آمار تفکیکی از پیش ثبت نام48 هزار نفری / استقبال بانوان وجوانان از کرسی بهارستان

کد خبر: 1238972

بررسی تفکیکی ثبت نام کنندگان داوطلب نمایندگی مجلس حاکی از استقبال بانوان وجوانان از کرسی بهارستان است. بیش از هزار نفر از نمایندگان ادوار مجلس نیز در این دوره ثبت نام کرده اند

آمار تفکیکی از پیش ثبت نام48 هزار نفری / استقبال بانوان وجوانان از کرسی بهارستان

  دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۱۱ اسفند امسال برگزار خواهد شد و این یعنی تکاپویی تازه در سیاست و رسانه کشور. پیش ثبت نام انتخابات، ۲۲ مرداد پایان یافت و اکنون مدارک متقاضیان در ستاد انتخابات کشور در حال بررسی است و اگر این مدارک نقصی نداشت به ثبت احوال، فراجا، دادستانی، وزارت خارجه، سازمان امور استخدامی، وزارت علوم و بهداشت، دانشگاه آزاد و مرکز مدیریت حوزه های علمیه ارسال می‌شود تا این اطلاعات و مدارک صحت سنجی شود. این دستگاه‌ها باید در یک ماه پاسخ خود را برای صحت داشتن یا نداشتن این مدارک اعلام کنند. پیش ثبت‌نام از روز ۱۶ مرداد آغاز شد و در روز ۲۲ مرداد به پایان رسید. داوطلبان در این 7روز از ساعت ۸ تا ۱۸ فرصت داشتند به سامانه‌ای که وزارت کشور معرفی کرده بود مراجعه و مدارک خود را بارگذاری کنند.

تعداد ثبت‌نام‌ها به تفکیک روزها:

بیشترین استقبال از ثبت‌نام در روز آخر انجام شد و ۱۳ هزار و ۲۳۴ نفر در انتخابات ثبت‌نام کردند. در روز اول ۷ هزار و ۶۶۹ نفر، در روز دوم ۶ هزار و ۲۴۷ نفر، در روز سوم ۴ هزار و ۳۴۹ نفر، در روز چهارم ۴ هزار و ۳۴۹ نفر و در روز ششم ۷ هزار و۸۸۲ نفر ثبت نام کردند. مجموع داوطلبان به عدد ۴۸ هزار و ۸۴۷ نفر رسید. در انتخابات سال ۹۸ بیش از ۱۶ هزار نفر ثبت نام کرده بودند.

جنسیت داوطلبان:

۱۴ درصد متقاضیان زن و ۸۶ درصد مرد هستند. بانوان ۲ درصد بیشتر از دوره گذشته انتخابات، ثبت‌نام کرده‌اند.استقبال بانوان از انتخابات در استان‌های البرز، تهران، قزوین، خراسان رضوی و خراسان شمالی بیشتر از سایر استان‌ها بوده است. در البرز ۲۰ درصد، در تهران۱۸ درصد، در قزوین ۱۷ درصد، در خراسان رضوی   و   خراسان شمالی ۱۶ درصد متقاضیان بانوان هستند. در مقابل در استان کهگیلویه و بویر احمد ۵ درصد، در ایلام ۷ درصد، در اردبیل ۸ درصد، در کردستان و خوزستان فقط ۹ درصد متقاضیان خانم هستند.

فراوانی سن داوطلبان:

۳۵ درصد از داوطلبان بین ۳۰ تا ۴۰ سال ، ۳۶ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ سال، ۲۲ درصد بین ۵۰ تا ۶۰ سال و ۶ درصد بین ۶۰ تا ۷۵ سال دارند.

مدرک تحصیلی داوطلبان:

۷۰درصد متقاضیان دارای کارشناسی ارشد، ۳ درصد حوزوی، ۱۶ درصد دکترا و ۱۱ درصد دارای مدرک کارشناسی با سابقه ایثارگری و نمایندگی مجلس هستند.

متقاضیان با سابقه نمایندگی

بیش از هزار نفر از نمایندگان ادوار مجلس در این دوره ثبت‌نام کرده‌اند. ۵۱۱ نفر از داوطلبان سابقه نمایندگی در ادوار نهم، دهم و یازدهم را دارند. تا ساعت ۱۴ آخرین روز پیش ثبت‌نام، ۲۴۵ نماینده مجلس یازدهم ثبت‌نام کرده بودند.

بیشترین رقابت‌ برای کرسی مجلس

در استان‌های البرز، تهران، قم، خراسان رضوی و یزد رقابت سنگینی برای کسب کرسی مجلس شکل گرفته است.در استان البرز برای هر کرسی ۴۳۰ نفر، در استان تهران   ۲۸۲ نفر،  در استان قم ۲۵۴ نفر، در خراسان رضوی ۱۷۹ نفر و در یزد برای هر کرسی ۱۷۸ نفر رقابت می‌کنند. این آمار فقط مربوط به مرحله پیش‌ثبت‌نام است. متقاضیانی که مدارک آن ها به تایید برسد، در فاصله روزهای ۲۷ مهر تا۳ آبان در مرحله ثبت‌نام نهایی شرکت می‌کنند و بررسی صلاحیت آن ها از این مرحله توسط شورای نگهبان آغاز خواهد شد.

خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین