تعبیر رسانه های غربی از نتیجه توافق ایران و عربستان

کد خبر: 1213587

رسانه‌های غربی واکنش گسترده‌ای را به توافق ایران و عربستان در پکن با حضور حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان وزیران خارجه دو کشور نشان دادند و آن را باعث ثبات در منطقه دانستند.

تعبیر رسانه های غربی از نتیجه توافق ایران و عربستان

رسانه‌های غربی واکنش گسترده‌ای را به توافق ایران و عربستان در پکن با حضور حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان وزیران خارجه دو کشور نشان دادند و آن را باعث ثبات در منطقه دانستند.

وزیران خارجه ایران و عربستان روز پنجشنبه در پکن برای اولین بار طی بیش از ۷ سال گذشته با یکدیگر دیدار کردند.

خبرگزاری رویترز در این مورد نوشت: پس از سال‌ها اختلاف ناشی از مناقشه‌های منطقه‌ای، ایران و عربستان توافق کردند تا در توافق مهمی که در ماه گذشته میلادی با وساطت چین به دست آمد، شکاف دیپماتیکشان را پایان داده و دفاتر دیپلماتیک خود را بازگشایی کنند.

این خبرگزاری افزود که توافق بین ایران و عربستان می‌تواند باعث ثبات خاورمیانه که شاهد درگیری‌های نیروهای نیابتی دو طرف بوده، شود.

شبکه خبری سی‌ان‌ان هم در مورد دیدار وزیران خارجه تهران و ریاض در پکن نوشت که به دنبال توافق دو طرف با وساطت چین در ماه گذشته، آنها جزئیات کلیدی در از سرگیری روابط دو جانبه را بررسی کردند و سفارت‌ها در ریاض و تهران و کنسولگری‌ها در مشهد و جده بازگشایی خواهد شد.

سی‌ان‌ان از سرگیری روابط بین دو کشور را یک پیروزی دیپلماتیک برای چین در منطقه خلیج فارس توصیف کرد که مدت زیادی تحت نفوذ آمریکا بود.

شبکه خبری فرانس ۲۴ از بعد دیگری به اتفاق امروز بین ایران و عربستان واکنش نشان داد ونوشت: دیدار وزیران خارجه دو طرف درحالی بود که امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز در پایتخت چین حضور داشتند و در دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به دنبال پیگیری پرونده اروپا برای پایان دادن به مناقشه در اوکراین هستند.

این شبکه فرانسوی همچنین نوشت که نزدیکی شوکه کننده بین عربستان و ایران که به شدت بر خلاف سیاست دولت‌های غربی در قبال فعالیت‌های هسته‌ای ایران پیش رفته، پتانسیل آن را دارد تا روابط در سراسر منطقه خاورمیانه را متحول کند.

«فرنک گاردنر» در یادداشتی که در تارنمای شبکه بی‌بی‌سی منتشر شد تاکید کرد: آشتی بین دو رقیب بزرگ خاورمیانه یک تحول فوق‌العاده و چیزی شبیه به یک پیروزی دیپلماتیک برای چین است.

وی افزود: هشت سال پس از آنکه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به امید سرکوب حوثی‌های مورد حمایت ایران به جنگ یمن رفت، واقعیت در ریاض حاکم شده است.

این تحلیل‌گر انگلیسی با بیان اینکه «مسئولین سعودی با اکراه دو حقیقت ناخوشایند را پذیرفته‌اند» خاطر نشان کرد: اولین مورد این است که ایران اکنون یک نیروی نظامی قدرتمند با زرادخانه عظیم موشکی و شبه نظامیان نیابتی در سراسر منطقه است. نیرویی که بعید است عربستان و متحدانش هرگز آن را شکست دهند.

وی ادامه داد: دوم این که ریاض با وجود اتحاد راهبردی اسمی بین دو کشور، دیگر نمی تواند به واشنگتن تکیه کند./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین