حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در صحن مجلس:

دشمن به ضعف‌ها امید بسته است / در قوانین به دنبال گره‌گشایی باشیم نه افزایش گره

کد خبر: 1260040

رئیس قوه قضائیه خطاب به نمایندگان مجلس با بیان اینکه من ملتزم به اجرای قانونی هستم که شما وضع می‌کنید،گفت: در راستای احیای حقوق عامه هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ تأمین اعتبارات از مجلس کمک می‌خواهیم.

دشمن به ضعف‌ها امید بسته است / در قوانین به دنبال گره‌گشایی باشیم نه افزایش گره

رئیس قوه قضائیه گفت: مجلس و دولت باید برای حل مسائل مردم در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی دست به دست هم دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست مشترک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه در محل برگزاری جلسات علنی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه دشمنان ما  به هیچ‌کدام از هدفشان علیه ایران نرسیده و شکست خوردند و زخم خوردند، افزود: آنها آرام نمی‌نشینند و برای خنثی‌ کردن کید دشمنان به خصوص شیطان بزرگ آمریکا و شیطان نفس ما به همدلی، به همکاری و به تلاش بیشتر با روحیه جهادی و روحیه بسیجی نیاز داریم که مسائل را دنبال کنیم و از مسائل اصلی کشور غافل نشویم.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ما امروز یک سلسله عقب‌ماندگی‌هایی داریم، این عقب‌ماندگی‌ها را بنشینیم و فریاد بزنیم که این عقب ماندگی ها تقصیر چه کسی بود؟  اشکالی ندارد اما این ما را به جایی نمی‌رساند. ما باید ببینیم که امروز کار عقب افتاده را چگونه می‌توانیم جبران کنیم، این مهم است.

وی یادآور شد: ما امروز در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی مشکلات اساسی داریم.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: زمان زود می‌گذرد، به پایان این دوره نزدیک می‌شویم، بنده هم نزدیک به نیمی از دوره مسئولیتم را گذرانده‌ام، زمان به سرعت می‌گذرد و خدمت‌رسانی بیشتر از کفمان می‌رود.

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: ما در مورد برق نسبت به تولید و مصرف ناترازی داریم، این ناترازی در  تولید و مصرف گاز هم وجود دارد، درباره آب هم مسائل جدی داریم، که اگر به این مسائل نرسیم در آینده مشکلاتی خواهیم داشت، درباره  بعضی از موارد سوخت مثل بنزین ناترازی است، باید کارهایی صورت می گرفته که نشده است. بنابراین باید دست به دست هم دهیم و پشت به پشت هم قطعاً می‌توانیم این عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم و بلکه ادامه دهیم و ارتقاء بخشیم.

وی خاطر نشان کرد:  دشمن به برخی ضعف‌هایی که در داخل است امید بسته است تا بتواند از این ضعف‌ها استفاده کند. ما به نحوی باید حرکت، اقدام و کار کنیم و به نحوی همه قوا و مردم ان‌شاء الله  دست به دست هم دهیم که بتوانیم برخی از این مسائل، کسری‌ها و ضعف‌ها را به سرعت نه در درازمدت جبران کنیم، اجازه و وقتی نداریم که به حاشیه‌ها بپردازیم.

محسنی اژه‌ای با اشاره به نام گذاری امسال تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب، ولی امر ما یک شخصیتی که در تمام زمینه‌ها باتجربه است مشورت می‌کند و از کارشناسان نظر می خواهد. ایشان  شعار سال را با حکمت، با دید کارشناسی و دید یک شخصیت باتجربه انتخاب کردند، ما هم باید در این راستا حرکت کنیم.  علاوه بر اینکه ما همه تعبد داریم و ولایت‌پذیر هستیم نزدیک به 9 ماه و نیم از سال گذشته است، به خود نگاه می کنم و می‌پرسم آیا کاری که در توانم بود برای رفع موانع تولید، حمایت از اقتصاد و کاهش تورم کرده‌ام؟ نه! از همه ظرفیت‌ها برای حمایت از تولید، کشاورزی، صنعت و خدمات برای این امر مایه نگذاشته ایم.

محسنی اژه‌ای تأکید کرد: ما هنوز در راستای برخی مسائل اقتصادی مشکلات خاصی داریم که حل آن با دست یک قوه ساخته نیست و  باید مجلس و قوه قضائیه به دولت کمک کنیم علاوه بر اینکه خود ما هم وظیفه ذاتی داریم و به خاطر برخی از همین مسائلی که ذکر کردم و مشابهات آن مثل کاهش ارزش پول ملی، ناترازی بانک‌ها و مسائلی از این دست  عده‌ای از مردم امروز در فشار هستند. مردم ما متدین، صبور و انقلابی هستند و  زیر بار فشارها برای حفظ ارزش‌ها و نظام خود  کمر خم نمی‌کنند، ما یک وظیفه مهم داریم که برای بهبود شرایط تلاش کنیم زیرا دشمن به این مشکلات امید بسته است.

رئیس قوه قضائیه یادآور شد: امروز جمع قابل توجهی از مردم از لحاظ معیشت، مسکن و بعضی از امورات روزمره زندگی تحت فشار هستند،  واقعا باید مسئله اصلی ما همین موضوع باشد و تلاش کنیم راه‌های میانبر پیدا کنیم. اگر دشمن فشار آورده است و اگر این تحریم‌های ظالمانه وجود دارد متناسب با آن باید حرکت کنیم. خیلی وقت‌ها به خود و همکارانم می‌گویم نگاه کنید اگر تحریم، فشار و ظالم وجود دارد یکسری قوانین هم داریم بگردیم در قوانین تبصره‌ای، ماده‌ای، تفسیری برای گره‌گشایی پیدا کنیم نه برای افزایش گره.  ما واقعاً در این زمینه تکلیف سنگینی برعهده داریم.

وی افزود: ما در مقابل خون شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و نه تنها از اول انقلاب در طول تاریخ که چنین انقلابی نداشتیم که در زمان غیبت، ولی امر مسلمین امروز حاکم بر ما است. این هدیه و نعمت بسیار بزرگ الهی است.

محسنی اژه‌ای گفت: با همه کمبودها و اشکالاتی که وجود دارد کدام کشور را پیدا می‌کنید که رهبرش از عالی‌ترین مسئولش مثل امام و مقام معظم رهبری باشد. کدام کشور را پیدا می‌کنید تا در قعر دریا و فراز آسمان صدای تکبیر آن بلند باشد. نکند ما این فرصت‌ها را از دست بدهیم و کفران نعمت شود و از دست ما گرفته شود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه ضمن درخواست استمداد از نمایندگان برای حل مشکلات بیان کرد: قوه قضائیه مصمم است، ان‌شاء‌الله وظایفی که قانون اساسی برعهده ما گذاشته زمانی که مجلس شورای اسلامی قانونی وضع می‌کند و مصوبه‌ای دارد و پس از آن از سوی شورای نگهبان تأیید می شود همه موظف به اجرای آن هستیم.

وی یادآور شد: یکی از مسائلی که همه نمایندگان بر آن اصرار دارید مسئله تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد و مبارزه بدون تبعیض با فساد است و به تعبیری که این روزها شده است مبارزه با دانه درشت‌ها است و همیشه به همکارانم سفارش می‌کنم. فرض کنید که اگر یک مشتری دستگاه حکومتی یا دولتی یک موسسه عمومی حتی غیردولتی تخلفی کرد اگر مشتری متخلف است ما باید به تخلف خود دستگاه جدی‌تر رسیدگی کنیم و آن را مجازات کنیم. اگر در قوه قضائیه کسی تخلف کرد ما باید با فردی که در قوه قضاییه تخلف کرده است جدی‌تر برخورد کنیم. شما نمایندگان خیلی قدرت دارید، چرا که نظارت با شماست، انتظار می رود بین کمیسیون اصل 90 و قوه قضائیه هماهنگی و هم‌افزایی های بیشتری داشته باشیم.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: در راستای احیای حقوق عامه ما از شما کمک می‌خواهیم هم به لحاظ بعضی از مسائل، از لحاظ قانونی و حمایت معنوی و هم از جهات تأمین اعتبارات واقعاً حقوق عامه یک مقوله وسیعی است کما اینکه هوا این روزها چگونه است، آیا آلودگی هوا از حقوق عامه به شمار می آید یا نه؟ آیا می‌تواند قوه قضائیه به تنهایی با این قضیه برخورد متناسب داشته باشد؟  آیا این امنیت روانی که همه از آن می‌نالیم، قوه قضاییه می تواند به تنهایی برای تامین امنیت روانی و جسمی جامعه گام بردارد. ما هم به کمک فکری، هم قانونگذاری و اعتباراتی که به قوه قضائیه می‌دهید نیاز داریم.

رئیس قوه قضائیه افزود: امسال بر اساس زمان‌بندی سند تحول قوه قضائیه سال 1402 به پایان می‌رسد، از اول سال به دوستانمان تأکید کردیم و دستور دادیم متناسب با شرایط روز باید سندی تنظیم شود و ما نیز خود را بروز کنیم.

وی ادامه داد: ما در سال انتخابات هستیم. در سال 1402 انتظار می رود یک انتخابات پرشور، بانشاط، دشمن شکن، مأیوس کننده دشمن و خوشحال کننده مردم متدین و انقلابی برگزار شود. انتخاباتی در بستر و فضای امن، سالم، با  مشارکت بالا و برگزاری این انتخابات الزاماتی دارد و بایدها و نبایدهایی دارد که بخش قابل توجهی از آنها به عهده قوا است، به عهده مجلس است به عهده قوه قضائیه است، به عهده دولت است. ما آن بایدهایی که موجب مشارکت بالا و نشاط مردم و ایجاد فضای سالم و امید می شود را احصا کنیم که اگر تا کنون احصا نکرده ایم دیر شده است و اگر احصا کردیم با هم هم‌افزایی کنیم، مشترکاً برای آنها پاسخ و راهکار پیدا کنیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: بحث فضای مجازی که یک بخشی از آن مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است، درست است ما شورای عالی فضای مجازی داریم که سران قوا همه آنجا عضو هستند، اعضای حقیقی و حقوقی دارد.

وی افزود: فردی که نامزد انتخابات است و می‌خواهد خود را مطرح کند حامیان و ستادهایی از وی حمایت می‌کنند بسیار خوب است که خود را معرفی کند و خصوصیاتش را بگوید و برنامه‌هایش را ارائه کند و وظایفی که بعداً در مجلس یا خبرگان رهبری برعهده دارد را برای مردم توضیح دهد و تبیین کند اما نیازی نیست انسان برای معرفی خود دیگران را تخریب کند.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ما باید دست به دست هم دهیم، کمک کنید ما هم وظیفه داریم آنجا که باید با قدرت قاهره و قوه قضائیه برخورد کنید، اما بالاخره اگر خود ما احیاناً به قول معروف متولی امامزاده حرمت امامزاده را نگه ندارد کنترل بقیه سخت است، من به نظرم می‌رسد که ما از خود شروع کنیم، برای جلوگیری از فضاسازی‌هایی که بعداً ممکن است موجب سوء استفاده دشمنان و بدخواهان قرار گیرد و انتخابات تمام می‌شود اما بعضی از بداخلاقی‌ها باقی می‌ماند. ان‌شاء الله انتخابات نتیجه خوبی خواهد داشت مثل همیشه اما بعضی از بداخلاقی‌ها تا بعد از انتخابات رسوب می‌کند و می‌ماند بنابراین خواهش می‌کنیم در این زمینه هم همه دست به دست هم دهیم و همه کمک کنیم و ان‌شاء الله دستگاه‌های مذکور هر کدام وظایف خود را انجام می‌دهند و ما هم به وظایف خود عمل می‌کنیم.

وی افزود: بر اساس آنچه آقای پورسید در قرائت گزارش به آن اشاره کردند دو بخشنامه در این زمینه صادر شده است و گروه، شورا و ستادی که باید از جرائم انتخاباتی پیشگیری کند جلسه داشتند و هر هفته نیز جلسات را افزایش می‌دهند و اگر لازم شد حتی در یک هفته هم ممکن است بیش از یک بار جلسه تشکیل دهند. نکاتی هم که شما فرمودید یادداشت کردم و در آنجا دادستان کل کشور و رئیس ستاد و سایر دوستانی که عضو آن ستاد هستند، آنها را پیگیری خواهیم کرد اما بدانید که ما یک مسئولیتی بالاتر از این داریم اما این‌که بگوییم مثلا کسی به من بد گفته و باید برخورد شود موضوع دیگری است باید بداخلاقی وجود نداشته باشد.

محسنی اژه‌ای ضمن تشکر از نمایندگان مجلس افزود: برای تقاضای ملاقات حضوری واقعا دلم می‌خواهد با شما و همه کارگزاران نظام و مردم ملاقات کنم اما امکانش وجود ندارد، تعداد زیادی ملاقات می‌دهیم اما باز هم به مقداری که متقاضی هستند امکانش نیست و اگر این درخواست ها عقب می‌افتد آن را به معنای بی‌اعتنایی به مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تعبیر نکنید چرا که فرصت نیست.

رئیس قوه قضائیه یادآور شد: یکسری وظایفی برعهده شخص رئیس قوه قضائیه گذاشته شده و قابل تفویض هم نیست از مجلس شورای اسلامی درخواست دارم در این باره کمک کند تا اصلاحاتی صورت گیرد که یکی از آنها ماده 477 است، یعنی اگر حکمی خلاف شرع بین باشد شخص رئیس قوه قضائیه تشخیص دهد همین یک کار را اگر پرونده را نخوانم و دقت نکنم چطور می‌توانم تشخیص دهم، اگر بخواهم پرونده را بخوانم که ممکن است دادنامه آن بیش از 700 صفحه باشد. اگر بخواهم آن را بخوانم شدنی نیست و اگر نخوانم اکتفا کنم به کسی که گزارش این پرونده را تهیه کرده است گاهی واقعا حق مطلب ادا نمی‌شود، از سوی دیگر از مجلس می‌خواهم در خصوص ماده 150 آیین دادرسی کیفری به قوه قضائیه کمک کنید.

محسنی اژه‌ای در پایان از رئیس، هیأت رئیسه و نمایندگان مجلس برای همکاری با قوه قضائیه قدردانی کرد و افزود:  در این سال‌ها مجلس شورای اسلامی بی‌نهایت کمک کرد همان طور که دولت هم کمک کرد من وظیفه خود می‌دانم با تمام توانم در راستای وظایف قانونی که دارم هم به دولت و هم به مجلس کمک کنم که ان‌شاء الله این کمک به نظام و مردم است./خانه ملت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها