در خطبههای امروز نماز جمعه تهران؛
حجت الاسلام صدیقی: همه مسلمانان باید زیر پرچم وحدت باشند
حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در خطبههای این هفته نماز جمعه که در محل دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در آن عالم تقواست که توشه آخرت ما خواهد بود. خدا ترسی، خدا دوستی، خدا محوری و از یاد نبردن خدا مهم است.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر اینکه رئیس جمهور در بالاترین جایگاه جهانی، پیام اسلام را به گوش جهانیان رساند، گفت: آیتالله رئیسی قرآن را نه تنها به عنوان پرچم وحدت و عزت جامعه اسلامی بلکه وحدت جامعه بشری در سازمان ملل بالا برد که جای تقدیر دارد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه قرآن کریم، کتاب ارزشی و انسانی است، اظهار داشت: رئیس جمهور، آخرین نور که خدا برای بشریت فرستاد را به جهانیان نشان داد؛ وی همچنین قانون آزادی همجنس گرایی که مایه خفت جامعه انسانی است - و ننگ بر این چنین انسان هایی که از حیوانات پست ترند - را تقبیح کرد و رئیس جمهور در رفیع ترین جایگاه جهانی، پیام اسلام را به گوش جهانیان رساند.
وی در ادامه به اقدام سپاه طی چند روز گذشته مبنی بر پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا اشاره کرد و گفت: برگ زرین جدیدی به دست سپاهیان قهرمان و افتخارآفرین ما رقم خورد که ارسال ماهواره نور به فضا بود و در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت، همچنین از سربازان گمنام امام زمان (عج) که موفق به کشف باندهای ترور و کشف ۳۰ مورد بمبگذاری شدند، تقدیر می کنم که مانع شهادت جمع کثیری از مردم شدند.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: از نیروهای انتظامی و امنیتی ما که الحق و الانصاف در سالگرد آشوب ها کاری کردند که آب از آب تکان نخورد تقدیر می کنم؛ این اقدام مثبتی بود و امنیت را به ارمغان آورد و درود خدا و شهیدان بر آنها باد که باعث شدند مردم ما از نظر روحی و زندگی در امان باشند از نظر اقتصادی هم امید است مشکلات برطرف شود.
حجت الاسلام صدیقی ادامه داد: از قرآن بهره می گیریم که وقتی از این عالم به آخرت سفر می کنیم، حتی لباس هایمان را هم در می آورند و فقط کفن بر ما می پوشانند و آخرین لباسی است که ما را در لحد می گذارند و خاک روی ما می ریزند و کسی با ما نمی ماند؛ لباس دنیا به درد آخرت نمی خورد آنچه در آخرت انسان را از عریانی و رسوایی رها می کند تقواست؛ چون عریانی رسوایی است.
وی افزود: کشف حجاب و برهنگی برای جنگلی هاست و انسان دوست دارد همواره پوشش و وقار و حیا داشته باشد و ملاحظه خدا و بندگان خدا را بکند و خودش را در معرض چشم های طمعکار هرزه قرار ندهد، در آخرت هم لباس لازم داریم در روز آخرت عده ای عریان برمی خیزند و در روز برزخ لباس به تن ندارند و در میان برزخیان سرافکنده اند، خدا می گوید اگر می خواهید در آخرت لباس متانت به تن داشته باشید و بی آبرو نشوید بهترین لباس، لباس تقواست، لباس کهف النفس از رذائل اخلاقی است.
وی با اشاره به مناسبت های مختلف اظهار کرد: نکته اول میلاد خورشید طلوع امامت و ولادت پیامبر اکرم و میلاد امام جعفر صادق (ع) است که پرچمدار انقلاب فرهنگی و توسعه مذهب است به امام زمان (عج) و نایب امام زمان، مستضعفان و جبهه مقاومت و ملت سرافراز ایران و همه نمازگزاران تبریک می گویم.
همه مسلمانان ولو در کشورهای مختلف باید زیر پرچم وحدت باشند
صدیقی تصریح کرد: مسأله دوم وحدت است بدون وحدت نمی شود زنده ماند اگر یک روح، اندام را منسجم نمی کرد اگر یک دل یا یک جان نبود، دیگر منشأ انسجام بدن وجود نداشت؛ وحدت همین نقش را دارد اولین نتیجه پرچم این است که همه زیر یک پرچم باشند ولو اینکه در کشورهای مختلف پرچم های مختلف باشد اما پرچم امت اسلامی یکی است و آن زیر پرچم امام امت است.
وی بیان داشت: در مسابقات قرآنی در کشورهای اسلامی همه مذاهب اعم از شیعه و سنی و حنفی و شافعی در این مسابقات حاضرند و همه حول محور قرآن هستند که برای ما وحدت آفرین است.
امام جمعه موقت تهران گفت: آنچه این وحدت را از بین می برد در وهله اول شیطان است، از نگاه قرآن، شیطان مبدأ تفرقه است. در دنیای امروز شیطان بزرگ آمریکاست و منشأ تفرقه از دیرباز انگلیس خبیث بوده است، این کشورها مرزها را تعیین کردند و کشورهای متعدد میان مسلمانان ایجاد کردند که خباثت است تا باعث جدایی مسلمانان از هم شوند.
حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: این شیاطین مسائل ریز را بزرگ می کنند؛ در مرحله بعد، شایعات و بدگویی از یکدیگر است؛ آنهایی که باعث ایجاد ناامنی روانی برای مسلمانان و موجب تفرقه میان مردم با مسئولان می شوند و محبت را از میان اعضای جامعه حذف می کنند، تفرقه افکن هستند؛ امیرالمؤمنین به مالک می گفت دلت را مملو از محبت همه مردم کشورت کن دوستی سبب می شود تا انسجام وجود داشته باشد اگر این محبت باشد، وحدت ایجاد می کند.
میکروب بیبندوباری جامعه را به هم میریزد
وی تأکید کرد: در روایتی آمده است که انسان ۴ سرمایه دارد، مال، جان، ناموس و آبرو که برای حفظ این ۴ سرمایه، باید جلوی ناامنی جانی را گرفت؛ وقتی بیکانگان میکروب هرزگی را شایع کرده و بانوان را به هرزگی دعوت می کنند، باعث می شود آدم این نگرانی را داشته باشد تا میکروب بی بندوباری شایع شود این میکروب جامعه را به هم می ریزد.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: در خصوص مال هم اگر ناامنی باشد، امنیت سرمایه گذاری از بین می رود از همه اینها مهمتر آبرو است؛ در روایتی آمده یک درهم ربا، قبح، نجاست، آلودگی و بوی تعفنش بیشتر از ۳۶ زناست؛ زنا خودش گناهی است که خداوند وعده جهنم به زناکار داده اما یک درهم ربا بیش از ۳۶ زناست و موجب نفرت ملائک است اما آبروی یک مسلمان را بردن از ربا هم بدتر است لذا در این رابطه هم مردم نسبت به شایعه پراکنی واکنش نشان دهند و انتقال هر شنیده ای که موجب آبروریزی است را طرد کنند؛ سخنگویان و تریبون داران ما نیز در این زمینه به فقه مراجعه کنند و آبروی مردم را در معرض تزلزل قرار ندهند.
دفاع مقدس جایگاه ولایت فقیه را در میان دیگر رهبریها مشخص کرد
وی با اشاره به هفته دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس ادامه عاشورای سید الشهداست؛ عاشورا یک روز نبود کل یوم عاشوراست و در یک زمان و مکان محدود نشد کل ارض کربلا؛ جبهه برای ما شکوفایی استعدادها، معرفی شیران، و وسیله فتوحات علمی و عرفانی بود، مرکز تربیت عارف بود، آنقدر که عارفان عاشق جبهه به وصال محبوب دست یافتند عارفان سالخورده ما نتوانستند به این سرعت به مقامات بالا دست یابند.
امام جمعه موقت تهران افزود: شهدای عزیز ما به مقامی رسیدند که آن مقام بالاتر از مسأله رفاه و لذایذ بهشتی است بلکه مقام عند ربهم یرزقون است؛ آنها به مقاماتی بالاتر از مقامات بهشت دست یافتند، این دفاع مقدس بود که تفاوت جایگاه رهبری ولی فقیه با سایر رهبری ها را به وضوح در میان نگاه عالمیان قرار داد.
عامل وحدت مسلمانان محبت پیامبر، قبله و قرآن واحد است
امام جمعه موقت تهران همچنین در خطبه های اول نمازجمعه امروز تهران وجود ۳ عامل محبت رسول الله (ص)، قبله و قرآن واحد را برای مسلمانان وحدت آفرین دانست و ضمن توصیه به تقوای الهی بیان کرد: ما بر مرکب شب و روز مسافریم و این مرکب ما را می برد و از این عالم به عالم دیگری منتقل می شویم در آن عالم توشه ای که زندگی آخرتی ما را تأمین می کند فقط تقواست.
وی ادامه داد: خدادوستی و خدامحوری را از یاد نبریم در قرآن فرموده إنّ خیر الزّاد القوی؛ مسافران آخرت دست خالی نروید زندگی در پیش دارید که برای آن زندگی پاکدستی، پاک نیتی، پاک چشمی، درآمد پاک، هزینه پاک و تطبیق دادن سبک زندگی بر اساس حلال و حرام و شریعت است.
وی با اشاره سوره توحید در قرآن کریم که لقمه هر روز ما در نمازهاست خدا ما را دعوت کرده و در نمازمان قرائت این سوره جزو واجبات بدل ناپذیر است، گفت: در این سوره می گوییم خدایا ما را به صراط مستقیم رهنمون باش ما را در صراط مستقیم نگه دار ما را در صراط مستقیم از انحراف و لغزش ها حفظ کن این صراط مستقیم، یعنی شاهراه و جاده وسطی است که انسان را به مقصد می رساند این راه برای حرکت است اگر بنا شود کسی راه نرود، راهسازی و ریل گذار ی برای چیست؟ لذا خداوند منان ما را مأمور کرده است آدرس خداوند متعال و تخلق به اخلاق الهی را فرابگیریم و از جاده ای که ما را به بهشت می رساند و از آلام دور می کند در این جاده بلندقامت و سرافراز حرکت کنیم.
صدیقی گفت: در برابر مستقیم هم اعوجاج داریم و هم انحراف؛ در قرآن آمده آیا کسی که موقع راه رفتن به رو افتاده و خوابیده حرکت می کند و به زمین چسبیده ، رهیافته است یا کسی که حرکتش مستقیم و منطبق بر صراط مستقیم است؟ یعنی قدبرافراشته و سربلند و سرافراز است.
وی ادامه داد: کسانی که شیدای جاذبه های زودگذر دنیا هستند زمینی اند و زمین با جاذبه ای که دارد هر موجودی که بخواهد از آن جدا بشود را به خودش می کشد انسان مقام و شهرت و پول پرست بر صراط مستقیم نیست مستوی القامة نیست بلکه به رو افتاده و با شکم خود را روی زمین می کشد لذا این صراط مستقیمی که هر روز در نمازهایمان از سوره توحید از خدا التماس می کنیم که ما را در صراط مستقیم هادی باش، در آیه بعد توضیح داده شده است که صراط مستقیم، صراط رهروان رهیافته است؛ صراط مستقیم صراط سالکان واصل است، صراط مستقیم صراط مهاجران به مقصد رسیده است؛ کیانند؟ کسانی که خدا آنها را سر سفره نعمت خودش نشانده است.
وی افوزد: خداوند به عده ای رحمت خاص دارد خدا دل آنها را به ایمان مجذوب می کند خدا ایمان را در دل شما نهادینه و دلپذیر کرد ایمان برایتان شیرین است فاصله گرفتن از ایمان برایتان تلخ و کریه است؛ یک مسیر برای شما محبوب و مسیر دیگری برای شما منفور شد و از آن اکراه دارید؛ آن مسیری که اولیای الهی غم نمی بینند و نگرانی نمی بینند را طی می کنند، بر مرکب عشق سوار شده اند عاشق سرشار از امید و مملو از عشق به وصال است لذا خداوند عده ای را که تحت عنوان معنم علیهم نام برده، صراط مستقیم برای آنها مشخص می شود که صراط مستقیم خودش پویا، راهنما و راهبر است.
صدیقی ادامه داد: برای تقسیر این منعم علیهم بر اساس روایات و تفاسیر آمده که فردی از انصار خدمت پیامبر اسلام (ص) آمد و عرضه داشت یا رسول الله دل به شما داده و فراق شما برای من قابل تحمل نیست در منزل که نشسته ام بی قرار می شوم و کار خود را با شوق شما ترک می کنم در مسیر شما می ایستم تا شما عبور کنید و شما را تماشا کنم و دلم آرام گیرد نگرانی ام این است که خداوند شما را وارد بهشت می کند و در اعلی علیین هستید من نگرانم که شما را در آنجا نتوانم ببینم و از بهره گرفتن از جمل و کمال شما محروم شوم؛ این سوز و گداز این مؤمن را روز به روز آب می کرد؛ پیامبر دلبر همه است اما همه دل ندارند تا با این دلبر انس بگیرند و این لیاقت را داشته باشند که پیامبر در آن دل خانه کند؛ اگر ما هم به مقام معرفت مقام رسول الله (ص) که در ایام ولادت ایشان هستیم پی ببریم و نور جاذبه پیامبر (ص) از همه زمان ها و مکان ها عبور کرد و در دل هر مؤمنی نفوذ کرد و آن دل را به یک زندگی پایدار سالم و سعادتمندانه دعوت می کند، ما هم باید مانند آن انصاری متحول شویم و این محبت ما را از جهالت به بینش و رکود به پویایی تغییر وضع بدهیم تا جاذبه جهانی پیامبر که رحمة للعالمین است ما را هم مجذوب کند.
وی تأکید کرد: رمز وحدت قرآن و قبله است اما قرآن و قبله مبیّن می خواهد و راهنما می خواهد تا خط کعبه را به ما نشان دهد؛ تبیین آیات قرآن راهنما می خواهد اما محبت پیامبر در دل ها اینچنین نیست و این ۳ ایجاد وحدت می کنند./ ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید