ورود هیأت بازرسی مجلس به بررسی عملکرد ابر پروژه علمی و فن‌آوری چشمه نور ایران

کد خبر: 1245174

سخنگوی کمیسیون اصل نود از بازدید هیئت بازرسی این کمیسیون از عملکرد دستگاه‌های اجرایی و علمی در موضوع راه‌اندازی ابر پروژه علمی و فن‌آوری "چشمه نور ایران"، خبر داد.

ورود هیأت بازرسی مجلس به بررسی عملکرد ابر پروژه علمی و فن‌آوری چشمه نور ایران

سخنگوی کمیسیون اصل نود از بازدید هیئت بازرسی این کمیسیون از عملکرد دستگاه‌های اجرایی و علمی در موضوع راه‌اندازی ابر پروژه علمی و فن‌آوری "چشمه نور ایران"، خبر داد.

علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به دنبال تشکیل پرونده‌ای در خصوص بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی و علمی در موضوع راه‌اندازی ابر پروژه علمی و فن‌آوری "چشمه نور ایران"، هیأت بازرسی کمیسیون از این پروژه بازدیدی انجام داد.

خضریان تصریح کرد: چشمه نور یا شتابگر ملی راهی میانبر برای جهش علمی و فناوری کشور در منطقه و دنیا به شمار می‌رود و آثار توسعه‌ای قابل توجهی در علوم پزشکی، نانو، فیزیک، الکترونیک، مهندسی مواد، صنایع غذایی، کشاورزی و فناوری هسته‌ای برای میهن عزیزمان به ارمغان می‌آورد و در لبه تکنولوژی دنیا قرار دارد و زمینه‌ساز همه پیشرفت‌های علمی کشور در آینده خواهد بود.

نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه این طرح به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های علمی کشور در راستای سند چشم انداز 1404 در سال 1388 با ابلاغ مقام معظم رهبری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید و مأموریت اجرای این طرح بزرگ ملی به پژوهشگاه دانش‌های بنیادی سپرده شده است، افزود: در سال 1390 طبق تفاهم نامه‌ای بین دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی 50 هکتار از زمین‌های دانشگاه در مجاورت پارک علم و فناوری در جاده باراجین به این پروژه اختصاص یافت.

وی افزود: بر همین مبنا هیأت بازرسی کمیسیون اصل نود با همراهی مسئولان استانی و مسئولان پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، برخی اساتید دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین از محل اجرای این پروژه مهم علمی بازدید صورت گرفت.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: چشمه نور یا شتابگر سنکروترون یک زیرساخت کلان حوزه فناوری محسوب می‌شود که یک مکان مانند استادیوم‌های فوتبال را فرض کنید که دورتادور آن آزمایشگاه‌های مختلف تعبیه شده و دور آنها الکترون شتاب داده می‌شود و نور ساطع شده که میلیون‌ها برابر درخشنده‌تر از نور خورشید است به این آزمایشگاه‌ها می‌رسد و برای کارهای علمی و تحقیقاتی و شناسایی اجسام و جانداران مورد استفاده قرار می گیرد.

خضریان در تشریح وضعیت پروژه چشمه نور گفت: با عنایت به مشاهدات میدانی، گزارشات دریافتی و گفتگو با مسئولان دستگاه‌ها، طی 10 سال گذشته شاهد ترک فعل‌هایی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، سازمان برنامه و بودجه و همچنین عدم اجرای تعهدات پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در تربیت نیروی انسانی هستیم.

 عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس در پایان خاطرنشان کرد: هیأت بازرسی کمیسیون اصل نود بلافاصله پس از نظارت میدانی صورت گرفته با تهیه گزارش از شرایط ترک فعل‌هایی که متأسفانه این ابرپروژه را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است، قرار شد با توجه به عقب ماندگی‌هایی که در اجرای پروژه نسبت به برنامه پیش بینی شده وجود دارد و با توجه به توافق انجام شده بین پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و دانشگاه بین‌المللی قزوین در خصوص تربیت نیروی متخصص فعال برای پیش برد این پروژه جلساتی با حضور رئیس سازمان برنامه، معاون علمی و فن‌آوری رئیس جمهور و وزیر علوم برگزار شود تا با تعیین زمان‌بندی مشخصی برای تکمیل این پروژه، برنامه‌ریزی‌هایی برای جبران عقب ماندگی‌ها در بخش‌های مختلف انجام شود./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها