عملیات بزرگ در ایران؛ پس‌لرزه در تل‌آویو

کد خبر: 1179818

اول مرداد 1401 بود که وزارت اطلاعات از دستگیری چند تروریست مرتبط با موساد خبر داد. چند روز بعد این وزارتخانه در اعلامیه‌ای برخی جزئیات این مهم را اطلاع‌رسانی کرد. در این اطلاعیه اعلام شد هدف تروریست‌ها یک مرکز حساس دفاعی کشور بود که مزدوران کومله در همکاری با موساد این مأموریت را برعهده گرفته و برای آن آموزش دیده بودند.

عملیات بزرگ در ایران؛ پس‌لرزه در تل‌آویو

در این اطلاعیه همچنین در توصیف هوشمندی وزارت اطلاعات پس از بازداشت تروریست‌ها آمده بود: «سربازان گمنام امام زمان(عج) در مرحله اول با هدف حفظ ارتباط آنها با افسران عملیاتی موساد، دستگیری‌ها را به‌صورت کاملاً سفید انجام دادند. این رهیافت موجب فراهم آمدن امکان شناسایی تمام اعضای تیم‌های عملیاتی، پشتیبانی و شیوه‌های راهبری عملیاتی سازمان موساد و کشف زمان دقیق اجرای عملیات شد. آن سازمان تروریستی پس از شکست بزرگ در اجرای عملیات و بی‌اطلاعی از وضعیت تیم عملیاتی، مرتبطین و تجهیزات حساس همراه آنها، در روز یکشنبه گذشته به گروهک مزدور کومله دستور دادند ضمن اقدام بی‌سابقه‌ای، بازداشت تعدادی از عناصر خود را اعلام کنند! این وزارتخانه در روزهای آینده و با برطرف شدن برخی ملاحظات اطلاعاتی و حفاظتی، تعداد و هویت عواملِ عملیاتی بازداشت شده و نیز عناصر مرتبط مقیم خارج از کشور را اعلام خواهد کرد.»

واکنش پادوهای رسانه‌ای چه بود؟

جالب آنکه پس از بیانیه وزارت اطلاعات، کومله و رسانه‌های فارسی زبان بیگانه این اطلاعیه را رد کرده و آن را به یک عملیات رسانه‌ای تقلیل دادند. بی‌بی‌سی فارسی با تیتر «جنگ رسانه‌ای ایران و اسرائیل؛ حزب کومله کردستان اتهامات وزارت اطلاعات را جعلی خواند» تلاش کرد تا این عملیات موفق را یک بلوف امنیتی معرفی کند. رسانه سعودی ایران اینترنشنال نیز عبدالله مهتدی سرکرده گروهک کومله را روی آنتن زنده خود آورد تا ایران را متهم به دروغگویی کرده و دستگیری چند نفر از نیروهای این گروهک را بی‌ارتباط با مسأله مطرح شده توسط وزارت اطلاعات معرفی کند. حالا و چند هفته پس از این عملیات موفق، اطلاعاتی از جزئیات این عملیات و اهداف دشمن رسانه‌ای شده و در مستندی با عنوان «عملیات بزرگ» در رسانه‌ ملی پخش شده است. اما هدف این عملیات تروریستی دقیقاً چه بوده و نیروهای اطلاعاتی کشورمان چگونه اهداف دشمن را ناکام گذاشتند؟

آغاز ماجرا؛ تابستان 1400

یوسی کوهن پس از شش سال ریاست سازمان جاسوسی موساد، جای خود را به معاونش دیوید بارنیا داد. دیوید بارنیا چند ماه پیش از آنکه به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کند، طرح یک عملیات بزرگ را سامان می‌داد تا میز ایران موساد آن را به مرحله عمل بگذارد. دیوید بارنیا به‌دنبال آن بود تا با انفجاری مهیب در یک مرکز حساس دفاعی در اصفهان توجه دنیا را به خود جلب کند. انتخاب اصفهان از چند جهت برای موساد اهمیت داشت؛ اولاً اصفهان یک شهر صنعتی است که آوازه آن در دنیا به سبب ویژگی‌های تمدنی و تاریخی نیز پیچیده است. دوماً، تأسیسات در نظر گرفته شده مرکز تولیدات صنعتی اصفهان بود که به تازگی در تولید بدنه هواپیما به خودکفایی رسیده است. این خودکفایی که مسیر دستیابی ایران به تولید هواپیمای مسافربری را بشدت تسهیل می‌کند، درحالی است که ایران سال‌هاست در صنعت هواپیمایی تحریم بوده و برای خنثی‌سازی آن گام برداشته شده است. سوماً، این مرکز غیرنظامی است و پوشش حفاظتی سنگینی بر آن حاکم نیست. همچنین موج انفجاری مرکز تولید بدنه هواپیما می‌تواند به کارخانه بزرگ مواد شیمیایی که در نزدیکی آن قرار دارد برسد. با این اقدام پس از نابودی کامل خط تولید این مرکز صنعتی، کارخانه مواد شیمیایی نیز منفجر شده و سیاهی آسمان اصفهان می‌تواند دستاوردی بزرگ محسوب شود. مضافاً بر اینکه صهیونیست‌ها تلاش داشتند تا این انفجار را در یک روز کاری رقم بزنند که در کنار نابودی سراسری این صنعت راهبردی، دانشمندان کشورمان نیز به شهادت رسیده و کشتاری حداکثری از کارگران و مردم را رقم بزند.

کومله، عامل عملیاتی موساد

کومله که پس از انقلاب اسلامی و برای تجزیه ایران و جدا شدن کردستان از کشور ایجاد شد، از ابتدا سابقه‌ای ضدایرانی و تروریستی را از خود به جای گذاشت. کشتار مردم کرد، سر بریدن نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری حداکثری با رژیم بعث عراق در جنگ علیه ایران از جمله ویژگی‌هایی است که رژیم‌صهیونیستی را برای سرمایه‌گذاری روی آنها و پیشبرد برنامه‌های تجزیه‌طلبانه و ضدایرانی ترغیب می‌کرد. بنابراین رژیم‌صهیونیستی در چند دهه گذشته همواره با این گروهک همکاری داشته است. زمستان 1399 بود که میز ایران در موساد در تماس با عبدالله مهتدی از وی برای در اختیار قرار دادن چند تیم چهار نفره از نیروهای زبده این گروهک برای تست و آموزش یک عملیات بزرگ در اختیار موساد، کمک خواست. عبدالله آذربار مسئول نظامی گروهک کومله، پس از توجیه نیروهای انتخاب شده، آنها را در اختیار این سازمان جاسوسی گذاشت.

نحوه اجرای عملیات

چند نفر از عوامل موسوم به پیشمرگ کومله در سلیمانیه عراق پس از انجام تست‌هایی مأمور می‌شوند تا برای انجام این عملیات آموزش ویژه راهی کشور بوتسوانا در قاره آفریقا شوند. جالب آنکه در این بین برادرزاده عبدالله آذربار نیز حضور داشته که اکنون در اختیار دستگاه امنیتی ایران قرار گرفته است. تروریست‌های کومله زیرنظر بیســـت نفر از خبره‌تــــــرین نیروهای جاسوسی موساد برای آموزش اولیه حاضر شدند تا بتوانند از تکنولوژی‌های روز مانند ویندوز قرمز و ابزارهای امن سایبری مانند تلفن ماهواره‌ای برای ارتباط با جاسوسان صهیونیست استفاده کنند و همچنین آموزش تخصصی تغییر چهره و آموزش تیراندازی با کارآمدترین سلاح‌های جهان را ببینند. آنها همچنین برای دیدن آموزش‌های پیشرفته‌تر برای یک ماه به کشور روآندا رفتند تا در یک پادگان نظامی تمرین عملی کنند. به همین دلیل یک سوله شبیه‌سازی شده از مرکز هدف صنعتی در اصفهان با مشخصات کاملاً مشابه در نظر گرفته شده بود. تروریست‌ها روزانه چهار بار و در مجموع هفتاد بار عملیات مورد اشاره را تمرین کردند. آنها قرار بود ابتدا با تحت کنترل قرار دادن آژیر خطر کارخانه و درهای الکترونیک آنجا توسط تجهیزات خاص، ورود خود را به مجموعه تسهیل کنند و سپس هشت بمب که با یک تکنولوژی جدید و ناآشنا می‌توانست انفجاری مهیب را رقم زده و کل کارخانه را در چشم برهم زدنی محو کند، کارگزاری کنند.

از دیدار با رئیس جدید موساد تا سفر به ایران

بهار 1401 برای آخرین‌بار این تیم به تانزانیا رفت تا آخرین آموزش‌ها را دریافت کند. در جریان این سفر دیوید بارنیا که به تازگی مسئولیت ریاست موساد را برعهده گرفته بود با این چهار تروریست دیدار کرد تا به آنها دلگرمی دهد. پس از آن، این تیم چهارنفره با یک تیم کولبری به ایران وارد می‌شوند و به خانه‌ای که از قبل برای آنها اجاره شده بود، در اصفهان ساکن می‌شوند و خودرو و تلفن همراه خود را تحویل می‌گیرند. البته هیچ‌کدام از کسانی که خانه، تلفن همراه و خودروها را در اختیار آنها قرارداده بودند از ماجرا اطلاعی نداشتند و سرویس‌های موساد با پوشش مرسوم و البته پول زیاد خواهان همکاری با آنها بودند، اما برخی از افراد مانند راننده خودروی نیسانی که تجهیزات بمبگذاری جاسازی شده در مبل و تجهیزات منزل را از یکی از شهرهای حاشیه اصفهان به دست تروریست‌ها رسانده بود، با اطلاع کامل از همکاری با موساد، ابتدا خانواده خود را از کشور خارج کرده و خود نیز برای روز عملیات بلیت پرواز تهیه کرده بود. قرار بود این بمب‌ها پس از کارگذاری توسط تروریست‌ها از طریق ماهواره تحت کنترل قرار بگیرد و عملیات اجرایی شود. وقت شروع عملیات بزرگ از طریق ویندوز قرمز به تروریست‌ها رسیده بود اما با صدور فرمان، این نیروهای اطلاعاتی ایران بودند که عملیات خود را اجرایی کردند و تروریست‌ها و همکاران آنها در ایران یکی پس از دیگری دستگیر شدند. این اشراف اطلاعاتی ایران برای دیوید بارنیا آنقدر سنگین آمد که بلافاصله مسئول میز ایران در موساد را که پنج سال در همان سمت بود، عزل کرد. برکناری‌ها در موساد اما تا چندین روز مخفی ماند تا خبر این افتضاح برای صهیونیست‌‌ها پشت تیتر «انتصاب یک زن به مسئولیت میز ایران در موساد» مخفی بماند. عزل تمامی مسئولان در میز ایران نشان می‌دهد با این ضربه دیوید بارنیا حتی به نزدیک‌ترین افراد خود در موساد نیز با دیده شک می‌نگرد. تصاویر منتشر شده از عوامل موساد در آفریقا توسط وزارت اطلاعات هم گویای آن است که چتر اطلاعاتی نیروهای امنیتی کشورمان تا چه شعاع غیرقابل باوری را پوشش می‌دهد.

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها