مالی‌می‌خواهد «کار بی نتیجه» ترامپ را امتحان کند!

کد خبر: 1183486

نماینده امریکا در امور ایران گفته که «اگر قرار باشد هیچ اتفاقی نیفتد» امریکا وقت خودش را در مذاکره برای توافق هسته‌ای با ایران تلف نخواهد کرد و به جای آن «روی مسائلی از ایران تمرکز» می‌کند که مفید باشد.

مالی‌می‌خواهد «کار بی نتیجه» ترامپ را امتحان کند!

نماینده امریکا در امور ایران گفته که «اگر قرار باشد هیچ اتفاقی نیفتد» امریکا وقت خودش را در مذاکره برای توافق هسته‌ای با ایران تلف نخواهد کرد و به جای آن «روی مسائلی از ایران تمرکز» می‌کند که مفید باشد. رابرت مالی که در هفته‌های اخیر، تحت فشار بی‌سابقه لابی حامی «تغییر رژیم» در ایران قرار گرفته، در عین حال از تلاش‌های مستمر دولت بایدن برای احیای برجام دفاع کرد، با این استدلال که دولت ترامپ جایگزین را امتحان کرد و «به نتیجه نرسید.»

به گزارش «جوان»، دولت امریکا یا ارزیابی کامل و جامعی از اوضاع ایران ندارد، یا اینکه تحت فشار لابی بی سابقه حامیان تغییر رژیم در ایران، ارزیابی خود را علنی نمی‌کند. «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران شامگاه دو شنبه در سخنرانی در همایشی در «اندیشکده کارنگی» برای دومین یا سومین بار مجبور به عذرخواهی از این شد که چرا در توئیت ۲۳ اکتبر خود گفته که مردم ایران «برای احترام به کرامت و حقوق بشر» علیه دولت خود تظاهرات می‌کنند. اپوزیسیون ایرانی خارج کشور مالی را به باد انتقاد گرفتند که آن‌ها فراتر از چیزی که او گفته، دنبال تغییر رژیم هستند. مالی حتی در صحبت‌های جدید در بنیاد کارنگی هم از تأیید رسمی این تمایل اپوزیسیون خارج ایران که خواهان اعلام «تغییر رژیم» به عنوان سیاست رسمی امریکا هستند، خودداری کرد و گفت که نقش ایالات متحده باید «بسیار واقع‌بینانه» و همچنین «بسیار جاه‌طلبانه» باشد: «سیاست ما [در قبال ایران]مداخله برای ایجاد تغییر رژیم نیست». او سیاست امریکا را محدود به تسهیل کار شرکت‌های فناوری و اینترنتی طرف معامله با ایران دانست و گفت که امریکا در عین حال، برای آنچه که «اعتراضات» نامیده، «تحریم‌های بیشتری» اعمال و «گام‌های بیشتری را در مجامع بین‌المللی» آغاز خواهد کرد. او گفت: «آنچه من گفتم و آنچه که امروز دوباره خواهم گفت این است که این به ما ربطی ندارد. این به من مربوط نیست که خواسته مردم در خیابان‌های ایران - به ویژه زنان - و آنچه را که می‌خواهند نشان دهند، توصیف کنم... مردم ایران آینده خود را تعیین خواهند کرد.» ایران‌اینترنشنال در گزارشی با اشاره به اکراه دولت بایدن در توصیف رویداد‌های ایران نوشته است: «مشخص نیست که آیا دولت بایدن نگران این است که اگر در مورد مطالبات واقعی معترضان صحبت کند، ممکن است به ادعا‌های بی‌اساس ایران کمک کند یا فقط از بیان «تغییر رژیم» بیزار است، اصطلاحی که در دولت سابق ترامپ محبوبیت بیشتری داشت.»

رابرت مالی گفته که دولت امریکا مایل نیست بیش از این وقت خود را برای دستیابی به توافق هسته‌ای تلف کند، «اگر قرار باشد هیچ اتفاقی در موضوع توافق هسته‌ای ایران رخ ندهد». دیپلمات بلندپایه دولت بایدن با ادعای اینکه بار‌ها در مذاکرات وین به حصول توافق برای بازگشت به برجام «بسیار نزدیک» شده بودند، گفت: «هر بار که ما نزدیک می‌شدیم، ایران درخواست‌های فرعی جدیدی مطرح می‌کرد که مذاکرات را از مسیر خارج می‌ساخت». مالی توضیح داد: «این دقیقاً نقطه‌ای بود که ما در ماه آگوست و اوایل سپتامبر در آن قرار داشتیم، ولی از آن زمان تاکنون هیچ تحرکی انجام نشده است.» نماینده امریکا در امور ایران با همین استدلال گفت که: «ما وقت خود را در جایی می‌گذرانیم که بتوانیم مفید باشیم»، از جمله حمایت از کسانی که او آن‌ها را «معترضان در ایران» نامید و همچنین «تلاش برای جلوگیری از انتقال سلاح از تهران به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین». با این حال، او از تلاش دولت بایدن برای توافق با ایران دفاع کرد، به این استدلال که دولت ترامپ جایگزین را امتحان کرد و «این کار نتیجه نداد.» او گفت: «ما هیچ عذرخواهی نمی‌کنیم که تلاش کرده‌ایم و همچنان تلاش می‌کنیم تا هر کاری که می‌توانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای انجام دهیم. باز هم، دیپلماسی ترجیح دارد، در صورتی که بتواند با ابزار‌های فشار، به ویژه تحریم ها، کارساز باشد.» او در عین حال زبان به تهدید گشود و گفت که در صورت شکست دیپلماسی، همه گزینه‌ها را روی میز نگه می‌دارند: «ما برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از ابزار‌های دیگر و در آخرین گزینه در صورت لزوم از گزینه نظامی استفاده خواهیم کرد.» به گفته رابرت مالی، امریکا «به‌دلیل مصلحت‌اندیشی درباره احتمال حصول توافق هسته‌ای در آینده» اقداماتی را که لازم است در زمینه‌های دیگر انجام دهد، کنار نمی‌گذارد. ظاهراً این صحبت مالی ناظر به منتقدانی است که می‌گویند دولت بایدن به دلیل مصلحت اندیشی برای توافق هسته‌ای احتمالی در آینده، از مخالفان دولت ایران حمایت نمی‌کند، در حالی که مالی می‌گوید: «ما دست خود را با این خوش‌بینی نمی‌بندیم که شاید روزی توافق حاصل شود.»

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها