جزئیات طرح مجلس برای تجمیع کارتهای بانکی
عضو کمیسیون شوراهای مجلس بخشی از جزئیات طرح تجمع کارتهای بانکی را تشریح کرد.
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در تشریح طرح نمایندگان برای تجمیع کارتهای بانکی، گفت: در شرایط فعلی یک فرد میتواند به تعداد بانکهای وجود حساب و کارت بانکی داشته باشد و شرایط فعلی زمینه ایجاد تخلفات مالی را فراهم میکند که با این طرح میتوان جلوی این مسائل را گرفت.
وی افزود: طبق آمار پیشبینی میشود که حدود 5 میلیون اتباع خارجی در کشور باشند که اینها حساب ایرانیها را از آنها اجاره کرده و با کارت و حساب آنها کار میکنند و برای برخی ایجاد درآمد شده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه داد: علاوه بر این حساب برخی بنا به حکم دادگاه به دلیل بدهکاریهایی مانند نفقه، مهریه و ... بسته است و این افراد نیز کارتی را اجاره میکنند و امور بانکی خود را انجام میدهند.
ابوترابی خاطر نشان کرد: به این اقدام اصطلاحا اجاره حساب گفته میشود که در حال حاضر در ایران بسیار متداول شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 500 میلیون کارت بانکی در دست مردم وجود دارد که با توجه به جمعیت هر فرد به طور میانگین 7 کارت بانکی در اختیار دارد، گفت: با این شرایط و با وجود این حسابها و کارتهای بانکی امکان پولشویی، اجاره حساب و بسیاری از تخلفات اقتصادی امکانپذیر است.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه در این طرح محدودیت حساب وجود ندارد و هر شخص میتواند حسابهای متعدد در بانکهای مختلف داشته باشد، گفت: با طرحی که تدوین شده است همه حسابهای یک فرد در یک حساب و کارت تجمیع میشود که بر روی این کارتها عکس و نام خانوادگی و همچنین کد ملی افراد درج خواهد شد در نتیجه با جمع شدن کارتها در یک کارت که نیاز روزمره فرد است دیگر نمیتواند این کارت را اجاره دهد که به تبع آن هزار مشکل و فساد اقتصادی ایجاد شود.
ابوترابی با بیان اینکه در طرح مذکور حسابهایی با سقف برداشت و واریز برای خریدهای روزمره سایر افراد خانواده نیز در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: همچنین طبق طرح مذکور بانک مرکزی مکلف خواهد شد که یک کارت بانکی صادر کند تا حسابهای افراد در بانکهای مختلف در یک کارت تجمیع شود همچنین برای کودکان نیز کارتهای مجزا صادر خواهد شد که محدودیت برداشت خواهد داشت و برای مثال برداشت متناسب و نیاز یک کودک 10 ساله خواهد بود.
تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید