عضو کمیسیون امنیت ملی: جلسات مذاکرات برجام تعطیل است

کد خبر: 1184668

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره آخرین وضعیت برجام گفت: در حال حاضر که مذاکره‌ای در کار نیست و سودی هم ما نبردیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی: جلسات مذاکرات برجام تعطیل است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره آخرین وضعیت برجام گفت: در حال حاضر که مذاکره‌ای در کار نیست و سودی هم ما نبردیم.

حدود دو، سه ماه پیش، خبر‌هایی می‌رسید که نشان می‌داد توافق برجام در حال نهایی‌شدن است و حتی تاثیر مثبت این خبر امیدوارکننده، چند روزی در کاهش قیمت دلار هم نمایان شد، اما خیلی زود مشخص شد با  وجود خوشبینی‌ها، خبری از توافق نیست و اکنون بیش از هر زمان دیگری، امید به از سرگیری مذاکرات و احیای برجام از بین رفته است. رویداد۲۴ درباره وضعیت مذاکرات و سیاست خارجی ایران با حسین نوش‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت‌وگو کرده است.

* نظرتان درباره اظهارنظر‌های جو بایدن و حمایت از معترضان ایرانی چیست؟

اول از همه، هیچ کشوری حق و اجازه این را ندارد که در امور داخلی ما دخالت کند یا روی به تحریک افرادی بیاورند که مشوق اغتشاش آن‌ها در کشور شوند که اگر هم چنین کاری بکنند، کسی در داخل ایران، به حرف‌شان گوش نمی‌کند. البته دشمن، خیلی از این نوع تحرکاتی که جریان‌های معاند شروع کردند، استقبال داشته است، ولی نه ملت ایران این حرف‌ها و کار‌ها را می‌پذیرد و نه ما اجازه می‌دهیم که آن‌ها از این غلط‌ها بکنند.

کشور برای حفظ امنیت، از ابزار‌های قانوی خودش استفاده می‌کند، اما آمریکایی‌ها ریاکارانه برخورد می‌کنند و دروغ می‌گویند. از یک طرف، پیام‌های خصوصی محرمانه برای از سرگیری مذاکرات می‌دهند و از سوی دیگر، برخلاف آن، در امور کشور، مداخله می‌کنند یا تحریم‌ها را افزایش می‌دهند. این مشی نظام سلطه و تفکر استعماری است. با حول قوه الهی همه این مشکلات با همبستگی ملت ایران و با رعایت شئون امنیتی کشور، حتی توسط معترضان و مطالبه‌گران، حل خواهد شد.

* به هر حال رییس جمهور آمریکا اظهارات تندی را علیه جمهوری اسلامی داشته است. با این تفاسیر آینده مذاکرات چه می‌شود؟

در بحث مذاکرات، چهارچوب ایران مشخص است و از طرفی هم، آمریکا در مذاکرات نیست، زیرا خیلی وقت پیش، کنار کشید و اکنون پیگیر مذاکرات است. مخاطب ما، طرف‌های حاضر در برجام هستند. مشکلات ما با آمریکا، مشکلات خاص خودش است.

* دولت آلمان به عنوان یکی از طرف‌های برجام هم، اجازه تجمع گسترده ضد جمهوری اسلامی را در شهر برلین داد. با این موضوع چطور کنار می‌آیید؟

تمام این تحرکات نشان از این دارد که آمریکا و اروپا و کلا غرب از اینکه جمهوری اسلامی پیشرفت کرده  و به توسعه رسیده، ناراحتند؛ چه کشور‌های اروپایی که دنباله‌رو آمریکا هستند و چه خود آمریکا. دشمن، دشمن است. سعی می‌کند به این روش‌ها متوسل شود.

* این اقدامات در رویه کاری وزارت امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده تاثیر دارد؟

بله، اینکه ما دشمن را بهتر بشناسیم و به مردم بگوییم، دشمنی که ادعا می‌کند می‌خواهد مذاکره کند، ماهیتش این است.

* با علم به این موضوع، چرا از برجام خارج نمی‌شوید؟

در حال حاضر که مذاکره‌ای در کار نیست و سودی هم ما نبردیم. جلسات مذاکرات برجام تعطیل است و جلسه‌ای تشکیل نمی‌شود.

* تعطیلی مذاکرات برجام به خاطر اعتراضات در ایران است؟

خیر، ربطی به این مسائل ندارد. آمریکایی‌ها قبل از این اعتراضات، بازی‌های شیطنت‌آمیزی داشتند و دارند و حال این تحرکات و اغتشاشات اخیر، بهانه‌ای شد که حرف‌هایی را بزنند. خطوط ما برای مذاکره خیلی مشخص است. این‌طور نیست که بخواهیم باج به کسی بدهیم. مذاکره در شرایط عادلانه باید پیش برود. ما در شرایط ظالمانه که مذاکره نمی‌کنیم. نشستن پای میز مذاکره باید با حفظ چهارچوب‌ها، اصول و استقلال کشور‌ها باشد. نمی‌شود از یک طرف، مذاکره کرد، اما در جای دیگر، سودای براندازی ایران را داشت.

به ظن آن‌ها، اعتراضات دارد کمک می‌کند تا آن‌ها به هدف‌شان برسند، اما در سرنوشت کشور ما تاثیری ندارد. کشور باثبات است و مردم هم همراهی می‌کنند، اما به هر حال آن‌ها در افکار عمومی این‌طور وانمود و القا می‌کنند که ایران دارد از درون می‌پاشد و ما نیازی به مذاکره نداریم. این حرف‌شان، واهی است. واقعیت این است که اگر ما بتوانیم در یک فضای عادلانه و منطقی مذاکره کنیم و حقوق‌مان رعایت و تبادل با دنیا عادی و موانع و مشکلات حل شود، از مذاکرات استقبال می‌کنیم و دنبال آن بوده و هستیم؛ نه مذاکره با هر ذلتی./رویداد 24

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها