه آزاد مبنی بر ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه گفت: با تحولات صورت گرفته در این دانشگاه، حجم بالای میزان پیشرفت علم و فناوری در این دانشگاه مشهود است.

 مخبر: ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد وظیفه اساسی است

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های تبیینی رهبر انقلاب درباره دانشگاه آزاد مبنی بر ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه گفت: با تحولات صورت گرفته در این دانشگاه، حجم بالای میزان پیشرفت علم و فناوری در این دانشگاه مشهود است.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی که امروز (پنج شنبه) با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، درخواست ها، مسائل و مشکلات این دانشگاه را مورد بررسی قرار داد و بر ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان این دانشگاه تأکید کرد.

وی در این جلسه که همزمان با روز دانشجو برگزار شد، ضمن حضوری 3 ساعته در دانشگاه آزاد اسلامی و بازدید از نمایشگاه دستاوردهای آن، با تبریک روز دانشجو به تمامی جامعه دانشگاهی کشور گفت: دانشگاه و دانشجویان در علم و فرهنگ کشور به عنوان نقطه تحول تاریخی شناخته می‌شوند و موتور جدی پیشرفت هستند که توسعه کشور بدون آنها امکان‌پذیر نیست.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های تبیینی مقام معظم رهبری در خصوص دانشگاه آزاد مبنی بر ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه تأکید کرد: با تحولات صورت گرفته در این دانشگاه در سالیان گذشته، حجم بالای میزان پیشرفت علم و فناوری در این دانشگاه کاملا مشهود است.

مخبر ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نظام آموزش عالی کشور چنان جایگاه بالایی را کسب کرده که امروز جهانیان ایران را به عنوان کشوری با علم و فناوری روز و پیشرو در شرکت‌های دانش بنیان به رسمیت می‌شناسند و دانشمندان ایرانی سهم قابل توجهی از تولید علم دنیا را برعهده دارند.

وی به اقدامات دانشگاه آزاد در گسترش دانشگاه‌ها به‌ویژه در شهرهای با جمعیت چند ده هزار نفری پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و تأکید کرد: دانشگاه آزاد سهم بزرگی در گستردگی اماکن آموزشی در نقاط مختلف کشور داشته و توانسته است دغدغه تحصیلات دانشگاهی فرزندان خانواده‌های ایرانی را رفع کند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: دانشگاه آزاد به تحول فرهنگی، ارتقای سطح زندگی و افزایش درک و آگاهی مردم به ویژه در شهرها و مناطق دورافتاده کمک شایان توجهی کرده است که قطعا برای اداره کشور نیازمند ارتقای چنین معیارهایی هستیم.

مخبر در این جلسه که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور داشتند، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد می‌تواند به‌عنوان کانونی مهم برای تشخیص مسئله، احصاء ظرفیت‌های مناطق مختلف و تلاش برای حل مسئله مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به سرعت بالای تغییرات علم و فناوری در جهان تصریح کرد: باید با توجه به فناوری‌های روز دنیا در زمینه‌های مثل کوآنتوم و هوش مصنوعی به‌عنوان کشوری پیشرو در جهان شناخته شویم که دانشگاه آزاد به دلیل چابکی و قدرت بالا در تصمیم‌گیری می‌تواند به‌عنوان منبعی مهم برای تولید و یا انتقال این نوع دانش و تکنولوژی به داخل کشور تبدیل شود.

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: مردمی کردن اقتصاد و کمک به اداره کشور به دلیل سنخیت و نزدیکی دانشگاه آزاد با بخش خصوصی امکان‌پذیر است و این دانشگاه می‌تواند نقش تسهیل‌گری در این زمینه ایفا کند.

مخبر همچنین بر ضرورت فعالیت‌های فرامنطقه‌ای و بین المللی به‌ویژه در کشورهای همسایه تأکید کرد.

وی درخصوص فعال شدن کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها نیز گفت: پس از آغاز بازدید از دانشگاه‌های کشور با کمک وزارتخانه‌های علوم و بهداشت یک کانون نخبگانی برای رصد و پیگیری مسائل دانشگاه‌ها و به‌ویژه بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کشور ایجاد شده است و تاکنون چندین اندیشکده و مجموعه‌های دانشجویی در زمینه‌های مختلف با دولت همکاری می‌کنند که کرسی‌های آزاداندیشی هم کانون‌هایی هستند که در همین زمینه می‌توانند به دولت کمک کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با محکومیت نسل‌کشی، جنایات جنگی و فجایای غزه تأکید کرد: متأسفانه تمام مجامع بین المللی در این زمینه سکوت کرده‌اند اما رژیم صهیونیستی و آمریکا به دلیل شکسته شدن هژمونی و هیمنه آنها و همچنین نرسیدن به اهداف خود در تسخیر کامل نوار غزه و از بین بردن حماس عصبانی هستند.

زلفی‌گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با تاکید بر رویکرد پذیرش دانشجو بر حسب نیازهای کشور گفت: مدیریت یکپارچه آموزشی و رعایت و ارتقا استانداردهای آموزشی و افزایش تولید علم از مهمترین برنامه‌های وزارت علوم در دولت سیزدهم است که دانشگاه آزاد اسلامی نیز می‌تواند سهم خوبی در این زمینه داشته باشد.

عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با پذیرش دانشجو در 238 رشته پزشکی، دندانپزشکی و رشته‌‌های مرتبط در سال‌های گذشته سهم بزرگی در ارتقای علمی و رفع نیازهای کشور داشته است.

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد نیز در این نشست با تاکید بر عزم دانشگاه آزاد برای اجرای منویات مقام معظم رهبری و با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی 40 درصد جمعیت دانشجویی کشور را تحت پوشش خود قرار داده است، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با همین هویت شبکه مردمی و شهری توانسته است در اقصی نقاط ایران در مسیر کمک به دولت و بالابردن سطح آگاهی و فرهنگ مردم حرکت کند.

در ادامه این نشست جمعی از اساتید و اعضای هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی به تبیین و تشریح دستاوردها، مشکلات و دغدغه‌های خود از قبیل همکاری با بخش خصوصی در دانشگاه آزاد، حمایت از سرمایه‌گذاری‌های علمی دانشگاه، رویکرد حل مسأله در دانشگاه آزاد، حل برخی محدودیت‌ها برای خرید تجهیزات، حل مسائل مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان وابسته به دانشگاه، کمک به دانشگاه برای ارتقا و بازسازی اماکن ورزشی، کمک دولت برای پیشبرد پروژه‌های بزرگ علمی، پرداخت معوقات و بدهی‌ها به دانشگاه، تخصیص سهمیه دولتی، امکان ورود دانشگاه و ایجاد فضای آموزشی در بیمارستان‌های وابسته به دولت و بازنگری رویکردها در راستای حضور بهتر دانشگاه آزاد در مناطق محروم پرداختند.

پیش از این جلسه معاون اول رئیس‌جمهور با همراهی وزرای حاضر از نمایشگاه روایت تحول دانشگاه آزاد اسلامی بازدید کرد. نمایشگاه روایت تحول، به‌منظور ارائه مهمترین تحولات دانشگاه آزاد اسلامی در چهارساله گذشته برگزار شده است. این نمایشگاه در 8 بخش، ضمن تببین جزئیات طراحی و اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان برنامه‌ عملیاتی 5 ساله، ابعاد تحول در نظام‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری، فرهنگی و تربیتی، اقتصاد و مدیریت، مدیریت شبکه واحد و چگونگی پیاده‌سازی آمایش دانشگاه را به تصویر کشیده است.

اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف دستیابی به دانشگاهی کارآمد، پایدار، پاسخگو، سرآمد و پرورش‌گر قوه عاقله و توسعه دهنده فضای انقلابی از سال 1400 آغاز شده است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها