امیرعبداللهیان به آنتونیو گوترش: در حال بررسی پاسخ آمریکا هستیم
سخنگوی سازمان ملل متحد از گفتگوی تلفنی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران یک روز پس از پاسخ آمریکا به نظرات و خواسته های ایران درباره پیشنهاد اتحادیه اروپا در خصوص مذاکرات رفع تحریم ها خبر داد و ابزار امیدواری کرد طرف ها به توافق دست یابند.
سخنگوی سازمان ملل متحد از گفتگوی تلفنی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران یک روز پس از پاسخ آمریکا به نظرات و خواسته های ایران درباره پیشنهاد اتحادیه اروپا در خصوص مذاکرات رفع تحریم ها خبر داد و ابزار امیدواری کرد طرف ها به توافق دست یابند.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران از گفت وگوی آنتونیو گوترش دبیر کل این سازمان و حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران درباره برجام خبر داد و گفت: دو طرف درخصوص برنامه هستهای ایران و برجام گفت وگو و تبادل نظر کردند.
سخنگوی سازمان ملل متحد افزود، گوترش در این تماس بر اهمیت تلاش همه طرف های برجام برای احیای آن تاکید کرد.
به گفته دوجاریک، معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) نیز از جمله مسایلی بود که دو طرف درباره آن گفتگو کردند.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دو طرف درباره سوالات آژانس از ایران گفتگو کردند، گفت که این مساله نیز طبیعتا بخشی از برجام است.
وی تصریح کرد: بسیاری از مسایل برجام به هم مرتبط هستند و ابراز امیدواری کرد که طرف های مذاکرات هسته ای به توافق برسند.
به گزارش ایرنا، دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
در پی پایان یافتن این دور از مذاکرات، مقامات آمریکایی و اتحادیه اروپا ادعا کردند که متن نهایی به همه طرفها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود که این این ادعا از سوی مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحثها درباره چند موضوع مهم باقیمانده، هنوز در مرحلهای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز اعلام کرد که توافقی (در مورد مذاکرات هستهای) بدست نیامده است زیرا تا زمانی که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقی وجود نخواهد داشت.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید