در کمیته امور فلسطین اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی
عمویی: طرح «معامله قرن» نتیجهای جز پایمال کردن حقوق مسلم مردم فلسطین نخواهد داشت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طرح هایی همچون «معامله قرن» و یا قراردادهای به اصطلاح سازش مانند «قرارداد ابراهیم» نتیجهای به جز پایمال کردن حقوق مسلم مردم مظلوم فلسطین در پی نخواهد داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طرح هایی همچون «معامله قرن» و یا قراردادهای به اصطلاح سازش مانند «قرارداد ابراهیم» نتیجهای به جز پایمال کردن حقوق مسلم مردم مظلوم فلسطین در پی نخواهد داشت.
ابوالفضل عمویی امروز (پنج شنبه ششم بهمن ماه) در نشست کمیته امور فلسطین اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: در ابتدا خوشحالی خود را از اینکه در جمع نمایندگان محترم مجالس کشورهای عضو اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی هستم ابراز میدارم و همچنین از اینکه در کمیته امور فلسطین این اتحادیه در مورد پاره تن اسلام یعنی «فلسطین» سخنرانی میکنم بسیار مفتخر هستم.
وی ضمن تشکر و قدردانی از میزبانی الجزایر که کشور همیشه حامی فلسطین بوده و در جهت وحدت و انسجام مردم و گروه های فلسطینی تلاش کرده است، ادامه داد: «قضیه اشغال فلسطین» به عنوان یکی از طولانی ترین پرونده های لاینحل بینالمللی بیانگر این واقعیت است که تمام راهحلهای پیشنهادی از سوی سازمانهای بینالمللی و برخی کشورهای جهان، هنوز به نتیجه نرسیده است .
عمویی تاکید کرد: دلیل طولانی شدن «قضیه فلسطین» به مسائلی همچون یکجانبهگرایی، اعمال استانداردهای دوگانه در اجرای قوانین بینالملل، بی اعتنایی به حقوق بشر فلسطینی و دهها مورد غم انگیز دیگر بازمی گردد که به جای تمرکز بر حل ریشهای بحران فلسطین که همانا اشغال سیستماتیک سرزمینهای فلسطین است؛ به دنبال معرفی و تثبیت رژیم صهیونیستی به عنوان یک موجودیت مشروع و تضییع حقوق حقه مردم فلسطین بوده اند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه حمایتهای همه جانبه رژیم آمریکا از اشغالگران قدس شریف باعث شده است که هر روزه شاهد عمیقتر شدن این نکبت در منطقه باشیم،گفت: طرح هایی همچون «معامله قرن» و یا قراردادهای به اصطلاح سازش مانند «قرارداد ابراهیم» نتیجهای به جز پایمال کردن حقوق مسلم مردم مظلوم فلسطین در پی نخواهد داشت. این طراحیها صرفاً باعث گسترش اشغالگری و تقویت آپارتاید رژیم صهیونیستی خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بیش از 7 دهه است که کشورهای غربی به رهبری آمریکا که داعیه لیبرال دموکراسی دارند، چشمان خود را بر اشغال و ظلم فراگیر و جنایات سیستماتیک و مستمر صهیونیستها بر ملت فلسطین بستهاند، تاکید کرد: آیا این مسئله مصداق بارز استاندارد دوگانه نیست؟! مصادیق استاندارد دوگانه غرب در قبال موضوعات حقوق بشر، آوارگان، اشغالگری، حمایت از مظلوم، هتک حرمت به اماکن مقدس از جمله مسجد الاقصی و کتاب مقدس مسلمانان و قران کریم، برای همگان واضح و آشکار شده است.
عمویی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی سران جنایتکار رژیم صهیونیستی این است که نسل جوان فلسطین را از بازپسگیری سرزمین اشغالی خود و بازگشت به موطن آبا و اجدادی خود ناامید سازند و فرهنگ مقاومت را در میان نسل جوان فلسطینی ریشه کن کنند، تصریح کرد: صهیونیستها این هدف را با عادی سازی روابط سیاسی با برخی کشورهای عربی و اسلامی که باید به نوعی محور اصلی حمایت از برادران عرب و مسلمان خود یعنی مردم فلسطین باشند؛ پیگیری میکنند.
وی بیان کرد: یکی از دلایل اصلی مخالفت ما با عادی سازی روابط کشورهای اسلامی و عربی با رژیم صهیونیستی، کنار گذاشتن مردم فلسطین و نادیده گرفتن اعمال حق تعیین سرنوشت آنها است؛ زیرا که به اعتقاد جمهوری اسلامی ایران، ناکامی تمام طرحها و توافقات سازش، ریشه در عدم اعمال حق تعیین سرنوشت توسط مردم فلسطین دارد و برگزاری همه پرسی ملّی با مشارکت همه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین اعم از مسلمان؛ مسیحی و یهودی با هدف اعمال حق تعیین سرنوشت و تعیین نوع نظام سیاسی مورد نظر، دموکراتیک ترین و مبنایی ترین راه حل برای بحران فلسطین است.
عمویی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی مقاومت را تنها راه علاج مقابله با توسعه طلبی و تمامیت خواهی صهیونیستها میداند؛ امّا در عین حال، پیشنهاد رسمی ایران، برگزاری همه پرسی ملی است که یک طرح سیاسی و دموکراتیک و مطابق با اصول متقن حقوق بین الملل محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در ایران براساس آموزههای اسلامی و سیاست اصولی خود که منبعث از نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی است، حمایت از آرمان فلسطین و همچنین حمایت از برادران و خواهران فلسطینی در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی را وظیفه خود میداند، اظهارکرد: بر این اساس قوانین حمایتی متعددی از جمله قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی» را به تصویب رسانده است.
عمویی در پایان ضمن تاکید بر نقش بیبدیل مجالس کشورهای اسلامی در جهت دهی به سیاست های دولتهای اسلامی در قبال فلسطین، تصریح کرد: پیشنهاد می کنم که مجالس و پارلمان های اسلامی طرح هایی را در راستای جرم انگاری عادی سازی روابط و تحریم کالاهای اسرائیلی به تصویب برسانند و این قبیل طرح ها در کمیته امور فلسطین این اتحادیه به اشتراک گذاشته شود.
وی ضمن آرزوی توفیقات روزافزون برای مردم فلسطین، تاکید کرد: امیدوارم به زودی شاهد تشکیل دولت واحد فلسطین در تمام سرزمین تاریخی فلسطین به پایتختی قدس شریف باشیم. /خانه ملت
عمویی در تشریح نشست کمیته اجرایی کنفرانس اتحادیه پارلمانی سازمان همکاری اسلامی:
موضوع فلسطین و توهین به مقدسات اسلامی از جمله موضوعات کلیدی اجلاس امسال خواهد بود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح جمع بندی کمیته اجرایی کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی،گفت: این اجلاس به تحولات اخیری که جوامع مسلمان با آن مواجه بودند از جمله فلسطین، توجه خواهد کرد، بنابراین موضوع فلسطین و توهین به مقدسات اسلامی از جمله موضوعات کلیدی این اجلاس خواهد بود.
ابوالفضل عمویی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در حاشیه هفدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که در کشور الجزایر برگزار می شود، در جمع بندی خود از برگزاری کمیته اجرایی این کنفرانس گفت: امسال کشور الجزایر و مجلس این کشور میزبان هفدهمین دوره اجلاس مجالس کشورهای اسلامی است.
و ی با بیان اینکه پیش از آغاز اجلاس روسا،کمیته های مربوطه در اتحادیه بینالمجالس اسلامی برگزار می شود، گفت: از این رو امروز جلسه کمیته اجرایی این کنفرانس آغاز شد و بحثها و گفتوگوها در مورد دستور کار اجلاس مد نظر قرار گرفت.
عموی با بیان اینکه چند موضوع کلیدی در این کمیته حائز اهمیت بود که همه اعضا بر روی آن اتفاق نظر داشتند تا در این اجلاس مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: همچنین عنوان این اجلاس که کشور الجزایر نیز آن را میزبانی می کند، چالشهای نوسازی و توسعه نامگذاری شده است در عین حال این اجلاس به تحولات اخیری که جوامع مسلمان با آن مواجه بودند از جمله فلسطین، توجه خواهد کرد، بنابراین موضوع فلسطین از جمله موضوعات کلیدی این اجلاس خواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه کشورهای اسلامی به موضوع فلسطین و اشغال این سرزمین توسط صهیونیست ها انتقاد و اعتراض دارند تصریح کرد: از این رو در این اجلاس، هم برگزاری اجلاس ویژه فلسطین پیش بینی شده و در عین حال توجه ویژهای به این موضوع در سخنرانی روسای مجالس و کمیته ها صورت گرفته است.
عمویی تاکید کرد: موضوع دیگری که امروز در این کمیته مورد توجه قرار گرفت بحث توهین های اخیری بود که به مقدسات اسلامی از جمله قرآن و همینطور به شخصیت پیامبر اعظم توسط رسانه ها و شخصیت هایی در اروپا صورت گرفت لذا همه حاضرین در رابطه با این موضوع تاکید داشتند که باید درباره این موضوع واکنش واحدی نشان داده و موضع گیری قوی گرفته شود تا این پیام به طرفهای غربی ارسال شود که موضوع مقدسات جدای از موضوع آزادی بیان است.
وی با بیان اینکه آزادی بیان امر مورد توجه ای در کشورهای اسلامی است، اظهار کرد: با این حال مقدسات باید از توهین و انتقاد به نوعی دور باشد بنابراین این موضوع پذیرفته شده ای نیست که سخنان نفرت پراکنانه بتواند زمینه آسیب به این ارزشهای مورد اجماع کشورهای اسلامی را هدف قرار دهد.
وی با بیان اینکه موضوع همکاری کشورهای اسلامی در حوزه های اقتصادی و پیشبرد منافع عمومی مسلمانان از جمله سایر موضوعات کلیدی این اجلاس محسوب می شود، گفت: همچنین توجه به مسائل فرهنگی و توسعه و ترویج ارزشهای اسلامی از جمله سایرمباحثی است که در کمیته فرهنگی به آن توجه می شود. همچنین امسال به صورت خاص یک کنفرانس هم برای خانم های نماینده برگزار خواهد شد که مباحث آن کنفرانس هم مورد توجه اعضا بود که در کمیته اجرایی مدنظر قرار گرفت./
دیدگاه تان را بنویسید